21 april 2015 
2 min. leestijd

Zoektocht vol inspiratie

Wat inspireert jou? Wie zijn jouw voorbeelden? Vragen die tijdens trainingen en workshops nog wel eens gesteld worden. Heel eerlijk gezegd liet ik die vraag altijd liggen tot het einde. Voorbeelden? Nou niemand eigenlijk was mijn antwoord. Ik ben niet zo van het ophemelen van mensen die dan een voorbeeld voor me kunnen zijn. Nelson Mandela? De president van de USA, onze eigen Maxima of een popster? Ik vond het eigenlijk een vervelende vraag. Ik weet nu waarom…..

Zoektocht

Een zoektocht naar een nieuwe uitdaging, mede mogelijk gemaakt door het UWV, laat je toch ook anders naar de wereld kijken. Je wordt hierdoor gedwongen jezelf opnieuw te verkopen, op papier door middel van je CV en je brief. Je moet immers opvallen tussen alle andere kandidaten. Maar ook je online profilering is belangrijk. LinkedIn, maar ook wat je deelt op social media en mogelijk je blog.
In mijn geval staat mijn blog helemaal los van mijn zakelijke relaties. Ik blog over privé, en het is mijn hobby. Maar ik laat er wel een stuk van mezelf mee zien. Hoe kijkt een toekomstige werkgever hiernaar?

Gesprekken

Als je dan bent opgevallen in positieve zin en wordt uitgenodigd voor een gesprek, kom je in de volgende fase. Na het doorspitten van de website, dat je voor je brief al hebt gedaan, begin je weer overnieuw aan de website. Wat maakt dat dit bedrijf zo leuk is om te komen werken. Ik kan dat niet vanaf papier of een website. Dus Twitter, Facebook en overige social media kanalen zoeken. Ervaringen van klanten, of medewerkers proberen te vinden. Gelukkig mag ik op gesprek komen, want ik wil het bedrijf graag voelen. Als ik binnen komt, wat stralen ze uit. Wat vind ik fijn aan het pand, wat niet. Welke mensen lopen er rond. Ik vind het dan ook prima om even wat eerder te zijn en even wat van de sfeer te kunnen proeven. Dat telt ook voor mijn gesprekspartner. Ik vind het heel fijn als mijn gesprekspartner zijn/haar enthousiasme voor het bedrijf weet over te brengen. Als mijn gesprekspartner veel vertelt, dan kan ik voelen en horen hoe dit bedrijf is, hoe er gewerkt wordt, hoe zij over hun klanten denken en er mee omgaan. Welke cultuur heerst er. Natuurlijk wil ik ook vragen beantwoorden en het bedrijf de mogelijkheid geven mij te leren kennen. Maar een eenzijdig “kruisverhoor” geeft mij absoluut geen klik en laat mij misschien wel dichtslaan.

InspiratieZoektocht vol inspiratie

Dit brengt mij dan weer terug naar de inspiratie. Mijn blog, geïnspireerd door mijn kinderen, maar ook door andere bloggers, is een deel van mijn leven geworden op dit moment. Maar dat is niet het enige dat mij inspireert.
Ik ben de afgelopen maanden nog tegen andere inzichten aan gelopen.
Wat vond ik nu echt fijn in mijn oude baan, welke dingen heb ik nodig? Waar word ik enthousiast van? Het zit hem vaak in hele kleine dingen. Zo zag ik op Instagram een mooie foto van een paar huisjes. Gedeeld door Jasmijn. Een stukje Nederland dat ik niet ken, maar waardoor ik me besef dat ik blij ben dat ik hier wonen mag. En hoe goed wij het hebben hier in Nederland.
Ik word ook geïnspireerd door mensen die laten zien dat ze blijven leren, nieuwe dingen durven doen, buiten gebaande paden treden. Ik hoef niet altijd zelf de pionier te zijn, maar op kleine schaal kan ik het zelf ook. Ik mag daar best wat minder onzeker over zijn.

Ik word dus niet geïnspireerd door 1 persoon, of door een aantal personen. Kleine dingen uit iedereen die ik ontmoet kunnen mij al inspireren en anders naar de wereld doen kijken. Bij de vraag door wie ik geïnspireerd raakte was mijn probleem dan ook dat ik niet 1 persoon kon kiezen. En dat ik mij niet realiseerde dat ik door zoveel kleine dingen veel meer geïnspireerd raak.

Waar raak jij door geïnspireerd?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 21 Apr 2015

Door rust en stilte. Dan borrelt er van alles bij me op.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 21 Apr 2015

En dat moet vast lukken bij het mooie uitzicht

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 21 Apr 2015

Als je het over mensen hebt dan word ik door sterke mensen geinspireerd. En sterk zijn kan op vele vlakken. Bijvoorbeeld op mijn werk door patienten die zo veel sterkte laten zien in hun ziekte/herstel. Door een kind dat ondanks de tegenslagen op school toch lief en vrolijk blijft. Ik zelf hou erg van lezen dat geeft mij inspiratie. Maar ook foto's kunnen mij erg inspireren. Dan zou ik willen dat ik ook zo goed een verhaal of een beeld vast zou kunnen leggen.

roykoper
Door

roykoper

op 21 Apr 2015

Ach, jullie mogen altijd mijn naam gebruiken hoor ;)

Reactie plaatsen