23 februari 2017 
1 min. leestijd

Cadeautjes 12-jarig meisje

Al een paar jaar is het moeilijk. Wat moet er op mijn verlanglijstje.  Toen A eenmaal was uitgekeken op barbies, lego en ander speelgoed werd het een uitdaging om cadeautjes te bedenken. Te jong voor de vrouwendingen te oud voor de meisjes dingen. Dus wat geef je een jarige dame die 12 wordt?

Telefoon

Van ons krijgt ze een goede telefoon met abonnement. Aangezien ze bijna naar de brugklas gaat vinden wij het belangrijk dat ze leert omgaan met een mobiele telefoon en alles wat daar bij komt kijken. Ze is in januari jarig dus dat geeft ons mooi de tijd om een en ander te oefenen voor ze er werkelijk mee om moet kunnen gaan. En met omgaan bedoel ik geldelijk en qua bundel en niet dat ze snapt hoe die werkt, dat weet zij waarschijnlijk beter dan ik.

Telefoonhoesje

Een goede telefoon heeft ook goede bescherming maar vooral herkenning nodig. Een hoesje waar duidelijk een naam op staat is nu eenmaal minder in trek dan een anoniem hoesje. Van opa en oma kreeg ze daarom een gepersonaliseerd telefoonhoesje voor haar nieuwe telefoon. Haar naam en haar lievelingsdier staan erop afgedrukt.

Horloge

Nog even en dan zit ze op de middelbare school. Er zal verwacht worden dat ze zelf er voor zorgt dat ze op tijd in de les is of dat ze tijd in de gaten houdt tijdens een toets. Haar telefoon zal hierbij een mooi hulpmiddel kunnen zijn maar helaas mag je die niet altijd bij je hebben, om begrijpelijke redenen. Tijd dus voor een mooi maar ook goed horloge. Deze word samen met haar gekocht zodat we zeker weten dat hij ook past om haar smalle polsjes. Het horloge krijgt ze van opa en oma.

cadeautjes-a-12

Make-up

Ja eigenlijk heeft ze daar al best veel van. Maar laat nu net haar mascara op zijn. Een leuk cadeautje dus.

Kleding/geld

En toen waren onze ideeën wel een beetje op. Ze houdt wel van lezen maar met sint/kerst heeft ze alle gewenste e-boeken al gekregen. Dus vragen we verder geld. Geld om kleding van te kopen, zelf. Dit resulteerde in een onder andere een fashioncheque en gewoon geld. We gaan binnenkort op zoek naar leuke lente/zomerkleding.

Verder kreeg ze nog………

Omdat niet iedereen geld geven leuk vind kreeg ze ook nog wat andere dingetjes. Leuke oorbellen met, hoe kan het ook anders, een vosje. Een geluksengeltje compleet met wolkje en sterren, superschattig. Potloden speciaal voor het kleuren van “mensen”, tijdschriften voor meiden. En niet te vergeten allemaal tekeningen en kaartjes van haar jongere neven en nichtje.

Reactie plaatsen