21 november 2014 
3 min. leestijd

#14 weekoverzicht: Ontspannen, Sinterklaas en ongelukken

Sauna by night Zonder kinderen op pad. Dat is lang geleden. Af en toe zijn we wel een avondje op stap, en is er oppas. Ook heeft A wel eens bij oma geslapen of bij tante H. En dan waren wij ook alleen, of alleen met T. En apart waren we ook wel eens weg, voor werk, of met vrienden. Maar samen echt weg, een hele nacht dat is toch inmiddels meer dan 7 jaar geleden. Daarom brachten we deze vrijdag de kinderen al vroeg naar oma. A had margedag, dus geen school en T sloeg het ochtendje kinderdagverblijf gewoon over vandaag. Na de kinderen bij oma te hebben geïnstalleerd snel in de auto gestapt en om even na 10 uur waren wij al op de plek van bestemming. Heerlijk een weekend in de sauna!

Zaterdag na nog de nodige rondjes sauna weer op weg naar huis. De kinderen keken de intocht van Sinterklaas nog bij opa en oma en ook T deed nog een middagslaapje. Kinderen hyper en moe van de logeerpartij en mama en papa relaxed van de sauna weer lekker thuis met elkaar.
’s Avonds nog even naar de verjaardag van best friend I en haar man M. Ze vierden het dit jaar klein, maar met de harde kern was het alsnog erg gezellig.

Zondag wasdag, na 2 dagen niet thuis, is dat altijd heel hard nodig. Zeker met de handdoeken en badjas van het saunabezoek zit de wasmachine snel vol. Ook de boodschappen weer even gehaald. En de verhuisdoos van de Jumbo. In de blog van afgelopen woensdag kon je hier al over “lezen”. Papa en A hebben samen nog een laagje verf op het magneetbord aangebracht. Eerst kijken en daarna zelf doen.Verven

Ook maandag weer boodschappen, eten voor de hele week halen, en langs de Action voor de nodige schoencadeaus. Ook hier zag je al een blog van online. En langs de Bruna voor knutselmateriaal dat ze niet bij de Action hadden. Voorbereidingen voor de Sint zijn dan weer klaar. Binnenkort hoop ik ook eea online te kunnen laten zien.

Pietje T

Dinsdag startte met het dweilen van de keuken. Als ik iets een waardeloze huishoudklus vind, is het wel dweilen. Maar vandaag moest ik er wel aan geloven, want d’r keukenvloer plakte om 8 uur!!! al van de limonade. Ongelukje met een beker. Rest van de benedenverdieping gelijk maar even meegenomen, ben ik daar voorlopig ook maar weer vanaf. Daarna maar gelijk in de keuken gebleven voor nog een keertje pompoen met stoofvlees.
Kwart voor drie richting school en nog even bij de supermarkt langs voor een paar kopieën. En toen stond ik om 3 uur ineens 112 te bellen. WTF?
Ja inderdaad, ik liep een hoek om en er zat een meneer op de grond, rare plek, gek om te zitten daar. Gelukkig hoefde er niet veel EHBO te worden verleend. Iets met een heup na een val is toch meer voor de ambulance, dus dat was mijn eerste 112 belletje ooit.
Ondertussen nog geregeld dat A werd opgevangen op het schoolplein, want ik kon natuurlijk niet weg bij mijn slachtoffer.
Binnenkort een blog over 112, want weet jij hoe het gaat en wat je kan verwachten?

Woensdag direct maar naar de eendjes, mama heeft frisse lucht nodig. Slecht geslapen vannacht. Mede omdat er een dreumes, toen ik eindelijk sliep zo rond de klok van 1 wakker werd. En niet omdat hij gedroomd had, maar hij was wakker. En beer lag niet meer in bed. Probleem dus. Een uur later hij weer naar bed, na het nodige dreumesgebwiebel, dus het was maar een korte nacht. ’s Middags wederom een kort slaapje voor meneer. Weer lag beer buiten het bed. Pff na een uur was hij dus wel klaar met slapen, en maar piepen en dreinen. Tja…….
Op de fiets naar de tennis voor A gegaan. En dat betekent in het donker terug. Spannend vond ze dat! Eindelijk mocht ze de lampjes op de fiets gebruiken. Mooier kan het niet.
’s Avonds nog de schoen zetten, en dan ligt iedereen er voor zijn doen op tijd in vanavond.

Donderdag natuurlijk eerst weer op school gelezen. Had ik al eens gezegd dat het zo leuk is om te zien dat de jongens waar ik mee lees zo vooruit gaan? Oefening baart kunst is nog niet eens zo’n slecht gezegde hoor.
Daarna een afspraak buiten de deur. Mogelijk iets voor de toekomst. Wie weet kom ik er in een blog nog eens op terug.
Verder een rustige dag. ’s Avonds nog even de nodige oefening voor de levensbedreigende situaties geoefend bij de EHBO. AED training met reanimatie.

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 21 Nov 2014

Een gezellig overzicht. En die Pietenmuts staat erg leuk!

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 21 Nov 2014

Een gezellig overzicht. En die Pietenmuts staat erg leuk!

Reactie plaatsen