01 oktober 2020 
in Shoppen
4 min. leestijd

Vriendschap voor het leven

Als ik kijk naar de mensen die ik in de loop der jaren om me heen heb verzameld vallen de meesten in de categorie kennissen. Slechts een klein handjevol mensen wil ik nog steeds mijn beste vriendinnen noemen. Vriendschap die de tand des tijds doorstaat en als we dan een keer samen zijn, het altijd goed en vertrouwd is. Vriendschappen die inmiddels lang geleden ontstaan zijn. Vriendschappen die je in een vriendschap poster wilt vangen voor eeuwigheid

Ontstaan van vriendschap

Als ik kijk naar het ontstaan en verdwijnen van mijn vriendschappen ontdek ik wel een patroon. Het is vaak uit het zicht uit het hart. Zo heb ik een paar bijzondere vriendschappen opgebouwd in werkrelaties, maar heb ik nu met de meeste van hen alleen nog contact via Facebook. Ergens jammer, maar blijkbaar was het werk toch iets wat ons bond.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Zo ook voor mijn zusjes die ik helaas al veel te lang niet gezien heb. Maar als we appen of afspreken komen we eigenlijk altijd tijd tekort.
Toch knap als je bedenkt dat we inmiddels al heel lang niet meer samenwerken.

Vriendschap

Op het schoolplein

Waar in je vroege jeugd in de klas en op het schoolplein de eerste vriendschappen sloot, begin je als de kinderen op school zijn gewoon weer opnieuw. Op het schoolplein ontstaan nieuwe vriendschappen terwijl je wacht tot je kroost de school uit komt rennen. Soms omdat de kinderen bevriend zijn en je dus regelmatig bij elkaar de kinderen komt ophalen, of gewoon omdat het klikt terwijl je met elkaar staat te wachten.
Zo heb ik met een aantal moeders uit de klas van A nog steeds contact, maar ook met een andere moeder, waarvan onze kinderen niet eens met elkaar in de klas hebben gezeten.
Eigen vriendinnen van de basisschool spreek ik eigenlijk alleen nog via Facebook. Hoewel de reünie die we vorig jaar hebben georganiseerd echt heel erg gezellig is, is er niemand die ik echt opzoek daarvan.

Middelbare school

Mijn beste vriendinnen dateren uit de middelbare schooltijd. Volgens mij ook echt de tijd dat je vriendinnen voor het leven maakt. Ze zaten beiden niet bij mij in de klas, maar wel bij elkaar in de klas. En we leerden elkaar kennen via iemand anders. Maar de klik is er altijd geweest. Ondanks dat ik beiden in periodes niet in mijn leven had, is het als we elkaar zien alsof we nooit zijn weggeweest.
Een van hen spreek ik echt sporadisch en elke keer zeggen we dat we vaker moeten appen dan met elkaars verjaardag, maar toch gebeurt dat niet. Maar ik blijf haar toch tot een van mijn beste vriendinnen rekenen.
Met mijn andere vriendin heb ik vaker contact. Mede dankzij dat zij mij in haar tennisgroepje heeft ingelijfd. Want daardoor zien we elkaar toch vaker. Maar eigenlijk nog te weinig. Drukke levens, waardoor ik in elk geval te vaak geen contact op neem.

Nu zit mijn oudste inmiddels op de middelbare school, en ik zie dat zij in een rap tempo bijzondere vriendschappen aan het ontwikkelen is. Met 2 meiden van school en 1 buurmeisje heeft ze in korte tijd een nieuwe bijzondere band opgebouwd. En het lijkt dat deze vriendschappen potentie hebben om te blijven.
Hoewel de dames van de basisschool heel aardig zijn, ziet ze deze bijna niet meer. Er is toch te veel verschil. Met de meiden die ze nu heeft, heeft ze vooral veel overeenkomsten en het liefst zijn ze 24/7 samen en zijn ze al heel belangrijk voor haar. Ik kan me goed voorstellen dat deze vriendschappen uitgroeien tot de vriendschappen die ik zelf zo koester.

Vriendschap poster op de puberkamer

Dat zie je ook terug in haar kamer. Naast de noodzakelijke dingen zijn haar vriendinnen ineens prominent aanwezig op haar kamer. De fotoslingers, fotolijstjes en andere belangrijke zaken worden overal neergezet en opgehangen. En ook regelmatig weer veranderd, want de volgende foto’s zijn nog leuker, mooier en beter. Het fotoprinten bij de plaatselijke Kruidvat heeft ze helemaal ontdekt.
Wat er dan nog mist is een mooie nieuwe poster. In een lijst. Nu moeten we papa nog wel zover krijgen dat hij het oké vindt dat er in de muur een gaatje geboord wordt om het op te hangen, maar daar komen we wel uit. Een bijzondere poster is namelijk wel een echte blikvanger aan de muur. Er zijn veel verschillende soorten posters te koop. Maar ik zoek dan wel iets unieks. Iets dat niemand heeft. En zo kwam ik bij de vriendschap posters van Becca’s studio uit. Een poster, die jou en je vriendinnen vangt in een uniek plaatje. Want jullie vriendschap is uniek. Dus daar hoort ook een unieke poster bij.

Vriendschap poster

A mocht een poster uitkiezen. Ik was heel nieuwsgierig voor welke vriendschap ze zou kiezen. Voor het buurmeisje, dus een poster met 2 dames? Of voor de meiden van school waarmee ze een gezellig trio vormt. Nou ja, deze 2 meiden springen er echt bovenuit voor haar tussen de andere vriendschappen op school.

Vriendschap poster

Je kunt deze vriendschap posters helemaal personaliseren. Niet alleen de kleding en de haarstyle en de accessoires. Maar wil je een quote? Bloemen eronder? Welke dingen zie jij als kenmerk voor je vriendschap? Zo krijg je een hele persoonlijke poster om je vriendschap te vieren in jullie stijl, of in de stijl van de kamer waar je hem wilt hangen. Je vriendin past zich in dit geval aan aan jouw wensen.
Of geef je hem weg? Maak hem dan helemaal in haar stijl.

Wat is jouw meest waardevolle vriendschap?

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad

Kiki hasselton
Door

Kiki hasselton

op 02 Oct 2020

Leuk die posters! Al mijn vriendschappen zijn mij enorm dierbaar eigenlijk.

nicole orriens
Door

nicole orriens

op 02 Oct 2020

Dat zou een vriendin van de middelbare school zijn. Toen ik gedoe had met een van mijn kinderen verraste ze mij telkens met leuke pakketjes zoals de Linda om me te steunen. Superlief vond ik dat.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Oct 2020

Ja dat is echt superlief. Precies weten dat je even een steuntje in de rug nodig hebt.

Renata Feyen
Door

Renata Feyen

op 02 Oct 2020

Die best friend tribe is best wel leuk - is ook best een leuk idee zo een poster :)

Simone
Door

Simone

op 03 Oct 2020

Eenw aardevolle vriendschap kent geen afstand of tijd. Er voor elkaar zijn wanneer het nodig is, is belangrijk. Elkaar tijd geven, ruimte en alles gunnen.

Deborah
Door

Deborah

op 03 Oct 2020

haha wat een leuke poster, helemaal omdat hij aan te passen is naar eigen wens. Tot nu toe zijn al mijn vriendschappen waardevol (geweest) Sommige mensen zie ik niet meer maar koester wel de herinneringen aan bepaalde tijden.

Caroline
Door

Caroline

op 04 Oct 2020

Wat een leuk idee om dierbare vriendschappen in een poster weer te geven. Een echt persoonlijke herinnering voor aan de muur.

Merel | De Mamagids
Door

Merel | De Mamagids

op 08 Oct 2020

Wat een leuke posters! Ik heb een aantal goede vriendinnen die dichtbij me staan. Sommigen leerde ik via het bloggen kennen, anderen bij school en de rest door het leven heen. Wel is de aard van de vriendschap veranderd, maar dat heeft toch ook te maken met onze drukke levens. Denk dat je zoiets toch makkelijker weer oppakt als de kinderen allemaal wat groter zijn.

Sherry
Door

Sherry

op 07 Nov 2020

Wat leuk die vriendschapsposter. Deze wil ik ook graag in mijn nieuwe huis met de naam van mijn bestie.

rachel
Door

rachel

op 09 Nov 2020

ik heb 2 beste vriendinnen waarvan ik er een al 35 ken en vroeger al veel mee omging en ik zie dr meer als een zus!!

Reactie plaatsen