18 februari 2016 
2 min. leestijd

Winter of voorjaar?

Nog een maand en dat is het voorjaar, of meteorologisch gezien nog maar iets meer dan een week. Heerlijk, eerlijk gezegd kan ik er al niet meer op wachten, niet voor niets dat ik de 6 tekenen dat het voorjaar eraan komt nog eens doorlas. Van mij mag het nu, met de bijbehorende temperaturen graag. Maar februari kan ook nog heel koud zijn, volgens mij zijn de Elfstedentochten ook regelmatig pas in februari gereden. Maar goed, afgelopen dinsdag was het voor mijn gevoel zowel winter als voorjaar. En ik vond het prachtig, dus ik neem jullie mee naar aan de hand van de mooie stukjes winter en voorjaar die ik zag rondom ons huis.

Winter

Elke ochtend lopen we met A mee naar school. Vandaag was het koud, dus de mutsen gingen bij de kinderen op, en de wanten aan. Ze houden net als mama niet van winters, behalve als er sneeuw ligt natuurlijk. Onderweg naar school genoten we van het prachtige uitzicht op de opkomende zon. Een echte winterse zonsopkomst was het nog. Maar zo mooi met de berijpte struiken.Winterochtend

Winter en voorjaar

Terug thuis was de voortuin verandert in lente, maar de achtertuin vertoonde nog de tekenen van de winter. Een prachtig contrast dat T en ik uitgebreid hebben bekeken. Hoe kun je nu mooier leren over het verschil dan het echt te ervaren. De temperatuur, het ijs op de planten en aan de andere kant het voorjaar, bloeiende bloemen in de zon.
Winter in de achtertuin:Winter in de tuin

Voorjaar in de voortuin:Voorjaar in de tuin

Voorjaar

’s Middags haalden we A ook weer op uit school. Nou ja, alleen haar gymtas, want ze ging spelen met haar vriendinnetje. En niet bij ons, maar bij het vriendinnetje. Maar het was heerlijk buiten. Was het vanochtend nog winter, nu was het voorjaar. Een prachtige lucht (nog wel kale bomen) en een mooi uitzicht op de maan. En wat dacht je van dat heldere zonnetje dat ook echt warm aanvoelde.
Onderweg vonden we de eerste bloemen van de Els al op de grond, een teken dat niet alleen het voorjaar, maar voor mij ook het hooikoorts seizoen is aangebroken. Wat een prachtige dag was dit.Voorjaarsmiddag

Hebben jullie ook al genoten van het naderende voorjaar?

ikbenesthy
Door

ikbenesthy

op 18 Feb 2016

Het is zo fijn dat het voorjaar er weer aankomt. Weer heerlijk het zonnetje, de bloemetjes die opkomen, de bomen die weer blad krijgen. Ik kijk er naar uit!

Marijke
Door

Marijke

op 18 Feb 2016

Nou he! Klein beetje geduld nog

Reactie plaatsen