02 september 2015 
2 min. leestijd

Zomers eten, een feestje op je bord

Zomerse gerechten in september. Ja dit blogje stond al voor juli op de planning en was eigenlijk een beetje blijven liggen. En nu is het september en deze maand begint de herfst. Metereologisch gezien begon de herfst natuurlijk 1 september al, maar ik houd liever de astronomische herfst aan. Waarom? Nou ik kan nog geen afscheid nemen van de heerlijke zomer en de bijbehorende zomerse gerechten. Dus ik hoop op een prachtige zomerse septembermaand en dan komen deze gerechten zeker nog wel op ons menu. Dus zet maar door die nazomer!

Zomerse recepten

Voor mamaliefde leverde ik het recept voor Griekse wraps met kip en tzatziki aan. Helaas zonder foto, want ook al worden ze hier in huis al gek van alle foto’s die ik maak, ik vergeet ook wel eens mijn bord op de foto te zetten.
In elk geval een lekker fris recept dat het hier in de zomer altijd goed doet. En voor papa en mama de tzatziki lekker pittig met veel knoflook.

Als het echt heel warm is buiten hebben we eigenlijk helemaal geen zin om te koken. Als we ruim de tijd hebben steken we de BBQ lekker aan. Een hamburger voor de kinderen, een kippenpootje, een speklapje en dan hebben we meestal wel genoeg vlees. Natuurlijk horen daar een lekker stokbroodje, komkommers en tomaatjes bij. Het sausje maken wij altijd zelf. Knoflookmayonaise.
Het meest simpele recept ooit. Een pot mayonaise en heel veel tenen knoflook naar eigen smaak persen en dan door elkaar roeren.

Salades worden hier ook altijd met gejuich ontvangen op warme dagen. Een simpele lauwwarme pastasalade gevuld met stukjes komkommer, tomaat, zilveruitjes, augurkjes, stukjes paprika, kaas of wat je nog maar hebt liggen. Aanmaken met een beetje olie of mayonaise, peper, zout en kruiden naar smaak. Als extra doe ik er dan gerookte kipfilet of beenham in blokjes gesneden doorheen. Natuurlijk met een lekker vers afgebakken stokbroodje ernaast.Pastasalade

Als laatste de maaltijdsalade. Vooral heel veel sla dus. Ik probeer daar dan altijd een feestje van te maken op het bord. Eerst een bedje van sla (meestal ijsbergsla voor de kinderen) en dat bedje van sla versieren we met allerlei lekkers. Reepjes komkommer, partjes tomaat, of kerstomaatjes. Een eitje in partjes gesneden en ook hier geldt versieren met wat er nog meer voor lekkers in de koelkast ligt.
Natuurlijk doen we voor de vleeseters hier in huis er ook ham of kip doorheen. MaaltijdsaladeEen lekkere variant is de kaaskip: Sla een kipfilet plat en snijd deze in repen.
De kiprepen in een zak met broodkruimels/paneermeel, peper, zout, en parmezaansekaas. Een beetje vloeibare boter bij zodat de kruimels met de boter aan de kip blijven hangen. De kip bakken in de oven, dan blijft het korstje er ook goed opzitten en dan lekker op de salade leggen.

Wat eten jullie graag met warm weer?

After summer tag | MMopvrijdag
Door

After summer tag | MMopvrijdag

op 06 Sep 2015

[…] Maar ik ben ook dol op een zelfgemaakte maaltijdsalade of een pastasalade. Mijn favorieten kun je hier […]

Reactie plaatsen