28 juni 2016 
2 min. leestijd

Te oud voor.....

Waren ze als peuter en kleuter soms nog te jong voor sommig speelgoed nu ze tieners zijn merk ik dat ze vaak te oud zijn voor speelgoed. Niet omdat de fabrikant dat vindt, maar omdat ze zich er niet meer mee kunnen vermaken.

Daarom vandaag 10 speelgoedjes die hier definitief voorbij zijn.

Strijkkralen

Hiermee konden ze zich vroeger uren zoet houden met het namaken en zelf bedenken van vormpjes. Tegenwoordig lijken ze fantasieloos en alles is stom of kinderachtig.

Plastic dieren

Een behoorlijke verzameling hadden we. In allerlei groottes en van inheemse en exotische dieren. Hele dierentuinen werden nagebouwd in combinatie met lego of de treinbaan. De enige plastic dieren die we nu nog in huis hebben zijn vosjes in de verzameling van A.

Stepjes

Je kent ze wel denk ik. Die metalen stepjes met kleine wieltjes. Jarenlang maakte ze er de buurt op onveilig maar nu zijn ze echt te groot geworden ervoor. Gelukkig konden we hier twee kleinere dametjes heel blij mee maken.

Knikkers

Ze hebben nooit heel veel met knikkers gespeeld, in elk geval niet buiten. Maar binnen werd er regelmatig een knikker gebruikt voor verschillende doeleindes. Nu liggen de knikkers al een hele tijd onaangeroerd in een lade.

te oud

Jojo’s

Doodeng vond ik ze ermee. (Zullen mijn ouders ongetwijfeld ook van ons hebben gevonden.) Want alleen op en neer was natuurlijk niet genoeg.

Knutselpakketen voor meisjes

Tja als je 11 bent krijg je toch een ander smaak. En sierraden of tasjes die je zelf in elkaar moet zetten zijn wel even leuk maar je kan er verder te weinig mee. Vaak zijn ze snel weer stuk, te klein of valt het uit elkaar. Zonde van het werk dus niet leuk meer.

Stoepkrijt

Een paar jaar geleden heb ik nog wel eens een foto van boven moeten maken omdat de krijttekening bewaard moest blijven. Nu speelt de visite er nog wel eens met de restjes.

Bellenblazen

Met twee jaar deden ze enorm hun best om het onder de knie te krijgen, wat was het moeilijk. Met vier jaar was een kunst die goed beheerst werd en ik kon de bellesblaasvloeistof bijna niet aanslepen. Toen ongeveer vorige zomer. Sindsdien is er niet meer gevraagd om bellenblaas. Jammer want ik vind de vrolijke bellen die door de tuin zweven erg gezellig.

Treinbaan

Q heeft in de loop der jaren een flinke verzameling van Thomas de Trein bij elkaar gespaard. Heel wat keren hebben we de hink-stap-sprong in de huiskamer gedaan omdat de baan echt perse nog een dag moest blijven liggen. De treinen zijn nu naar de zolder verhuist en als ze zich echt vervelen worden ze nog wel eens gepakt. Ze worden ook zeker bewaard voor eventuele kleinkinderen.

Littlest PetShop

“Maar Mama, ik heb nog geen giraffe!”  Ik heb nooit geweten dat je zoveel verschillende variaties kon maken op dieren. En we hebben ze zeker ook niet allemaal maar wel een heleboel. Ze zijn nog wel lief en aandoenlijk maar niet meer leuk om mee te spelen.

In de loop van de tijd zal er nog wel meer speelgoed in de hoek komen te liggen denk ik zo. Dat hoort natuurlijk bij het opgroeien. Maar ergens vind ik het wel jammer.

Welk speelgoed is bij jullie al verleden tijd?

elsbs
Door

elsbs

op 17 Jul 2016

Ik ben toevallig deze week bezig het baby speelgoed weg te geven/gooien. Even slikken hoor mijn mannetjes worden groot

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 Jul 2016

Ja het is toch erg definitief dan he

Reactie plaatsen