08 december 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1749

Week 49 alweer. De Sint heeft inmiddels het land verlaten maar ik krijg er deze week toch nog even op terug. Ook beginnen we aan de kerst te denken en dat is overal al duidelijk te zien. De eerste kerstboom heb ik een paar weken geleden al gespot in een huiskamer maar nu lopen ook de supermarkten en de andere winkels duidelijk vol met kerstspullen. Ook zijn we vanaf 1 december begonnen met de adventskalenders. Een terugblik op een leuke tijd, maar oh zo hectisch soms.

Geen cadeaupapier meer in huis

Vrijdag had Q pietengym op school. En hij moest een nepcadeautje mee hiervoor. En dan merk je toch dat de Sint dit jaar ons een beetje ongemerkt passeert. Ik had namelijk geen sinterklaasinpakpapier in huis meer. We hebben een ander cadeautje even uitgepakt (dat was voor op school bij A) en zodanig kon hij een nepcadeautje mee en kocht ik snel nog wat nieuw inpakpapier voor het andere cadeautje.

Het weekeinde stond nog in het teken van de Sint. Nog een paar inkopen doen en de surprise, inclusief gedicht, afmaken. Wij zijn heel blij met het resultaat. Mocht je hem nog niet hebben gezien, hier kan je alles terug vinden over onze surprisetaart. Q vindt winkelen niet zo leuk, en dat is zwak uitgedrukt, en toch moesten wij voor hem de meeste winkels af. Best balen voor hem dus. Gelukkig mocht hij ook een lekkere tosti eten bij Happy Tosti. Toch nog een blij kind. En ik had een lekker kopje groene thee.

Happy Tosti en groene thee

Sport, sint en school

Zondag hadden we lekker vrij maar Q koos er voor om toch naar de badmintonhal te gaan. Hij heeft getraind op bepaalde slagen die de tegenstander in verwarring moeten brengen. Erg leuk als ze dan ook lukken. In de training ging het wel aardig, nu nog toepassen in een wedstrijd. Q scoorde ook nog even 4 kilo pepernoten. Ik denk dat wij tot volgend jaar Sinterklaas voldoende hebben………
A ging ondertussen met oma op stap in Amsterdam. Gisteren hadden we wel al gezocht maar niks van gading gevonden. We zochten namelijk een winterjas en dan eentje die iets langer is dan haar huidige. Nu heeft ze op de fiets steeds een koude rug en dat is natuurlijk niet lekker. Helaas is de mode op het moment nogal kort en met haar lange bovenlijf is dat behoorlijk lastig. Gelukkig vonden ze in Amsterdam wel een langere zwarte winterjas naar zin.

En dan komt het heerlijke avondje. De surprise ging maandagmiddag naar school om tentoongesteld te worden. En de volgende ochtend was het echte feest op school. Van Q hoeft al die onzin niet meer zo nodig. Het gezellige zingen is stom, de komst van de Sint vooral koud en nog meer lekker clichés van een beginnend puber. Maar de gezelligheid in de klas, het eten van de pepernoten en het lachen om de gedichten daar is hij gelukkig nog niet te oud voor.

Leuk was ook dat zij als groep 8 het samen mochten vieren met groep 4. Een groep met kinderen die nog wel geloven. Ineens zingen ze dan wel mee, is het niet gek want die kleintjes geloven tenslotte nog. Ook kennen ze deze groep goed want dit zijn hun tutorleeskindjes. Al met al gezellig dus.
Ook A had even een klein sint-moment op school. Samen met de klas hadden ze 2 uurtjes de tijd voor de cadeautjes die ze voor elkaar hadden gekocht. Verder was het gewoon school, zoals altijd. Als kregen ze ook hun eerste rapport mee naar huis. Nu zijn de cijfers dankzij magister wel al bekend maar het mee naar huis krijgen is toch anders.
’s Avonds speelde wij een zwartepietenspel met cadeautjes. We aten een kaasfondue erbij en het was dus gewoon ouderwets gezellig.

Sinterklaas en een nieuwe jas

Kerst?

En dan is alle Sintpret alweer voorbij. We gaan denken aan de kerst. Wat gaan wij eten en wat trekken wij aan. Bij wie gaan wij wanneer langs en doen wij nog wat met cadeautjes? Allemaal vragen die wij binnenkort hopen te beantwoorden.

En hoe is jullie week geweest?

 

Reactie plaatsen