09 mei 2016 
2 min. leestijd

Lente recepten

Ik vind eten in de lente lastig. Niet het eten an sich, maar voornamelijk het bedenken wat er op tafel moet komen te staan. Zo lastig. Er komt nog niets uit de moestuin, de zaadjes gaan net in de grond. Dus zijn nog lang niet volgroeid. De winterkost zijn we zat. Dus wat eten we nu wel in de lente?

Wat eten we in de lente?

Nadenken leverde mijzelf in elk geval geen goede ideeën op. Asperges zijn echte lentegerechten in mijn ogen, maar daar hoef ik hier niet mee aan te komen. De enige die dan lekker eet ben ik. En eerlijk gezegd, als de rest niet lekker eet, dan eet ik ook een stuk minder lekker. Daarom zocht ik eens op het wereld wijde web voor een paar gerechten die passen bij dit seizoen. Nu hoeft alleen het weer nog maar mee te werken, voor het lente gevoel.

Snelle recepten

De eerste site die mijn aandacht trok (www.elleeten.nl), trok mijn aandacht ook door het woord snel. Snelle gerechten zijn prima. Ik hoef niet heel lang in de keuken te staan. Hoe korter hoe beter, want hoe groter anders de teleurstelling van al je werk als je uren hebt staan sloven en ze blieven het weer eens niet.
Dus lekker snel. 10x zelfs. Wat ik wel mis, is wat deze recepten met de lente te maken hebben. Waarom zijn dit lentegerechten? Maar er zitten zeker wel gerechten tussen die mij lekker lijken. Of de kinderen daar ook zo over denken weet ik niet, dus ik speur nog even verder.

Natuurlijk Appie

Ja natuurlijk de Albert Heijn. De recepten uit de Allerhande staan natuurlijk op de site ook. En ik lees direct wat de seizoensgroente van de lente zijn. Dit moeten we op tafel zetten: witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten. Waar de groente vandaan komen geen idee, want onze moestuin heeft nog niets hoor. Maar witlof heb ik inderdaad al een paar keer in de aanbieding gezien, net als de andere groente. En radijsjes groeien inderdaad heel snel, dus die kunnen ook prima bij het voorjaar.
Je hebt keus uit ongeveer 900 lente recepten. Daar zit vast wel iets lekkers bij.
Deze lentepastei wil ik zeker een keer proberen.
https://nl.pinterest.com/pin/477733472953824057/

Smulweb

Ik raadpleeg smwulweb zeer regelmatig voor recepten. Dus natuurlijk nam ik hier voor de lenterecepten ook even een kijkje.
Een broodje voorjaar. Ja dat spreekt me zeker aan. Met verschillende recepten voor dit broodje, zit hier ook vast voor iedereen wat lekkers tussen. Maar ook koolrolletjes en een voorjaarssalade trokken direct mijn aandacht. Die koolrolletjes vind ik wel een leuk recept zo tussen winter en lente om eens te proberen.

Voedingscentrum

En als laatste keek ik ook nog even op de site van het voedingscentrum. Ook hier vond ik nog recepten met natuurlijk asperges, maar ook quinoa met lentegroente (venkel en courgette). Maar de vleesballetjes met voorjaarkruiden zijn hier toch wel mijn favoriete recept om een keer te proberen.

Er valt toch meer te eten in de lente dan ik dacht. Voorlopig heb ik weer genoeg inspiratie om een en ander uit te proberen.

Wat is jouw favoriete recept in de lente?

ByJon
Door

ByJon

op 09 May 2016

Geen favoriete lente recepten. We weten eigenlijk alleen wat vaker een lekkere salade en laten de stamppotten even weg. Misschien ook eens op zoek naar wat recepten.....

Reactie plaatsen