02 juni 2015 
3 min. leestijd

Een dagje 4

Toen had ik ineens 4 kinderen. Een dagje oppassen op mijn twee jongste neefjes. Het was een heerlijke dag. En omdat het een speciale dag was, heb ik er een blog over geschreven. Hoe verliep de dag met 2 peuters en een baby? Zou ik het redden? Of zou het vreselijk druk worden? Hoe doen moeders dat met 3 kleine kinderen? Of is het makkelijk? En dan ook nog rekening houden met de schooltijden natuurlijk. Ik kan me niet de hele dag opsluiten in huis en maar zien hoe het loopt. Nee A verwacht dat ik op tijd op het schoolplein sta.

Een bijna normaal ochtendritueel

Voor ons doen moesten we wel erg vroeg opstaan. Onze neven zouden om half 8 al komen. Ja echt, normaal liggen we dan nog in bed. Een kleine volksverhuizing verder, want ik heb geen babyspullen meer in huis, waren de twee mannen geïnstalleerd en ging mijn schoonzus lekker aan het werk.

Wij vervolgden ons ochtendritueel met een extra kind aan het ontbijt. Daarna tas inpakken van A. Neef T naar de wc. Iedereen jas aan en een kwartier eerder dan normaal naar school. De jongste, neef K, was in de kinderwagen alweer in slaap gevallen voor we de voordeur uit waren. Normaal slaapt hij nog na zijn ochtendfles, maar dat kon nu niet. Neven T en T liepen samen met A hand in hand. Met twee peuters ga je niet enorm snel, dus vandaar dat we een kwartier extra tijd hadden genomen. Want A moet natuurlijk wel op tijd in de klas zitten.
Op school werden de neven natuurlijk uitgebreid bewonderd, als je ineens met een baby de school binnenkomt, krijg je altijd de vraag, waar je die zo snel vandaan hebt getoverd. Ja het kan snel gaan hè ;)
Neef T was het snel zat in de klas. Waar onze eigen T het fantastisch vindt en het liefst de hele dag blijft, vond neef T het niet leuk in de klas. Dus met 3 kinderen weer op pad. Nu geen grote dochter om de handen vast te laten houden met oversteken.

Eerst met de mannen naar de supermarkt. Neven T en T allebei een mandje. Want neef T deed gewoon mee met de rituelen van T. En natuurlijk bij het brood een broodje vragen en krijgen.

Speeltijd

Thuis gekomen waren we toch mooi een uur onderweg geweest. Heerlijk op ons gemak. En neef K had er vast een heerlijk slaapuurtje op zitten. Thuis werd hij natuurlijk direct wakker, want de wagen bewoog niet meer, en dan slaap je niet verder op je rug als je een buikslaper bent.
Heerlijk even knuffeltijd en de neven T en T hadden niet eens de tijd om hun jas uit te doen. Neef T zag natuurlijk allemaal leuk speelgoed dat hijzelf niet heeft.

Tante H kwam ook even een kop thee drinken, en even lekker knuffelen met de jongste 2. Want neef T knuffelt niet meer met zijn tantes hoor! Tijd voor een appel en wat drinken. Natuurlijk mag je op zo’n dag ook even de teletubbies kijken met je appel op schoot. Ook tijd voor de fles voor neef K. En tante H en ik natuurlijk een kop thee.
Daarna de mannen snel verder spelen en voor je het weet is het tijd om op te ruimen en een broodje te eten.
Neef K lekker in bed, dus alle handen vrij voor het eten met 2 peuters.Terugblik_21_do

De middag

Na het brood is het meestal bedtijd voor T. Maar neef T slaapt bijna nooit meer tussen de middag. Dus T wilde ook niet. Direct trokken ze weer lades uit de kast om verder te spelen. Heerlijk zoals die twee mannetjes prima samen kunnen spelen.
Om half drie kregen ze toch wel een dip. De vermoeidheid sloeg toe, samen spelen lukte niet meer. Neef K had zijn fles op en werd ook weer moe. Dus we gaan lekker naar buiten. Over 3 kwartier moeten we op het schoolplein staan, dus neef K kan niet naar bed, dan is hij niet op tijd wakker, dus werd het weer slapen in de wagen. De neven allebei met een zakje brood in de handen de deur uit. Op naar de eendjes. Via de eendjes richting plasticbak, voor de plasticzakken en dat was een mooie omweg naar school waar we exact om kwart over 3 aankwamen.
Thuis weer even een rustmoment met drinken en snoepjes! En daarna naar buiten. Neef K ging naar bed, want hij had nog zo weinig geslapen, hij was echt moe. Ja normaal draait het om zijn ritme, nu om het schoolritme. Dus hij is de rest van de middag de schade gaan inhalen.

Neef T bleef ook gezellig eten. Pasta ging er bij allemaal wel in. En was hij blij dat zijn moeder hem weer kwam ophalen. Nou nee, hij is nooit zo enthousiast. Maar hij had het wel gezellig gehad.
En ’s avonds sliepen de neven direct.

Wordt vervolgd

Het was echt heel leuk om de twee neven met elkaar te zien spelen. Vaak zijn de 3 grotere er ook bij en bepalen zij het spel, maar nu hadden ze echt elkaar. Dat is zeker voor herhaling vatbaar.

KerWow en nu?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 02 Jun 2015

Het ziet er gezellig uit! Leuk dat ze het goed met elkaar konden vinden.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2015

Ja zeker, ze beginnen het samenspelen ook wat beter te begrijpen op deze leeftijd.

Linda
Door

Linda

op 05 Jun 2015

Hihi, geweldig. Zit al een tijdje met het idee om een plog te maken van een dag met 5 kinderen. Deze maand nog een aantal, en dan pas weer met de vakantie. Zeker als ze allemaal zo'n verschillend ritme hebben hoef je je niet te vervelen ;-)

Marijke
Door

Marijke

op 05 Jun 2015

Leuk! Moet je zeker doen! En nee vervelen hoef je je zeker niet. Dag vliegt voorbij en zo gezellig

Kinderopvang tag | MMopvrijdag
Door

Kinderopvang tag | MMopvrijdag

op 30 Aug 2015

[…] Meestal niet. Maar ik heb een keer mijn neefjes een dagje oo bezoek gehad. Best druk een dagje vier kinderen. 18. Heb je al een basisschool op het oog? Ja, A zit al in groep 5 en T gaat over 1,5 jaar […]

Reactie plaatsen