22 januari 2021 
in Shoppen
3 min. leestijd

Planten op de slaapkamer

Niet zo lang geleden kwam A thuis met een paar kleine plantjes. Voor op haar kamer. Eentje op haar bureau, en een paar in een rekje aan de deur van haar kast. Naast de plantjes staan er natuurlijk nog wat andere dingen bij, een fotolijstje, een klokje, zodat het een gezellig hoekje wordt. Want gezelligheid wil ze graag in haar kamer.

Dode planten

Planten op je slaapkamer is best lastig. Zeker op een zolderkamer. Nu hebben we de zolder best goed geïsoleerd, maar er zit nog wel een oud dakraam in. Als de wind op het raam staat, voel je dat het kouder is dan als de wind uit het Oosten waait en dus niet op haar raam staat. En zo is er ook een groot verschil in de zomer en in de winter. Zo kwam het dus dat er laatst 1 plantje al naar beneden verhuisde. Verzopen. Te koud en teveel water gekregen. Het staat nu dus beneden in de hoop dat het plantje het alsnog overleeft. Al schat ik de kans niet groot in.
In de zomer staan de plantjes dan vaak te verdrogen. Bloedheet kan het worden op zolder, net als in de rest van het huis ook, maar op zolder net iets erger.

Pannenkoekenplant_florafy

Toch plantjes op zolder

Gelukkig kwam er een goede oplossing voorbij. Van Florafy kregen we een kunstplant opgestuurd. Nu ben ik niet direct fan van kunstplanten, maar in sommige ruimtes zijn die echt veel handiger dan echte planten. Maar ook als je geen groene vingers hebt, maar toch een mooie plant in huis wil hebben.
Nu staan er bij ons overal dus wel echte planten, maar dat zie je ook echt wel. Ze zien er namelijk niet allemaal even mooi uit. Sommigen hebben wat “aangevreten” bladeren. Ja ongevaarlijk voor de kat, maar ook op andere manieren sneuvelen de bladeren wel eens. Dat heb je bij een kunstplant dus niet. Ideaal om een gezellig plekje te creëren op zolder dus.
En ze zien er heel goed uit. Natuurlijk als je de blaadjes vastpakt, of van heel dichtbij bekijkt, dan zie je dat het niet echt is. Maar hoe vaak doe jij dat? Ik niet al te vaak.

Pannenkoekenplant_florafy

Pannenkoekenplant

A kreeg een pannenkoekenplant op gestuurd. Een heel decoratief plantje. Oké eigenlijk heet dit plantje de Pilea Pereromioides, maar ik heb hem de afgelopen jaren in vele vormen als pannenkoekenplant op Instagram langs zien komen. Veel mensen hebben hem. En het schijnt dat je er al heel snel heel veel van hebt. Daar hoeven wij met deze dan gelukkig niet bang voor te zijn.
Wel leuk dat er net als bij een echt plantje een kaartje aan zit waardoor je wel weet wat voor soort plantje je in huis hebt gehaald.
Hij dankt zijn Nederlandse naam overigens aan zijn bladeren. Die hebben de vorm van kleine pannenkoekjes.

Bij de plant kregen we ook een passende pot opgestuurd. Handig, want dan kun je het plantje direct mooi neerzetten. Het kwam ook netjes in een kartonnen doos, met ruim karton eromheen. Zo werd het plantje tijdens het transport ook goed beschermd en kwam het in perfecte staat, een dag later al bij ons aan.

Waar moet hij nu staan?

Inmiddels heeft het plantje dus een plek gekregen op A haar kamer. Alleen nog niet helemaal zeker waar hij definitief komt te staan. Hier ook wederom een voordeel van een nepplant, want met een nepplant hoef je geen rekening te houden, dat hij voldoende in het licht staat.

Pannenkoekenplant_florafy

Dat geeft dus ook mogelijkheden om een ander hoekje weer op te vrolijken, waar je anders geen plantje neer kan zetten.

Wat voor soort planten heb jij in huis?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad.

Maan Pen
Door

Maan Pen

op 22 Jan 2021

Echt een leuke plantje! Vind kunstplanten vaak alleen wel duur alleen ze gaan natuurlijk wel voor altijd mee en hebben geen aandacht nodig. Ik ga eens kijken!!

Reactie plaatsen