08 november 2016 
in Review
2 min. leestijd

Biologische caloriearme spaghetti

“Pasta is mijn lievelingseten!” Dit vertelt T regelmatig, gevraagd en ongevraagd. Dus heeft meneer geluk, het staat regelmatig op tafel. Zeker in de periode dat R trainde voor de marathon begin dit jaar, stond het vaak op tafel. Koolhydraten stapelen. Maar na de marathon liever weer niet. Dan hechten die koolhydraten zich juist weer op plekken waar je er geen behoefte aan hebt, en de weegschaal geeft dat dan ook snel aan.

Via Kroon op ’t werk kregen we een pakketje spaghetti toegestuurd. Zonder koolhydraten, maar ook glutenvrij. Ideaal dus voor de pastaliefhebbers en mensen die minder koolhydraten, of wellicht glutenvrij willen eten. En wij wilden dat wel even testen. Nou ja, ik en R hebben het getest. Voor de kinderen hadden we normale pasta.

Spaghetti

Wij maakten de spaghetti met een rode saus en een groentepakket. Zo eten we het vaker, en dus een goede test. Makkelijk te vergelijken met gewone pasta. Daarnaast stond er dus ook gewone pasta op het menu. Voor de kinderen, maar ook voor ons. Want de proefverpakking was niet genoeg voor ons 2.

Helaas deze keer geen goede foto, ik heb wel foto’s gemaakt, maar ook weer weggegooid ofzo. Jammer want nu kan je niet zien hoe het eruit ziet. Ja als spaghetti, lange slierten. Maar ze zijn minder “wit”. Enigszins doorzichtig leken ze wel. De structuur deed niet aan pasta denken, het was een beetje sponzig en lichter.
De smaak was prima, zeker als je de pasta aankleed met een lekkere saus, pesto of andere wijze. Wel echt anders dan de traditionele pasta, maar dat is ook niet zo vreemd.

Slendier

Maar wat is dit nu precies voor spaghetti of andere variant van de pasta’s natuurlijk. Het persbericht gaf de volgende informatie:

Telt een gewone pastamaaltijd minstens 303 calorieën, met Slendier (it’s all in the name!) zijn dat er slechts 10! Belangrijker: Slendier is lekker en gezond. Gemaakt van de wortel van de konjac plant (niet te verwarren met ‘cognac’). De roots liggen in Azië waar de konjac razend populair is vanwege de gezonde en lage calorische eigenschappen. De wortel van de konjac bevat glucomannaan dat het hongergevoel onderdrukt. In Japan hebben ze de krachten van deze superwortel al eeuwen geleden ontdekt.

spaghetti-slendier

Je zet de maaltijd ook heel snel op tafel. Al in 2 minuten is deze pasta klaar. De verpakking die wij toegestuurd kregen zou 2 porties bevatten, maar voor ons was het niet genoeg. Wij zijn wel grote eters, dus wellicht dat dit voor andere mensen wel genoeg is.

Conclusie

Voor ons was het wel een leuk experiment, maar niet voor herhaling vatbaar. De echte pasta wint het hier. Gelukkig hoeven wij niet glutenvrij te eten of rekening te houden met een lactose intollerantie. En ook voor de calorieën hoeven wij gewone pasta niet direct te laten staan.

Wil jij minder koolhydraten of glutenvrij, maar toch pasta? Dan kan dit wel een goed alternatief zijn! Slendier is te koop in een handige verpakking van 2 porties bij Albert HeijnAH, Natudis, Ekoplaza en health food stores.

Zou jij dit alternatief van pasta proberen?

NB: Dit artikel kwam tot stand door middel van een samenwerking.

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 08 Nov 2016

Ik ga het toch wel eens bekijken in de AH of deze in België ook te vinden is, want in combinatie met Weight Watchers lijkt dit me een goed alternatief ;)

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 08 Nov 2016

Op basis van jouw review sla ik hem over!

Gera
Door

Gera

op 09 Nov 2016

Ik sla ook even over...Ik ben toch wel gehecht aan mijn koolhydraten!

Reactie plaatsen