27 mei 2020 
3 min. leestijd

ZigZag Puzzler

Dat viel niet mee. De eerste kostte me best wel even tijd. Hoe dan? Hoe past dit allemaal in elkaar om deze puzzel passend te krijgen? Toch nog maar een keer opnieuw proberen. Oh nu dat ene stukje nog. De rest lijkt goed. Pff wel een uitdaging dit spel….

Nieuwe smartgame: ZigZag Puzzler

Dat was mijn eerste kennismaking met de ZigZag Puzzler van smartgames. Echt een uitdaging. Er staat dan ook niet voor niets op dat hij geschikt is vanaf 12 jaar. Ik startte namelijk met het eerste level en het duurde even voor ik het door had. Maar toen had ik het spel wel goed door. De andere beginnerslevels waren dan ook goed te doen. Maar als ik stiekem vast even het boekje doorblader…. Die puzzels lijken me echte uitdagingen.
En dan had ik nu alleen nog de zig zag puzzel gemaakt. Ik was nog niet begonnen aan de piramide.ZigZag Puzzler Smartgames

2 spelborden

Wij vinden smartgames altijd leuke spellen om te spelen, omdat ze op elk niveau voldoende uitdaging bieden en alle levels toch niet weer even anders zijn. Het leuke aan deze Zig Zag Puzzler is dat hij ook nog eens 2 hele verschillende kanten heeft. Op het ene spelbord maak je een zigzag veld en aan de andere kant bouw je een piramide. 2x zoveel uitdaging en levels.
En hoe ongelooflijk knap dat je dit kan verzinnen. Hoe al deze puzzelstukjes passen op beide kanten en op zoveel verschillende manieren in elkaar. Ja dat schoot ook nog even door ons hoofd, hoe bedenk je zoiets. Om vervolgens toch weer even hard door te puzzelen.ZigZag Puzzler Smartgames

Ik begon met het maken van de eerste puzzel op het zizagveld. Als je de puzzel uit de verpakking haalt, dan zie je namelijk eerst de piramide. Dus ik had al een beeld van hoe die puzzel moest gaan worden. En daarom was ik nieuwsgierig naar de andere kant, om te starten. Want hoe maak je die driedimensionale figuren nu een soort van plat? Echt plat is het niet natuurlijk. Het is meer een soort trap, zigzag eigenlijk, maar dat vind ik een lastige omschrijving.ZigZag Puzzler Smartgames
De andere kant van het spelbord gebruik je dus om piramides te bouwen met de blokjes.ZigZag Puzzler Smartgames
Met ook 2 sets van opdrachtkaarten heb je dus eigenlijk 2 spellen in 1.

Uitdaging

Nadat ik eindelijk het eerste level af had, had ik het trucje van het spel door. Je moet even doorhebben hoe je de “lastige” blokjes kan draaien, even wennen aan de vormen.

ZigZag Puzzler Smartgames

ZigZag net niet goed

Maar dan zijn we nog niet verder gekomen dan het beginnersniveau. Onze voorbeelden bestaan nog voor het grootste deel uit gekleurde blokjes. En die hoef je dan alleen nog maar op de juiste plek te zetten. Naarmate je niveau stijgt (je mag natuurlijk ook gelijk moeilijker beginnen hoor), laten ze minder goede kleuren zien en moet je dus zelf bedenken hoe de blokjes passen. Een stuk moeilijker dus. Kijk maar naar de opdrachten hieronder.ZigZag Puzzler Smartgames

Opbergen

De ZigZagpuzzler is ook heel fijn op te bergen. Als je een zigzag hebt gemaakt, leg je de boekjes erop en past de deksel perfect. Heel fijn vind ik dat de deksel heel strak zit. Hierdoor kun je de hem gemakkelijk meenemen op vakantie bijvoorbeeld. Hoef je niet bang te zijn dat de blokjes door de koffer liggen of kwijtraken omdat de deksel er af is gevallen. Het enige vereiste is dat je dus minimaal het eerste level van de Zigzag moet kunnen maken. In de doos wordt hij namelijk als piramide geleverd. Leuk grapje om gelijk aan de slag te gaan eigenlijk.

Waar te koop?

Wil je er zelf ook 1 kopen? Of een andere smartgame? Dat kan natuurlijk. Via de smartgameshop kun je ze allemaal aanschaffen. Je kunt er gemakkelijk selecteren op de juiste leeftijdsgroep, of wat ik zelf heel handig vind, is dat je ook kan selecteren op pocketgames of de magnetische varianten. Want die zijn heel handig ook voor onderweg.

Welke smartgame staat er nog op jouw verlanglijst?

Sherry
Door

Sherry

op 03 Jun 2020

Nu deze. Wat lijkt het me erg leuk. Ook wilde ik een camera met horloge hebben.

Merel
Door

Merel

op 03 Jun 2020

Leuk! Onze oudste kleuter heeft zoiets, die kan zich er echt uren mee vermaken. Maar ook als je ouder bent zijn het flinke hersenkrakers. Smart Game heeft echt leuk speelgoed!

rachel
Door

rachel

op 04 Jun 2020

ik ben totaal niet van de spelletjes eerlijk gezegd dus dit is een uhhhhhh voor mij haha

Caroline
Door

Caroline

op 05 Jun 2020

Puzzelen, nah, niet aan mij besteed. Maar dit vind ik fantastisch, het nodigt echt uit om ermee aan de slag te gaan. Erg leuk!

Marijke
Door

Marijke

op 05 Jun 2020

Hahaha dan bereiken ze wel hun doel hiermee. Als zelfs mensen die niet van het puzzelen zijn het er mee aan de slag zouden willen gaan.

Silkeblogs
Door

Silkeblogs

op 05 Jun 2020

Zalig! Ik ben helemaal into Rubiks kubussen dus dit ziet er iets uit voor mij!

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 05 Jun 2020

Wat een handig en compact speledingetje is dat zeg! Ik weet nu al dat ik er niets van zal kunnen, want ik ben erg dommig als het om dit soort speeltjes gaat.

Henna
Door

Henna

op 05 Jun 2020

Ik ben helemaal gek van spelletjes, dit is dus ook echt iets voor mij! 😍

Frederique
Door

Frederique

op 05 Jun 2020

Mijn zoon vond die smartgames altijd leuk. Ik heb er zelf 0,0 geduld voor.

Deborah
Door

Deborah

op 07 Jun 2020

Oh leuk!! Ik voel hier een nieuwe uitdaging aankomen 😂 Vroeger had je van die foampuzzels waar je dan 3D blokken van moest maken. had je ook in verschillende moeilijkheidsgraden. Was er aan verslaafd.

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jun 2020

Ja die hadden wij vroeger ook. Inderdaad ook uren mee gespeeld

Kiki Hasselton
Door

Kiki Hasselton

op 08 Jun 2020

mijn nichtjes hadden ook zo iets, super leuk en uitdagend.

Reactie plaatsen