12 september 2014 
2 min. leestijd

#4 weekoverzicht: de dagen gaan op elkaar lijken

We komen in een ritme, in een sleur. De “gewone” dagen gaan steeds meer op elkaar lijken. Nu ik niet meer werk zijn de dagen heel anders dan voor de zomer. Maar ik moet zeggen het went snel. Schoonmaken, boodschappen doen en dreumes vermaken zijn nu mijn kerntaken ipv dagstart, bila’s en MT.

Naast deze “sleur” was het ook een heerlijke drukke, maar gezellige week.
Vrijdag staat in het teken van de Biologische buurtmoestuin. In de ochtend lekker even de handen vrij met de kinderen op school en op de opvang. Rust, buiten en sociale contacten. En nuttig bezig zijn. Samen met andere vrijwilligers aardbeien plukken, boerentenen plukken, maar ook distels trekken en grasmaaien. De hoofdpijn die ik had verdwijnt hier direct.
Ook fijn dat het tv seizoen weer begonnen is met
“The Voice of Holland”. Sinds de geboorte van T is hier de traditie ontstaan dat we dit met zijn allen in het grote bed kijken. T in het begin ook, maar nu niet meer. A valt dan vaak ook bij ons in slaap en ook wij zien regelmatig het einde niet. Heerlijk zo’n relaxavond! Zeker met een druk weekend voor de boeg.

Twee avonden uit eten. Zaterdag door vrienden uitgenodigd voor een BBQ. A speelde heerlijk met een nichtje van de gastheer. Zij kennen elkaar van eerdere bezoeken. En T schuifelde heerlijk samen met een paar andere kleintjes tussen alle grote benen door.

Zondag vroeg op. Tennissen in Sassenheim voor A. Het was er niet de leukste worldtour ooit. Organisatie maakte het zichzelf en de omstanders lastig door het iets aders te proberen.
Uiteindelijk hebben de kinderen lekker getennist. En dat is wel het doel…

In de avond met de hele schoonfamilie uit eten. Schoonmama wordt bijna 60 en dat wilde ze zo met ons vieren. Fantastisch weer was het dus heerlijk relaxed op het terras gezeten. Dreumes sliep bij de andere oma. Dus we konden echt even rustig genieten.

Dinsdag was de jaarlijkse ouderavond. Dit jaar een kijkje in groep 4. A heeft de enige meester. Wat een inspirerende man ook weer. Beter nog wat een fantastische school. Zelfs bij mij gaat het weer kriebelen om voor de klas te gaan staan als ik de leerkrachten met passie hoor vertellen over het komende schooljaar.
Misschien toch eens proberen om in te vallen en kijken hoe het bevalt?

Oeps vanmiddag ook T getild om snel A en vriendin van school te halen. In de haast vergeten dat tillen en draaien geen goede combinatie is. Si-gewricht vast. Met dank aan de overbuurvrouw, voor heel even mijn privé fysio, die op haar vrije dag mijn rug los kreeg toch de rest van de week aardig kunnen functioneren.

Donderdagavond afscheid van 1 van mijn twee teams op het werk. Gezellig eten en maffe cadeaus met bijbehorende mooie woorden.

IMG_3887.JPG
Of ik ze miste. Jazeker de gezelligheid, en ook het ritme en het salaris. Maar de relaxtheid, de pauze in het werk, opnieuw bedenken wat nu en de uitdaging van het solliciteren maken natuurlijk wel heel veel goed. Was dus een hele gezellige avond, maar wel raar dat het straks definitief over is en ik geen deel meer van dat geheel uitmaak.

Reactie plaatsen