01 november 2014 
in DIY
3 min. leestijd

DIY Halloween 2

Deze keer geen DIY van mij. Maar van de creatieve kant van de familie.
Een gastblog door mijn zus, met een geweldige last minute creatie voor Halloween. Ze plaatste de foto van de outfit op Facebook. Ik wil dat ook kunnen. Dus daarom vroeg ik
haar een gastblog te schrijven.

“Mama, wij mogen vrijdag verkleed naar school komen van de juf vanwege Halloween. Maar mijn heksenjurk past niet meer dus zou jij wat kunnen maken?”

Even voelde ik een paniekmomentje opkomen. Hoe dit nou weer op te lossen in anderhalve dag?
Eerst maar in de verkleedkist gedoken en idd de jurk kon echt niet meer. A heeft met haar negen jaar nl maat 152 en deze jurk was voor 6-8 jaar, aldus het bonnetje. Alleen een veel te grote heksenhoed, vind juf vast niet leuk in de klas, en zwarte handschoenen tot over de elleboog.
En nu?
Nu wil het dat A dol is op vampieren. Misschien kennen jullie de serie Chica Vampiro van Nickelodeon wel. Een serie over een vampierenmeisje dat verliefd is op een “sterveling.” De vampieren dragen veel zwart met zilver. Dus misschien kan ik daar wat mee.

Eerst haar kast in gedoken maar niks wat ook maar in de buurt kwam van de beoogde vampier/hekslook. Mijn kast dan maar. Ooit had ik een lange zwarte rok maar omdat ik die nooit droeg heb ik die weg gedaan, pffff wat was die perfect geweest hiervoor. Maar ook in mijn kast dus niks gevonden.

Op zolder wist ik nog een zak met oude kleding te liggen en eigenlijk hoopte ik stiekem dat mijn zwarte rok daar nog in zat. Helaas ging het om oude onderkleding van Q die hij droeg bij de voetbal. Wel zwart maar maat 122-128. Veel en veel te klein dus.

Tijdens het internetsurfen was mijn oog wel een gevallen op rokjes en jurkjes die gemaakt werden van oude tshirt of overhemden dus misschien was dit toch zo een slechte vondst nog niet.
Even gauw op internet gezocht en ja hier kon ik wel wat mee.
Twee tshirts en een legging om een halloween-kostuum mee te maken.
Bij de versierspullen nog een spinnenwebtafelkleed gevonden dus ik kon aan de slag.

How-to:Halloween stap 1
Om de legging niet te netjes te doen lijken bij de shirts heb ik er met de schaar een paar “scheuren” in gemaakt. En als onderhemd hebben we een oranje hemdje gekozen maar kan natuurlijk in elke tegengestelde kleur van het boven shirt.

Een van de shirts, gebruik ik als rok, in mijn geval degene zonder col anders kan het niet.

Via de hals in de rok stappen en het shirt op de heupen laten hangen. Van de mouwen kan je dan een ceintuur maken door ze in de knoop te leggen.

Halloween stap 2

Halloween stap 3

 

 

 

 

 

 

Van het boven shirt heb ik eerst de mouwen afgeknipt maar voldoende laten zitten om sliertjes te maken. Ook aan de onderzijde heb ik de zoom eraf geknipt en ook hier sliertjes gemaakt.
Op de voorzijde heb ik een “skull” geknipt. Twee ogen, een neus en een. Mond bestaand uit allemaal kleine rondjes.
De grote gaten heb ik niet helemaal uitgeknipt maar een streep in het midden laten zitten. Dit is decoratief maar ook nuttig omdat anders de stof erg gaat hangen en het effect verloren gaat.
De mond kan je het makkelijkst knippen door een klein puntje stof te pakken en dit dan iets te draaien. Dit gedraaide stukje knip je dan af.
Het hoeft niet perfect, niemand kijkt daar naar!
Vindt je het toch te spannend om het uit de losse pols te knippen dan kan je een tekening maken aan de binnenzijde van het shirt en deze volgen. ( Heb ik ook gedaan.)

Ik had het geluk nog een spinnenwebkleed te hebben liggen en daar heb ik mouwen van gemaakt. Maar ik kan mij zo voorstellen dat niet iedereen zo iets op zolder heeft liggen. Als ondershirt kan je dan een shirt met lange mouwen nemen.
Wij hebben gekozen voor de handschoenen onder het spinnenwebmouwtje.

Halloween outfit

De stickers die ze op de kleding heeft zitten zijn strijkembleembjes die ze ooit eens bij een tijdschrift had gekregen. Dus wie bewaard die heeft wat ;).

Binnen een uur een halloweenkostuum gemaakt van oude kleding en dochter helemaal blij.
Mama kan alles, alles kan mama.

 

 

 

Ik ben benieuwd of jullie ook wel eens last minute vragen zo creatief hebben kunnen oplossen?

saskia
Door

saskia

op 10 Jan 2015

haha, ik heb wel eens 'knofje' van mijn dochter gemaakt... Had ooit een spuitbus roze haarverf gekocht, omdat ik dacht dat het roze glittertjes waren, maar dat bleek het dus niet te zijn. Maar, wie wat bewaart, die heeft wat :) Dochterlief mijn grasgroene zomerhemdje met elastieken onderkant aangetrokken, voor haar een wijd jurkje. Daaronder een groen met witte stipjes longsleeve. Eroverheen een fuchsia roze, harig giletje. Ik had ergens van een feestje nog een neon roze legging liggen, dus ook die aangedaan. Nog wat groen gestreepte sokken van mij, bij haar een kous. Uiteraard haar haren in 2 knotten en roze gespoten. Wat sproeten getekend op haar wangen, en ze was een echte knofje/ pippi! Een groot succes, met van alles wat ik bij elkaar kon vinden in huis, zonder iets te hoeven verknippen oid!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 11 Jan 2015

Leuk! Ik zie het helemaal voor me! Prachtig!

saskia
Door

saskia

op 10 Jan 2015

haha, ik heb wel eens 'knofje' van mijn dochter gemaakt... Had ooit een spuitbus roze haarverf gekocht, omdat ik dacht dat het roze glittertjes waren, maar dat bleek het dus niet te zijn. Maar, wie wat bewaart, die heeft wat :) Dochterlief mijn grasgroene zomerhemdje met elastieken onderkant aangetrokken, voor haar een wijd jurkje. Daaronder een groen met witte stipjes longsleeve. Eroverheen een fuchsia roze, harig giletje. Ik had ergens van een feestje nog een neon roze legging liggen, dus ook die aangedaan. Nog wat groen gestreepte sokken van mij, bij haar een kous. Uiteraard haar haren in 2 knotten en roze gespoten. Wat sproeten getekend op haar wangen, en ze was een echte knofje/ pippi! Een groot succes, met van alles wat ik bij elkaar kon vinden in huis, zonder iets te hoeven verknippen oid!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 11 Jan 2015

Leuk! Ik zie het helemaal voor me! Prachtig!

Ik wil graag als…….. – Mama's met thee
Door

Ik wil graag als…….. – Mama's met thee

op 17 Oct 2017

[…] eerlijk ben krijg ik er ook wel een beetje een kick van als het lukt. Ooit heb ik in een dag een halloweenkostuum gemaakt voor mevrouw. Nu heb ik wat meer tijd. Dus begon ik in de nacht alvast te bedenken wat kon […]

Ik wil graag als…….. – Mama's met thee
Door

Ik wil graag als…….. – Mama's met thee

op 17 Oct 2017

[…] eerlijk ben krijg ik er ook wel een beetje een kick van als het lukt. Ooit heb ik in een dag een halloweenkostuum gemaakt voor mevrouw. Nu heb ik wat meer tijd. Dus begon ik in de nacht alvast te bedenken wat kon […]

Reactie plaatsen