17 november 2015 
in Mama
2 min. leestijd

Boost, weer in beweging met fibromyalgie

Zoals sommige van jullie weten heb ik, Hanneke, een chronische ziekte genaamd fibromyalgie. Beter bekend als spierreuma. Dit betekent altijd pijn in en rondom mijn gewrichten en spieren. Als je altijd pijn hebt is het moeilijk om in beweging te blijven. Toen ik kennis mocht maken met een personal  trainer om weer in beweging te komen was ik dan ook heel blij.

Programma op maat

Na het eerste contact kreeg ik een vragenlijst opgestuurd. Deze moest ik invullen zodat er een programma op maat gemaakt kon gaan worden. Omdat mijn doel niet afvallen was is het een lichter programma geworden dan bij andere mensen. Zo werd mij voorgesteld om elke dag een flink stuk te gaan lopen in plaats van bijvoorbeeld de trap op en af te rennen.

Spierpijn

Enthousiast ging ik aan de gang maar al snel had ik door dat het wel iets zwaarder was dan ik had gedacht. Na alle oefeningen gedaan te hebben moest ik dezelfde serie eigenlijk nog twee keer herhalen. En wat vooraf een makkie leek werd ineens heel zwaar. Met de tanden op elkaar de hele serie nog een keer afgewerkt maar door de fibromyalgie had ik toen al een enorme verzuring van mijn spieren en de spierpijn begon. Serie drie was onmogelijk.
De twee dagen erna liep ik stijf van de spierpijn. Maar ik vond die spierpijn van activiteit beter te handelen dan de normale pijnen. En dus zette ik door en aan het einde van de week deed ik de oefeningen weer. Weer kwam ik niet verder dan twee series maar ik was trots op wat wel lukte.

Twee keer per week bleef ik de oefeningen herhalen. De spierpijn bleef maar de andere pijnen leken hierdoor wat naar de achtergrond te verdwijnen. Nee ik haal nog steeds niet de drie series maar ooit gaat mij dat lukken.

Persoonlijk contact

Ondertussen had ik zeer geregeld contact met Kim, mijn personal trainer. Dit contact verliep via de mail of een appje. Als ik vragen had over de oefeningen kon ik altijd bij haar terecht. Ook kreeg ik smakelijk recepten om de lunch of tussendoortjes te vervangen. Hier uit blijkt dat er heel veel mogelijkheden zijn bij een personal trainer.

Na vier weken was mijn traject afgelopen. Ik heb veel geleerd en aan het einde had ik het idee minder pijn te hebben van de kleinere activeiteiten. Voor mij was het dus een geslaagd traject.

Nog meer mogelijkheden

Naast mensen weer in beweging brengen kan Kim je ook helpen met oefeningen om af te vallen, al dan niet in combinatie met een sportschoolabonnement. Mocht je meer informatie willen dan kan je een kijkje nemen op de website van Boost, personal training.

image1
Het is trouwens niet duur. Voor 4 weken begeleiding hoef je maar €24,95 te betalen en dan heb je net als de sterren een personal trainer.

Leuk cadeautje

En denk je nu dat het een ideaal cadeautje is voor een partner of vriend dan kan je ook een personal trainer cadeau geven met de giftcard. Ik vind dat zelf wel een heel leuk cadeautje!

Bedankt

Ik wil bij deze Kim bedanken voor de prettige samenwerking. Ik heb er heel veel van geleerd. Ik weet dat in beweging komen niet onmogelijk is ondanks de fibromyalgie. En misschien duurt het nog wel even voor ik drie series achter elkaar kan doen van de oefeningen maar als ik het langzaam opbouw kan ik dat doel best halen.

Gert
Door

Gert

op 17 Nov 2015

Fijn dat het zo goed heeft uitgepakt! :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Nov 2015

Ben er zelf ook erg blij mee uiteraard ?

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 17 Nov 2015

Wat fijn dat het echt geholpen heeft zeg!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Nov 2015

En nu volhouden, dat vind ik altijd het moeilijkste.

Reactie plaatsen