18 juni 2016 
in Thee
3 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Hanne

Vandaag drinken we thee met Hanne. Nee niet Hanne van K3, hoewel ik hier wel even raakvlakken zie met de Bekende Nederlander, ehh Vlaming waar ze dan graag een kopje thee mee wil drinken. Goed idee Hanne, als het je lukt, mogen we dan mee? Of lever je dan in elk geval ook een favoriete theemoment van deze dame voor ons aan?

Wie ben je?

Ik ben Hanne, een 17 jarige Belg die momenteel in het vijfde jaar secundair onderwijs zit en wetenschappen-wiskunde 8 studeert. Ik woon samen met mijn ouders en mijn broer en hou me in mijn vrije tijd vooral bezig met muziek (piano, gitaar, ukelele, zingen), lezen en schrijven. Onder schrijven hoort natuurlijk ook bloggen: je vindt mij terug op http://simply-hanne.blogspot.be/Favoriete theemoment Hanne

Wanneer drink je thee?

Nou, dat is heel simpel: gewoon wanneer ik er zin in heb. Ik heb geen echte vaste momenten waarop ik thee drink. Soms drink ik een hele week niets van thee en op andere dagen drink ik dan weer de ene kop na de andere uit.

Losse thee of in een thee zakje?

Dan ga ik toch maar voor het zakje. Ik vind het even lekker smaken, en het is een heel stuk makkelijker in gebruik. Gewoon even het zakje in het water en vervolgens meteen de vuilbak in. Dan heb je ook geen problemen met brokjes/blaadjes in je thee en dergelijke.

Wat is je favoriete thee?

Thee van muntblaadjes die vers geplukt zijn uit de tuin vind ik geweldig! Daarnaast ben ik ook een grote fan van de sterrenmunt thee van Pickwick. Jammer genoeg is deze laatste wel enkel verkrijgbaar in Nederland en niet in België…

Wat is je favoriete merk thee?

Ik heb nog niet zoveel verschillende merken uitgeprobeerd en ben er dan ook maar enkele tegengekomen die ik niet zo fijn vond. Zowel Pickwick, Lipton als Twinnings vind ik geweldige merken en voor mij is het dus ook niet echt mogelijk een nummer 1 favoriet aan te duiden.

Waar drink jij je thee uit?

Het liefst uit een stenen tas, ik ben namelijk niet zo’n fan van thee drinken uit een glas. Daarnaast moet de tas ook een grote oor hebben! Als het maar een klein oortje heeft, waar slechts een of twee vingers doorkunnen, bots ik constant met m’n vingers tegen de hete mok, wat niet echt aangenaam is. Favoriete theemoment Hanne

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Chocolade is voor mij de ideale snack bij de thee, en het liefste pure chocolade. Wanneer je dat dan dopt in je thee, smelt het buitenste laagje lichtjes. Hmmm het water loopt me al in de mond als ik er maar aan denk!

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Ja, toch wel. Mam drinkt heel af en toe wel eens een kop groene thee, maar eerder omdat het gezond is en niet omdat ze het echt lekker vindt. Ik heb er helemaal geen probleem mee dat niemand hier in huis graag thee drinkt: dan kan ik de schuif met theesoorten vullen naar eigen voorkeur ;)

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Ik ken niet zo heel veel bekende Nederlanders en ga dus maar kiezen voor een Belg die ook heel erg bekend is in Nederland: Karen Damen, ook wel gekend als ‘de rosse van K3’. Ik vind haar echt een geweldige vrouw en het lijkt mij dan ook fantastisch om eens een babbeltje met haar te kunnen slaan bij het drinken van een kopje thee.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Lekker thuis op de bank neer kunnen ploffen met een goed boek of een serie en een lekkere kop warme thee, terwijl het buiten koud is en regent. Ja, dat is toch mijn favoriete moment om thee te drinken. Of natuurlijk gewoon gezellig met familie of vrienden aan tafel, terwijl er honderduit gebabbeld wordt. Van beide kan ik echt zo hard genieten.

De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Hanne

els
Door

els

op 18 Jun 2016

leuk om te lezen en weer een nieuwe blog ontdekt!

Reactie plaatsen