24 maart 2015 
in Boeken
2 min. leestijd

Homeland

Voor iedereen die ook zo baalde zondag dat seizoen 4 van Homeland zo plotseling was afgelopen….

Een normale zaterdag en ons periodieke uitje naar de bibliotheek stond op het programma. Nadat de kinderen hun boeken hadden gevonden, keek ik nog even of de boeken die ik op mijn lijstje had staan aanwezig waren.  Toen ik in de kast keek naar een van de boeken, liep ik spontaan tegen een boek van Homeland aan.

Homeland in boekvorm? Een nadere inspectie vertelde me dat het boek het verhaal vooraf gaand aan de populaire serie is. Seizoen 4 is dus net afgelopen op NPO3 en de andere seizoenen zijn op Netflix te bewonderen. Aangezien wij grote Homeland fans zijn, ging het boek dus mee naar huis.Homeland_Carries vlucht

Van tv naar boek

Ik ben eigenlijk nooit zo’n fan van films en series als ik ze eerst in boekvorm heb gelezen.  Boeken geven vaak meer details, je stelt je eigen beeld samen door wat je leest en meestal valt het dan tegen op het scherm.

Dit was de eerste keer dat ik het andersom heb geprobeerd. Het beeld van de tv en dan lezen in boekvorm. Laten we het zo zeggen, ik moest er heel erg aan wennen. Ik miste de stemmen van Carrie (Clare Danes) en Saul (Mandy Patinkin) in de dialogen. Ook de beschrijvingen van de gelovige en politieke groeperingen in Libanon en Irak kostte me wat meer moeite dan op tv. Maar het verhaal nam me direct mee naar de warme woestijnsteden in het Midden-Oosten.

Waar gaat het boek over?

De spanning zit er direct goed in als Carrie, een CIA agent met een bipolaire stoornis, een afspraak met een informant heeft. Haar gevoel is juist, het is een val en ze wordt door heel Beiroet gevolgd. Carries zoektocht naar Abu Nazir en Abu Ubaida -belangrijke kopstukken van Al Qaida- brengt haar van Beiroet naar Langley en uiteindelijk naar Irak. Van het relatief rustige Bagdad naar Ramadi, midden in de oorlog. De kogels vliegen letterlijk langs je oren. Er vallen aan beide kanten doden, maar krijgt Carrie de terroristen te pakken? De fans van de serie weten dat in elk geval Abu Nazir overleeft. In de eerste 2 seizoenen van de tv serie speelt hij immers ook een belangrijke rol.

Wat vond ik van het boek?

Hoewel het boek geen must is om de serie te volgen, vond ik het een waardevolle toevoeging aan de serie. Met de kennis uit het boek worden verhoudingen tussen personages (Walden, van hoofd CIA naar vicepresident naar presidentskandidaat; Estes, baas van Carrie en ex) toch net even van een andere kant belicht. Net als in de serie geniet ik van Carrie als CIA agent. De verrassingen die ze voor haar kiezen krijgt en haar impulsieve reacties daarop. Daarnaast haar briljante manier van uitvinden hoe de vork nu precies in de steel zit. Hierdoor is ze de tegenstander soms toch een stap voor. Ook is het wel aardig om te lezen hoe goed je privacy gewaarborgd is. Hoe makkelijk ze bij de CIA over je gegevens kunnen beschikken, bijvoorbeeld van je mobiel.

Aantal sterren: ✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Homeland, Carries vlucht,
Auteur: Andrew Kaplan,
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers,
Prijs: €15,00,
Aantal pagina’s: 309,
ISBN 978 94 005 0370 0

dochterlief
Door

dochterlief

op 24 Mar 2015

Ik wist helemaal niet dat ze hier ook een boek van hadden! Als Homeland-addict is dit voor mij wel het onderzoeken waard!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 24 Mar 2015

Same here! Was echt toeval dat ik het in de bieb zag staan ;)

dochterlief
Door

dochterlief

op 24 Mar 2015

Ik had hier heel enthousiast op gereageerd, vervolgens was mijn reactie weg. Maar: goed nieuws voor deze Homeland-addict dat hier ook een boek van is! Ik ga op onderzoek uit!

dochterlief
Door

dochterlief

op 24 Mar 2015

Oeps... Ik schreef al dat ik enthousiast was...

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 24 Mar 2015

Haha, je bent ook gewoon zo enthousiast ;)

Daphne
Door

Daphne

op 25 Mar 2015

Oh lezen! Veel moeten afkicken van Boer zoekt vrouw, maar ik van Homeland hoor.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 25 Mar 2015

Ja Boer zoekt vrouw was in mijn omgeving ook populair. Maar Homeland zoveel leuker. Veel plezier met het boek

Op zoek naar een nieuwe serie op Netflix – Mama's met thee
Door

Op zoek naar een nieuwe serie op Netflix – Mama's met thee

op 31 Mar 2016

[…] begon met Netflix avontuur met het opnieuw kijken van alle afleveringen van Homeland en ondertussen keek ik ook The Vampire Diaries maar even opnieuw vanaf het begin. Van dit laatste […]

Reactie plaatsen