26 augustus 2014 
1 min. leestijd

Speelafspraakjes en huisdieren

Na 1,5 week school heeft dochter al 3x een vriendinnetje mee naar huis genomen. Heerlijk dat ze elkaar weer hebben gevonden, maar jammer dat het weer in augustus zo slecht is. Bij alledrie de afspraken moest er binnen gespeeld worden.
Op zich geen probleem, ze vertrekken sinds vorig jaar altijd snel naar boven of gaan aan de eettafel zitten knutselen. Dat zijn ook de fijnste plekken in huis, want daar loopt geen dreumes of kat in de weg. Dreumes wil graag meedoen en vriendinnetjes willen graag met dreumes slepen, dus dat wordt vaak ruzie..

Maar dat was niet waar ik het over wilde hebben. Wij hebben dus ook een kat. Waren er ooit 2, maar 1 was ziek en is vorig jaar naar de kattenhemel gestuurd, dus onze zwarte bejaarde is nog alleen.
Een schat van een beest, wel een gebruiksaanwijzing, maar welke kat niet. Onze kinderen groeien dus gelukkigerwijs, ( tenminste als ik Google mag geloven is een huisdier bijna synoniem voor geluk voor een kind) op met huisdieren.

Gezien het slechte weer deze augustus is onze bejaarde zwarte dus ook veel binnen. Een echte kat houdt immers niet van water, maar wel van warme droge plekjes om te slapen.
Op de bank het liefst. Nou liever op bed eigenlijk als hij de kans krijgt, maar ik probeer de slaapkamerdeur dicht te houden voor hem.

Vriendinnetje E heeft zelf katten, dus geen problemen gezien, maar vriendinnetje M en ik vermoed ook vriendinnetje S (dit meisje is nieuw in de klas dus ken ik nog niet zo goed) hebben geen katten.

Als onze kat in de buurt dreigt te komen, worden ze bang. Vriendinnetje S at vrijdag een boterham mee en de hagelslag rolde bijna van haar bord. Samen met vriendinnetje M werd er een spel op de Wii gespeeld. De kat probeerde ook alleen maar een plekje te vinden op de bank.

Beide keren heb ik de kat meerdere malen verzocht (gewoon van de bank geduwd) om toch echt even op de andere bank te gaan zitten of een andere plek te zoeken. Maar ja daar zat ook dreumes nog. En dreumes vindt de kat leuker op dit moment dan de kat de dreumes. Dus de kat wist niet meer waar te gaan. Gelukkig was het droog en wilde hij wel naar buiten.

Ik zit nu wel in dubio, wat moet ik nu steeds doen om beide partijen blij te houden? Kat naar buiten als er op de bank gezeten wordt of als er gegeten wordt? Toch maar boven op de slaapkamer laten slapen tijdens een speelafspraakje?
Verplicht naar buiten sturen?
Of juist de vriendinnetjes soort van dwingen met de kat om te gaan?

Ik ben wel benieuwd hoe jullie daar mee omgaan

IMG_3828.JPG

Reactie plaatsen