19 april 2015 
in Boeken
2 min. leestijd

Vamp on heels

Deze keer las ik geen boek, nee ik las direct 2 boeken. Ik kon het niet laten om twee delen van dezelfde Nederlandse schrijfster mee te nemen. Zeker omdat ze zo’n leuke voornaam heeft natuurlijk. Zonder gekheid, ik heb goede recensies gelezen dus ik had haar op mijn leeslijst gezet. Je kunt de boeken prima los van elkaar lezen, maar ik keek even eerst naar het oudste deel, want als er dan een volgorde in zit en ik heb ze beide, dan doe ik het gewoon even zo als ze zijn verschenen. Dus eerst Vamp on heels

Waar gaat het boek over?Vamp on heels

Fieke verlaat noodgedwongen Amsterdam en gaat weer in het dorp wonen waar ze opgegroeid is. Haar ouders willen haar appartement niet meer betalen nadat ze door de politie verhoord is over een drugsinval op het feest waar ze was.
Aangezien Fieke ook weer eens zonder werk zat, bleef er niets over om dan maar tijdelijk bij haar broer Jaap in te trekken.

Al snel vindt ze in het dorp een fantastische baan. Ze wordt gastvrouw in het restaurant dat de concurrent is van het restaurant van haar ouders. Wat vinden die hiervan? En wat vinden haar broers en zus hiervan? Dan wordt ze ook nog hopeloos verliefd op de chef en eigenaar van het restaurant, Rogier. En Rogier is verloofd met haar vroegere beste vriendin. Volgens Rogier alleen nog maar een zakelijke relatie.
Waarom zijn haar broers en zus zo beschermend? Waarom hebben ze een hekel aan Rogier? Of zijn ze alleen maar bang dat Fieke net als in Amsterdam niet goed voor zichzelf kan zorgen? Heeft het iets te maken met de financiële problemen van het restaurant van haar ouders? En waarom wordt er door iedereen zo geheimzinnig gedaan over het feit dat Jaap niet hun broer is?

Wat vond ik van het boek?

Brr wat is die Fieke met haar 28 jaar nog een jonkie. Iedere keer als er een verwijzing naar de leeftijd van Fieke kwam was ik toch weer verbaasd. Als ik het had moeten zeggen, had ik haar echt maximaal begin 20 geschat.
Ondanks deze verbazing leest het verhaal lekker weg. En het verhaal is aan het einde van het boek ook helemaal nog niet afgelopen. Er zijn nog heel veel losse eindjes. Ik wil wel weten hoe het verder gaat met Fieke en Rogier. En hoe zit het nu precies met Jaap die toch niet de broer van Fieke blijkt te zijn. En met het restaurant van de ouders van Fieke. Gaat het failliet. Gelukkig weet ik dat er een vervolg is, en laat ik die nu net ook meegenomen hebben uit de bieb.

Aantal sterren: ✩✩✩ [3/5]
Titel: Vamp on heels,
Auteur: Marijke van den Elsen,
Uitgeverij: Zomer & Keuning,
Prijs: €15,-,
Aantal pagina’s: 255,
ISBN 978 90 5977 760 6

Vamp in Love | MMopvrijdag
Door

Vamp in Love | MMopvrijdag

op 26 Apr 2015

[…] het lezen van Vamp on heels ging ik in 1 moeite door met het vervolg. waar heel Nederland 2 jaar moest wachten, had ik […]

Reactie plaatsen