11 april 2017 
in Mama
4 min. leestijd

Een nieuw ritme

Met 2 kinderen op school en geen een meer thuis, betekent het een nieuwe ritme voor mij. En voor T natuurlijk, ook voor hem is het wennen, maar daar heb ik al genoeg over geschreven. Dus vandaag maar eens even bijpraten hoe ik mijn nieuwe ritme heb gevonden. En dat is een heel andere ritme dat de afgelopen 2,5 jaar.

De afgelopen 2,5 jaar was ik vooral thuis. Samen met T. Toen ik na de WW weer ging werken was dat als invalkracht was T bij oma. Of bij de andere oma. Nog niet zo lang geleden hebben we ze daar ook voor bedankt. Maar dat gebeurde niet dagelijks, en ook maximaal 2 dagen in de week.
De rest van de tijd vulde ik met entertainment voor de peuter, het huishouden en de laatste tijd natuurlijk ook het werk dat ik deed voor het bedrijf van R. En dat nam steeds meer tijd in beslag.
Waar ik de ochtend met T bezig was, speelde hij in de middag (vanaf dat hij niet meer sliep) zelf, of met zijn zus zodra die uit school was. Ik zat dan vaak nog achter de computer.
Een fijn ritme, waarbij het huishouden, de peuter en het werk wel met elkaar streden om meer aandacht, maar er zitten nu eenmaal slechts 24 uur in een dag.

Alles valt samen

En dan gaat T naar school, eindelijk meer tijd voor…. ehh ja voor wat eigenlijk. Voor mezelf? Voor het huishouden? Nee voor het werk ;)
Het toeval wil dat ook het bedrijf een verhuizing heeft in de maand dat T naar school gaat. Een ander kantoor, lekker in de buurt van ons huis. R kan nu op de fiets, heerlijk toch? En dat geeft mij ook de mogelijkheid om daar te werken. Heel handig, want voor overleg is het fijn als je bij elkaar in de buurt zit, hoewel het heel goed ging met bellen en mailen. Elkaar zien, gaat altijd beter, sneller.

In de uren dat T, en ook A natuurlijk, op school zit, stap ik dus ook op mijn fiets, lekker naar kantoor. Tussen de middag, lunch ik lekker thuis met de kinderen, voor hun ook een rustpunt in de dag. A had al aangegeven dat zij dat erg fijn vindt, dus die houden we er voorlopig in. En ik haal ze op van school in de middag.

Dagritme

Dat betekent dat mijn dag er nu ongeveer als volgt uit ziet.
8:30 uur. Na het ochtendritueel breng ik de kinderen naar school. Om de beurt eerst de een naar de klas en daarna de ander.
Nieuw ritme_kinderen wegbrengen
8:45 uur. Als ze beiden in de klas zitten, fiets ik naar de supermarkt voor vers brood en het avondeten.
9:00 uur. De boodschappen opruimen, een snelle was in de wasmachine of snel iets opruimen. Spullen pakken en fietsen naar kantoor.
9:30 uur. Kop thee erbij en de computer aan. Lekker aan het werk. Mocht ik nu tijd hebben tussendoor dan kan ik natuurlijk altijd nog voor Mama’s met thee aan de slag, maar meestal heb ik het druk genoeg. Er ligt genoeg werk aan de website, communicatie of social media op me te wachten. Maar het voordeel van eigen baas zijn, is zelf prioriteiten stellen.Nieuw ritme_op kantoor
11:45 uur. Even de computer dichtklappen en weer op de fiets. Oké iets later, maar niet te laat, de timing ben ik nog een beetje aan het zoeken.
12:00 uur. Op het schoolplein. De kinderen komen naar buiten en we fietsen naar huis voor een boterham.
12:45 uur. Iedereen heeft gegeten, de boel is weer opgeruimd en we stappen weer op de fiets. De school gaat om 12:50 open en A wil dan echt op school zijn. Met T klets ik altijd nog even in de kring. Hij is de enige in de klas die naar huis gaat tussen de middag. De andere kinderen zijn dan vaak nog buiten met de overblijf, en komen daarna met de overblijfjuf ook in de klas.
13:00 uur. De school begint, ik fiets weer op mijn gemak naar kantoor.Nieuw ritme_thuis gelunchd
13:10 uur. Weer op kantoor. Tijd voor R om te lunchen, ik doe dan de telefoon. In de praktijk blijft hij vaak achter zijn bureau zitten, maar de mogelijkheid is er.
15:00 uur. Tijd om op te ruimen. De computer gaat weer mee, want ik vind het wel fijn dat als ik ’s avonds of ‘S middags nog wat wil doen, ik de kans heb, en dus mijn laptop bij me heb. Of toen T waterpokken had, hoef ik de computer niet meer op te halen op kantoor.
15:15 uur. Weer op het schoolplein. T gaat nog mee naar huis, hij is na school nog te moe om te spelen. Maar A spreekt vaak af met een vriendinnetje.
15:30 uur. Thuis met een kop thee en wat lekkers. De verhalen van de kinderen aanhoren.
16:00 uur. Nog even tijd voor het huishouden. Pff daar deed ik voorheen de hele ochtend over, oké met hulp van de peuter gaat alles langzamer, maar nu moet het in een uurtje. Moeten, ja van mezelf… daar moet ik nog even een balans in zien te vinden.
17:00 uur. Tijd om de keuken op te zoeken, we gaan eten, A komt vaak zelf naar huis van haar vriendinnen, of ze moet worden opgehaald. Ook R komt rond 17:00 naar huis. En dan is de nieuwe dag voorbij.

Dit ritme heb ik nu na een aantal weken, mezelf een beetje aangewend. En dat bevalt prima. Ook het heen en weer fietsen is helemaal niet vervelend. Oké behalve die keren dat ik 2x drijfnat was geregend tussen de middag. Het is echter wel lekker om er even tussen uit te gaan.

Hebben jullie ook zo’n ander ritme gekregen toen je kinderen allemaal op school zaten?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 11 Apr 2017

Ja, echt wel! Als moeder word je best bepaald door het ritme van je kinderen en dus de school. Het valt me op dat ze bij jullie dus nog geen continurooster hebben. Dat had ik destijds ook niet, maar je hoort het wel steeds vaker.

Marijke
Door

Marijke

op 11 Apr 2017

Klopt idd, en ook steeds vaker het 5 gelijkendagenmodel. Maar ik ben hier wel blij mee, ook al zie ik wel de voordelen van een continurooster

Renate Elshout - Cillekens
Door

Renate Elshout - Cillekens

op 11 Apr 2017

Wij hebben (jammergenoeg) idd geen continuerooster, dus de oudste blijft lekker over tussen de middag. Hoeft in principe niet, maar hij wilde het zelf graag en het scheelt mij een hoop heen en weer gependel met 2 kids.Ik ben benieuwd hoe het gaat als de jongste ook op school zit. Hij zal denk ik voorlopig nog niet over willen blijven. Blijft in ieder geval wel meer tijd over voor het huishouden en de sportschool, want dat laatste is ook heel hard nodig. (oeps!)

Marijke
Door

Marijke

op 11 Apr 2017

Of de tijd wordt al weer snel gevuld met andere dingen. Tijd over is echt een luxe. Hoop dat je die ervaart ?

lifebyxenia
Door

lifebyxenia

op 12 Apr 2017

Niet al mijn kinderen zitten op school maar toen de middelste ook naar school mocht kwam er een soort rust in huis . Het is genieten met nog maar 1 mannetje in huis en zelfs af en toe even mijn handen vrij. Maar de gezelligheid als ze om 1430 weer allemaal thuis komen zou ik voor geen goud willen missen!

gerdialkema
Door

gerdialkema

op 13 Apr 2017

Wat een fijn schema! En wat heerlijk dat je werk en de kids zo fijn kunt combineren.. hier vind ik het nog heerlijk dat de jongste nog thuis is op mijn vrije dagen.

Marijke
Door

Marijke

op 14 Apr 2017

Ja ik ben ook heel blij met deze combinatie werk en privé!

Reactie plaatsen