19 september 2014 
2 min. leestijd

#5 weekoverzicht: (na)zomer

Voor mij staat deze week vooral in het teken van het prachtige weer. Genieten van het mooie weer. Omdat ik nu geen baan meer heb is dat een stuk makkelijker.

Vrijdag rustig aan gedaan nog i.v.m. de rugklachten. Na donderdagavond op het terras te hebben doorgebracht was mijn onderrug toch nog wel wat stijf. Dus geen werk voor de moestuin deze week. Wel even koffiegedronken daar, want ik vind dat als je zoals ik nu steeds op een vast tijdstip gaat, je ook even moet laten weten als je niet komt. Met beide kinderen in de middag wel naar de tuin geweest. Maar dan niet om te werken.

Zaterdag eerst de nodige boodschappen gehaald. Ik heb nog steeds als doel dat ik nu ik thuis ben het weekend vrij wil hebben. Maar de boodschappen schieten er toch steeds aan het einde van de week bij in, en komen dan toch op de zaterdag terecht. A ging bij een vriendinnetje spelen en samen met T nog even bij een van de tennismaatjes van R kijken. Die speelde mee in het enkel toernooi bij een van de tennisvereningingen in het dorp. Daarna gingen zij samen naar de Davis Cup. JALOERS!!
Ik met T thuis voor zijn middagslaap. Einde van de middag naar oma, want oma had voor A een mooie poncho/omslagdoek gehaakt. En die moest natuurlijk worden opgehaald.

Zondag met zijn alles tennis gekeken. De kinderen vermaken zich altijd prima rondom de tennisbaan. Dus met dat mooie weer was het ook voor ons echt genieten.

Maandag poetsen en boodschappendag. Daarna met A naar de tennis. En dan is de dag alweer omgevlogen. Maar juist door de structuur van de dag en het feit dat ik dan echt iets te doen heb, vind ik het een fijne dag.
Tevens een goede start gemaakt met het collecteren voor de Nierstichting. Op het schoolplein was ik hiervoor benaderd en aangezien ik wel een aantal mensen ken die met nierziekten te maken hebben, kon ik hier geen nee tegen zeggen. Samen met de kinderen twee avonden 3 straten gedaan.
Ik had dit nog nooit eerder gedaan en ben positief verrast hoe leuk ik het vond.

IMG_3909.JPG
Woensdag was ook erg gezellig. Eindelijk, na een paar maanden, weer eens een vriendinnenavondje. Bij I thuis. Haar man naar voetbal, kinderen op bed. Bij mij R bij de slapende kinderen en even goed bijpraten. Zo erg dat ik haar nog niet eens persoonlijk had verteld dat ik geen baan meer heb. De tijd even ingehaald, en dat moet snel weer, want we waren echt nog niet uitgekletst.

Donderdag, de laatste dag van de week was wel echt de topdag.
In de ochtend voor het eerst leesmoeder bij A in de klas. Eerst lezen met de zwakkere kinderen en daarna ook nog even lezen met de beste lezers van de klas.
Bijzonder om dit als mama te doen. De laatste keer dat ik zo met kinderen bezig was (behalve thuis natuurlijk) was met stages en het jaar dat ik voor de klas stond. Een hele andere ervaring, maar toch ook weer heel normaal.
Zo mooi weer vandaag, na school zijn we gewoon gaan genieten op het strand. De kinderen lekker zwemmen in de zee en spelen met het zand en wij gewoon heerlijk op het zand.

IMG_3928.JPG

Wat dat betreft blij ik blij om in de randstad te wonen, op nog geen half uurtje van het strand. Heerlijk wat is dat genieten zeg. Met al deze vitamine D kunnen we de wereld nog weer even aan.

Reactie plaatsen