18 juni 2020 
in Shoppen
3 min. leestijd

Hoe bescherm jij je telefoon?

Ken je dat? Heb je net een nieuwe telefoon…..valt hij op de grond…..en ja natuurlijk direct een barst in je scherm….De krachttermen die je dan waarschijnlijk het liefste wil laten horen, zijn niet geschikt voor alle oren. Hoewel die van mij zijn wel wat gewend inmiddels. Ze horen het overal…

Nieuwe telefoon beschermen?

Nog niet zo lang geleden schaften wij dus een nieuwe telefoon aan. En dan rijst ook altijd direct de vraag. Hoe gaan we die beschermen? Want dat bovenstaande, inclusief de krachttermen willen we toch graag voorkomen.
Nu is mij dat al die jaren met een smartphone goed gelukt. Nog nooit heb ik een barst gehad in mijn scherm. Maar R heeft er toch al regelmatig 1 moeten laten vervangen. En ja een ongeluk zit in een klein hoekje. Al bescherm je je telefoon nog zo goed, het kan toch een keer gebeuren. Maar om de kans zo klein mogelijk te maken, nemen we maatregelen. We beschermen onze telefoon.

Je eigen gedrag

De beste bescherming is verder toch wel gewoon je eigen gedrag. Hoe ga je met je telefoon om? Ben je voorzichtig, of leg je hem overal en nergens neer? Stop je hem los in je jaszak of broekzak? Hoe groot is het risico dat hij daar dan tijdens het fietsen of lopen uitvalt?
Of gebruik je het dak van je auto altijd om even snel wat op te leggen voor je instapt? Hoe groot is de kans dat je je telefoon een keer vergeet? Waarschijnlijk vliegt hij er dan bij de eerste bocht al af.
Een telefoon is heel normaal geworden, maar soms vergeten we wel eens dat het een heel kwetsbaar, maar ook eigenlijk wel heel duur apparaat is. En daar mogen we best bij stil staan en over nadenken en dan zorgen voor een goede bescherming.

Een goed hoesje

Een smartphone is niet alleen aan de voorkant heel kwetsbaar, maar ook aan de achterkant. Een goed hoesje beschermt de telefoon wel. Een goed hoesje past perfect om de telefoon, en bedekt de achterkant en grotendeels de zijkanten.
Hoesjes heb je in vele soorten en maten. Hardcases, softcases, bookcases. Verschillende kleuren, een eigen foto, bijna alles is wel mogelijk. Kijk maar eens naar deze iphone se case. Overigens een goed alternatief voor een telefoon, als je niet net als wij de Iphone 11 pro wilt. In de winkel vond ik het lastig om leuke hoesjes te vinden voor elk model Iphone. Zeker voor de nieuwere modellen zoals de iPhone 11 pro of de iPhone se. Je wilt toch niet het versleten hoesje van je oude iPhone 5 weer uit de kast trekken. Die beschermt lang zo goed niet meer. Maar gelukkig hebben we ruime keuze op internet.

Bescherming telefoon

Glas bescherming

Dan heb je de achterkant goed beschermd, maar de voorkant kun je natuurlijk niet onder een hoesje verstoppen. Dat is bij gebruik toch wat lastiger. En zelfs een bookcase beschermt niet helemaal. R heeft die namelijk ook om zijn telefoon en daar ging hij. Zijn telefoon dus…… Hij liet zijn nieuwe telefoon vallen. Niet eens gek gedaan, gewoon een ongeluk. En het scherm in stukken. Een nieuw scherm is best prijzig. Natuurlijk kun je kiezen voor een “nep”scherm als vervanger, maar je kunt ook zorgen dat het het glas van je telefoon beschermt. Hiervoor heb je verschillende soorten screenprotectors.
Zelf heb ik er geen op mijn telefoon. Ik hoop dat door het gebruik van mijn bookcase het scherm voldoende beschermt is.
Voor A hebben we gekozen voor een plastic screenprotector. Minder dik, beschermt vooral tegen krassen, niet tegen vallen. Maar ze is zuinig op haar spullen, dus we durfden die gok wel te nemen.
R koos bij de reparatie van zijn scherm voor een glazen screenprotector. Hij is daardoor wel wat dikker, dan zonder, maar bij vallen beschermt hij wel je glas. En maar goed ook. Want hij liet zijn telefoon weer vallen…. 2 keer kort achter elkaar. Hoeveel pech kun je hebben. Maar gelukkig was nu alleen zijn screenprotector stuk en kon hij deze gemakkelijk en een stuk goedkoper weer laten repareren.
Nu hopen dat deze bescherming de komende jaren genoeg is.

Verzekering

Voor A hebben we voor haar telefoon ook een verzekering afgesloten. Gek genoeg ben ik niet zo bang dat onze telefoons gestolen worden, en als het gebeurt is het echt gewoon pech en zullen we een nieuwe moeten kopen. Maar op een middelbare school zijn wellicht toch andere risico’s waardoor we dit toch hebben gedaan. Tijdens lessen moet hij in een telefoonzak voor in de klas. Natuurlijk moeten we school en klasgenoten vertrouwen. En met name hebben we vertrouwen in haar. Maar ze zal de eerste niet zijn, die hem vergeet in de klas, of dat er toch wordt gestolen op school, of geloofwaardiger in het geval van mijn kind, onderweg ergens.

Hoe bescherm jij je telefoon?

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 19 Jun 2020

Ik heb er zo'n plastic dingetje op, en een hoesje dat dicht geklapt kan worden. Ik wil echt niet dat hij kapot valt!

Lodi
Door

Lodi

op 19 Jun 2020

Altijd een hoesje, want ik ben echt een kluns en laat hem zo vallen als ik niet oppas.

Krystle/Batboy
Door

Krystle/Batboy

op 19 Jun 2020

Ik heb glasbescherming en natuurlijk een hoesje. Er zit ook nog geen krasje op!

Mandy
Door

Mandy

op 21 Jun 2020

Ik heb een glasplaatje die over mijn hele scherm heen loopt, een extra dik hoesje met nog verdikking bij de hoekjes en ik heb een popsocket zodat ik meer grip heb op mn telefoon en ik kan niet meer zonder!

Kiki Hasselton
Door

Kiki Hasselton

op 22 Jun 2020

ik bescherm mijn telefoon altijd goed. glasbescherming en een goed hoesje. erg belangrijk, want het is een duur product

Reactie plaatsen