24 november 2015 
1 min. leestijd

Hallo! Eh...Ken ik u?

Hallo! Een verbaasde blik van mij en dan zeg ik toch maar gedag terug. In die paar seconden voor ik je gedag zei ging het volgende door mijn hoofd: Hallo? O het was echt tegen mij, hmm ken ik die persoon? Nou zij mij wel dus ik zeg ook maar even hallo. Maar ik weet het ligt meestal niet aan mij. Maar waarom dan toch die verbazing dat een vreemde mij gedag zegt…

Ik was het niet

Ik herken je over het algemeen wel, als ik je echt ken. Van school, van het sporten, via de kinderen of wat dan ook. Maar het kan dus ook zijn dat je mij niet zag. Je zei mij niet gedag, je dacht dat je mijn zus gedag zei.

Haha ja echt, ik was het niet, het was mijn zus. Die ken je wel. Van school, sporten of via de kinderen.H&M

Soms duurt het even, maar we zeggen vaak maar gedag terug. We zijn het inmiddels gewend. En volgt er een gesprek, dan leggen we het aan je uit.

Ooit was het een spel

Ooit in een inmiddels best ver verleden, we waren pubers begon dit feestje. 2 blonde dames van bijna dezelfde leeftijd. Vreemden, meestal tegenstanders bij het sporten konden ons niet uit elkaar houden. Leuk samen dubbelen, zelfde kleding, zelfde racket. Zelfs de elastieken in het haar stemden we hier op af. En de een is links, de ander rechts. Maar dat viel velen niet op. Het was een leuk spel!

Nu 20 jaar later, wonen we niet meer in hetzelfde dorp, maar nog steeds wel bij elkaar in de buurt. Zo kan het gebeuren dat we mensen tegenkomen die we niet kennen, maar die ons lijken te kennen.

Even bellen of appen met elkaar. Ik heb je eer weer hoog gehouden hoor. Ik heb weer iemand gedag gezegd voor je. Maar wie het was? Geen idee.

Dus bij deze. Kijken we wat vreemd als je ons groet? Misschien ben ik het wel niet, maar is het mijn zus….

Lijken we nu zoveel op elkaar dan?

Maar zeg nou zelf, zoveel lijken we toch ook niet op elkaarMarijke en Hanneke

 

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 24 Nov 2015

Grappig dat jullie door elkaar gehaald worden. Op de foto's zie ik toch wel de verschillen.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Nov 2015

Haha ja wij ook, daarom begrepen we het af en toe ook niet

Kimberley
Door

Kimberley

op 24 Nov 2015

Ik zie het verschil wel, hoor! Maar goed, misschien als je zo vluchtig langs loopt en maar 1 van jullie kent, dan snap ik het wel :-)

Marijke
Door

Marijke

op 24 Nov 2015

Dat is het meestal ook, denk ik. Hoewel het ook verrassende effecten oplevert als we samen zijn. Hè, het zijn er 2 ?

Linda from linlicious-style.nl
Door

Linda from linlicious-style.nl

op 24 Nov 2015

Haha grappig! Op de foto's zie ik wel verschil. Alleen lijken de kindjes op elkaar? Of is dat je zus met jouw kindjes? ;-)

Marijke
Door

Marijke

op 24 Nov 2015

Nee dat zijn haar eigen kinderen. Maar klopt de kinderen lijken soms ook erg op elkaar, maar ook soms heel erg op de papa's. En die zijn wel verschillend hoor!

Bart
Door

Bart

op 24 Nov 2015

Qua naam niet hoor om het verhaal nog wat ingewikkelder te maken. Overigens lijken jullie totaal niet op elkaar, nouja je ziet dat jullie zussen zijn maar houdt het echt wel op.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Nov 2015

Ja maar jij kent ons al je hele leven broer

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 24 Nov 2015

Ik zou er ook in tuimelen whaha :)

Vandaagismooi.nl
Door

Vandaagismooi.nl

op 25 Nov 2015

Ik moet zeggen dat met een vluchtige blik jullie flink op elkaar lijken ja. Maar als je goed gaat kijken zie je zeker verschillen. Kan de vergissing wel begrijpen in elk geval, wel grappig zeg!

Marijke
Door

Marijke

op 25 Nov 2015

Ja je kan altijd goed zien dat we zussen zijn ja.

Astrid
Door

Astrid

op 25 Nov 2015

Haha, ik herken dat wel met mijn zus. Vroeger dachten veel mensen dat we een tweeling waren en als we dan zeiden dat we twee jaar schelen, dachten ze dat zijn ouder was. Zij is twee jaar jonger maar wel langer. Het is soms ook grappig als mensen vragen waar mijn geleidehond is. Dan zien ze dat ik blind ben en halen me door elkar met iemand anders die ook blind is en wel een geleidehond heeft. Ik kan du sjullie foto's niet vergelijken haha.

Marijke
Door

Marijke

op 25 Nov 2015

O dat tweelingen stuk en dan de verkeerde ouder schatten is ook zo herkenbaar. En nee vergelijken is dan wat lastig als je het niet kan zien. Kan de foto (nog niet) drie dimensionaal maken voor je

Hanna @ eenbezigbijtje.nl
Door

Hanna @ eenbezigbijtje.nl

op 25 Nov 2015

Op de foto's zie je duidelijk verschil, maar ik kan wel begrijpen dat mensen jullie -zeker van een afstandje- voor elkaar aanzien.

Marijke
Door

Marijke

op 26 Nov 2015

Ja wij ook wel hoor ?

Broer en zussen tag – Mama's met thee
Door

Broer en zussen tag – Mama's met thee

op 31 Jan 2016

[…] Met onze broer hebben ze dat eigenlijk nooit gedacht. Blijkbaar was daar het leeftijdsverschil net te groot voor. Met elkaar hebben we dat zeer vaak gehad en af en toe gebeurd dat nog steeds zoals je hebt kunnen lezen in “Hallo! Eh…Ken ik u?” […]

Terugblik #1615 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1615 – Mama's met thee

op 15 Apr 2016

[…] Donderdag kwam jij met T onverwachts mee-eten. Hartstikke gezellig. Vooral de interactie tussen T en zijn grote nicht A is super. Ik kreeg in de middag nog wel wat vragen over je verschijning. “Dat was je zus toch zeker?”en “Jullie lijken wel veel op elkaar!”. […]

Reactie plaatsen