17 juni 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Eliane

Vandaag is het woord aan Eliane. Zonder thee kan je de dag niet beginnen onderschrijven wij helemaal. Dus dat is een goede match. Daarnaast drinkt ze het liefst losse thee. En mag er van haar in een horeca gelegenheid geïnvesteerd worden in goede thee en niet alleen koffie! Eens!

Wie ben je?

Ik ben Eliane Roest, Instagram Blogger en woon in Amsterdam met mijn vriend en dochter van 7 die je regelmatig op mijn Instagram voorbij ziet komen. Mijn blog heet Instagrambloggers.nl waar ik het verhaal achter de foto’s op mijn Instagram deel. Daarnaast is het een platform voor Instagrammers zonder blog, om ook hun verhaal achter foto’s te delen.

https://www.instagram.com/elianeroest/

Wanneer drink je thee?

Ik drink vrijwel de hele dag thee. Dat begint met een glas gemberthee meteen op de nuchtere maag en dat eindigt met thee vlak voor het slapen gaan.

Losse thee of in een thee zakje?

Thuis drink ik het liefst losse thee, op mijn werk hebben ze clipper thee en verse gember en citroen, dus dat wissel ik af. Het liefst heb ik toch losse thee die ik telkens weer op wisselende plekken koop.

Wat is je favoriete thee?

Ik drink het liefst Verveine thee. Op mijn dakterras heb ik 2 planten Verveine staan waarvan ik in de zomer verse thee kan trekken. Daarnaast is Milky Oolong hier favoriet en goede Earl Grey op zijn tijd is ook echt heerlijk.

Wat is je favoriete merk thee?

Ik drink zelf absoluut geen Pickwick op Lipton, die smaken zijn naar mijn smaak te chemisch. Ik drink veel van de thee van Cafe Couture en van de theebar T’s in Amsterdam. Buiten de deur drink ik graag Clipper thee, maar het meest blij ben ik, als een café ook losse thee in het assortiment heeft opgenomen. De thee gaat een steeds belangrijkere rol spelen naast koffie, dus investeren in goede thee is erg belangrijk.

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink hem uit een groot glas en soms uit een kopje. Buiten de deur in een café vind ik het altijd erg tof om het in een wijnglas geserveerd te krijgen.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Ik snack niet standaard bij de thee, maar het ultieme is natuurlijk nog steeds een kaneelbeschuitje. Brings back memories.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Gelukkig niet, we drinken hier allemaal liters thee, ook mijn dochter, vaak gaat er wat lauwe thee mee naar school in een thermoskan.

Met welke BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Oef, dat is wel een lastige vraag, ik heb persoonlijk niet zoveel met BN’ers. Ik zou dan eerder kiezen voor een Nederlandse fotograaf of ontwerpers waar ik tegen op kijk. En dan bij fotografie denk ik dan aan Rineke Dijkstra of doe maar Anton Corbijn die veel bekende mensen voor zijn lens had. Die heeft vast veel mooie verhalen voor bij de thee.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Toch wel de ochtend, mijn dag is pas begonnen als ik een kop thee heb gehad.
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Eliane

Reactie plaatsen