21 mei 2020 
in Shoppen
2 min. leestijd

Eindelijke de keuze gemaakt voor een nieuwe Iphone

Weet je nog dat ik afgelopen herfst naar de iPhone 11 aan het kijken was? Ik was toen nog met mezelf in discussie of ik hem nu zou kopen of niet. En hoe ik dat dan zou gaan financieren. Blog gemist? Mijn twijfels en argumenten beschreef ik in Zal ik? De iPhone 11 is uit. Inmiddels zijn we 8 maanden verder en hebben we hier in huis de keuze gemaakt. Ja soms heeft een beslissingsproces wat langer nodig. Zeker als het om grote uitgaven gaat. En wees eerlijk. Een telefoon is best een grote uitgave.

Nieuwe telefoons

Wanneer ging ik overstag? Ik denk dat het in 1999 was. Ik studeerde nog, en toen kwamen de betaalbare prepaid telefoons op de markt. Schrikken joh als dat ding in je tas dan ineens geluid begon te maken. Waren we niet gewend dat we op straat gebeld werden. De telefoon en een prepaid kaart kocht ik toen voor zo’n f100,-?? Ik zou het eerlijk gezegd niet meer weten. Na de eerste ronde prepaid kwam er een abonnement met een nieuwe “gratis” telefoon en zo gingen we door. Nieuw abonnement, nummer behouden en een nieuwe telefoon. Want elke keer was na 2 jaar, of de telefoon compleet versleten (mijn geliefde Nokia 3310) of we wilden dan toch echt ook een smartphone (Met mijn iPhone 4 ontstond de liefde voor de iPhone).
Met het wisselen van telefoon, wisselde we ook vaak van provider. Wie had de beste aanbieding? Soms wilden ze niet verlengen met een nieuw toestel. Kun je je nu niet meer voorstellen hè. Of het was elders net even goedkoper.

Gratis telefoon

Nu blijkt jaren later, dat die gratis telefoon niet zo gratis was. Je betaalde hem verkapt alsnog. Voor mij dan ook reden om te kijken of ik bij aanschaf van een nieuwe telefoon een sim only wilde afsluiten en de telefoon los wilde kopen, of toch opnieuw voor een pakket zou gaan. Had jij ook zo’n “gratis” telefoon? Wist je dat je dan nu een claim kan leggen bij je provider van toen? Iedere consument die vóór september 2016 een telefoonabonnement inclusief telefoon heeft afgesloten of verlengd, kan via Mobiclaim een claim indienen bij zijn of haar telecomprovider. Hoef je alleen je oude contracten even boven water te toveren.

Zoektocht

In september begonnen we dus met de zoektocht. Wel of geen nieuw abonnement, wat is voordeliger? Hoeveel geld willen we uitgeven aan een nieuwe iPhone? Bij welke provider is een iPhone met of zonder abonnement het voordeligst? We hebben er best veel vergeleken. En modellen bekeken. De iPhone 11, iPhone 11 Pro, een wat ouder model? Klik even op iPhone om zelf ook de diverse modellen te vergelijken.

iPhone 11 pro silver
Worden het er 3? Of kan mijn iPhone 7 met nieuwe batterij bij de puber, of de man nog een jaartje mee? Misschien toch overstappen naar een ander merk? Nee dat laatste gaat het niet worden.

Het is wel veel geld hè zo’n nieuwe telefoon…..

Uiteindelijk hebben we de knoop begin januari doorgehakt. T kreeg een nieuwe iPad, we kochten 2 nieuwe telefoons en de iPhone 7 werd doorgeschoven. Een grote uitgave die we in 1x hebben genomen. Het was even schrikken bij de kassa, dat blijft. Een telefoon, nou ja, noem het dan toch maar telefoon, computer en camera in een, en het lijkt ineens toch wat goedkoper, dan als je dat allemaal los moet aanschaffen. Maar het was het waard. Geen gezeur meer met geheugen, batterij, of updates van de software die niet meer bijgewerkt worden.

iPhone 11 pro portret foto

Oh en ik heb mezelf echt verwend. Het is een iPhone 11 pro geworden. En ik ben er echt heel blij mee. Zeker vanwege de camera. Hij maakt echt zulke mooie foto’s.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

rachel
Door

rachel

op 26 May 2020

hier zijn wij ook team iphone al 11 jaar en de 11 is zeker mooi!! mijn dochters hebben hem ook en zijn er blij mee :D

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 26 May 2020

Hij ziet er goed uit! Ik heb zelf altijd een iPhone gehad, wel tweedehands maar heb nu een Huawei vanwege de prijs.

Hannah
Door

Hannah

op 26 May 2020

iPhone 11 pro heb ik ook recent gekocht! Super fijne telefoon is het, ik ben er echt blij mee. Wel vind ik de iPhones allemaal prijzig..

Merel
Door

Merel

op 28 May 2020

Fijn hoor, een toestel dat zulke mooie foto's maakt. Klinkt als een goede aanschaf. Ja, voorheen was dat idd zo, dat je automatisch al betaalde bij je abonnement. Vind het allemaal een beetje dubbel om in deze tijd claims neer te leggen bij bedrijven, al was het niet helemaal eerlijk. Tegelijk vond ik het wel een goede les toen: altijd de kleine lettertjes lezen. Al doe ik dat nog steeds wel te weinig..

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Guilty!! Kleine lettertjes zijn saai

Silkeblogs
Door

Silkeblogs

op 28 May 2020

Ik heb zelf een OnePlus, top toestel is dat!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Die ken ik niet. Wat maakt hem zo goed?

Manon
Door

Manon

op 28 May 2020

Ik ben ook team iPhone. Heb heel even een Android toestel gehad maar had zoveel heimwee naar m’n iPhone dat ik die toch later weer gekocht heb!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2020

Bevestigt mijn gedachte om niet over te stappen dus.

Renata
Door

Renata

op 01 Jun 2020

Ik geef niet graag zo veel geld uit aan een telefoon dus probeer ik het uit te stellen meestal tot de solden :)

Simone
Door

Simone

op 02 Jun 2020

Ik heb zelf sinds kort een iPhone 11 Pro en ben er echt super blij mee!

Bouchra
Door

Bouchra

op 05 Jun 2020

Ik heb altijd een iPhone gehad. Voor mij geen ander merk. veel plezier met je nieuwe telefoon!

Reactie plaatsen