13 september 2016 
2 min. leestijd

Taart als avondmaaltijd

Wat eten we vandaag? Een terugkerend item, jep bijna elke dag… en een vraag die met name de kinderen hier wel 10x per dag stellen. Als het antwoord bevalt voor mijn gevoel wat minder, maar het antwoord verandert niet, of ze nu enthousiast zijn of niet.
Toch probeer ik het altijd wel iedereen naar de zin te maken. De kinderen zijn over andere dingen enthousiast dan ik en manlief. Maar ook onze smaken verschillen nog wel eens. De kinderen maak ik altijd wel blij als ik zeg dat er taart op het menu staat.

Nu heb je taart en taart. De zoete taart is lekker voor op de verjaardagen, of een ander moment om iets te vieren, maar hoef ik niet als avondmaaltijd. Daarentegen kan ik altijd scoren hier in huis met spinazietaart.
Deze 3 zet ik in elk geval regelmatig op tafel:

Bloemkooltaart met hazelnoten

Ik baal alleen heel erg, want ik heb het recept nergens goed opgeslagen. En ik kan het dus niet meer vinden.
Nu is het niet heel moeilijk, maar wie het heeft bedacht, of van welke site. Helaas…geen bronvermelding dus. En volgende keer een beetje uit mijn hoofd proberen hoe we dit ook al weer maakten.
In elk geval:
De taartvorm bekleden met hartige taart deeg.
De bloemkool voorkoken en in de taartvorm doen. Ik maak dan altijd netjes kleine roosjes.
Maak van crème fraiche, eieren geraspte kaas en kruiden, waaronder peper en zout, een mengsel. Verder kies ik snel voor Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden. Dit mengsel toevoegen aan de taartvorm.
Bovenop de taart de hazelnoten in stukjes of in zijn geheel verdelen.

Dan in de oven. Temperatuur en tijd? Een half uur op 200 was te veel voor de hazelnoten, die werden wel heel knapperig, maar de binnenkant was nog wat te dun. Dus een beetje lager en wat langer zou ik zeggen.
Of anders de hazelnoten wat later op de taart doen.

Spinazietaart

Het recept voor onze spinazietaart komt uit het boek Lekker opscheppen. Als ik geen inspiratie heb voor een maaltijd, dan komt dit vaak bij A als input. En natuurlijk maakt ze het zelf.

Zuurkooltaart

Voor mij nog niet het seizoen nu, maar het komt er weer aan. En taart van zuurkool is een goede om zuurkool door de kinderen te laten eten. Het klinkt een stuk lekkerder voor hen, dan zuurkool. Dan wordt er vies gekeken. Maar met het woord taart, lusten ze het ineens wel. Nou ja, tot de ze de smaak van de zuurkool proeven, in sommige gevallen.
Maar het ziet er fantastisch uit.Zuurkooltaart

Meer inspiratie

Ik ben niet de enige die graag taart op het “kinder”menu zet. Toevallig postte Linda een paar weken geleden op haar eigen blog, haar succesvolle taartrecepten. En ik weet zeker dat ik er daar ook een paar van ga uitproberen.

Maak jij wel eens taart als avondmaaltijd?

Loes | Gewoon iets met Loes
Door

Loes | Gewoon iets met Loes

op 13 Sep 2016

Oh wat een ontzettend leuke taarten zeg! En inderdaad, als je ergens taart van maakt, wordt het natuurlijk vanzelf lekkerder!

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 13 Sep 2016

Ik maak af en toe ook wel eens een quiche klaar, daar dan een lekkere salade bij en je hebt eens wat anders om te eten dan de standaardmaaltijden :)

Reactie plaatsen