21 juni 2016 
1 min. leestijd

4x eindejaarsstress

Het schooljaar loopt bijna ten einde en dat levert hier in huis behoorlijk wat stress-punten op. En niet alle stresspunten zijn de kinderen zich bewust.

Rapport

Het laatste rapport komt eraan met ook de laatste cijfers en cito-toetsen.
Ben ik vooruit gegaan na al dat harde werk of juist niet. Wat is mijn voorlopige schooladvies en kan ik daarmee naar de middelbare school die ik graag wil of moet ik mijn plannen bij gaan stellen?

Andere klas

Omdat de leerjaren van de kinderen te groot zijn is er 1 reguliere klas en 1 combinatiegroep. Het is wel eens gebeurd dat de groepen volledig door elkaar werden gegooid en vriendjes uit elkaar werden gehaald. Nu het einde van het jaar nadert komt dus ook de vraag van de klasse-indeling voor volgend jaar weer inbeeld. In welke klas kom ik en met wie. Zit ik nog wel bij mijn vriendjes en vriendinnetjes?

vakantiestress

Andere juf

In de regel heb je het volgende jaar ook een andere juf dan dit jaar. Maar krijg je de juf die je graag wil of wordt het toch een meester. Of misschien wel die ene juf die je niet wil!

Vakantie

De vakantie geeft bij mijn kinderen op verschillende fronten wat stress. De een mist zijn vriendje. Je zal ook altijd zien dat het vriendje precies in de ander weken op vakantie gaat. En dan is zes weken elkaar niet zien dus echt eeuwig! De ander heeft de zenuwen over de vakantiebestemming. Hoe ziet het er uit, kan er vriendjes maken, wordt het mooi weer, is er een fijn zwembad, wat gaan we allemaal doen, wat moet ik meenemen?

Als met al kleine dingetjes om je zorgen over te maken maar bij deze beginnende pubers genoeg reden, voor zover een puber daar een reden voor nodig heeft, om lekker chagerijnig op elkaar te reageren.

Hebben jullie kinderen ook last van eindejaarsstress?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 21 Jun 2016

Bij mij zijn ze vooral gewoon vermoeid merk ik.

Hanneke
Door

Hanneke

op 21 Jun 2016

En mogen jullie al bijna aan de vakantie beginnen? Hier duurt het nog vier weken.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 22 Jun 2016

Mijn kinderen hebben er totaal geen last van, maar ik des te meer! ;-) De oudste heeft een toetsweek en daarna nog wat leuke activiteiten, allemaal korte dagen. Haar cijfers zijn prima, dus ze maakt zich ook niet druk of ze misschien niet over zou gaan naar de tweede. De jongste blijft volgend schooljaar bij dezelfde meester en is aan het aftellen naar de zomervakantie, ze is echt een buitenkind. Zelf werk ik in het mbo en als docent heb je altijd een enorme piekbelasting aan het einde van het schooljaar. Veel nakijkwerk (want de studenten leveren toch vaak pas op het laatste moment in), veel examens, stagebezoeken, evaluaties, cijfers invoeren, gestresste studenten opvangen, contracten van collega's die niet verlengd worden, voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar... Die laatste vier weken werk ik bijna standaard een dag meer in de week.

Hanneke
Door

Hanneke

op 22 Jun 2016

Wauw dat klinkt inderdaad erg druk op je werk. Wel fijn dat je kinderen dan overal relaxt mee omgaan. Sterkte de komende weken.

Reactie plaatsen