13 oktober 2015 
1 min. leestijd

Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt!

Het zal jullie niet ontgaan zijn maar het is kinderboekenweek. En dat betekent dat je het kinderboekenweekgeschenk krijgt als je een kinderboek koopt. Dit jaar is het boek geschreven door Simon van der Geest en het heet Per Ongelukt! Ik heb voor jullie het boekje gelezen. Benieuwd wat ik er van vond?

Simon van der Geest

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van Simon van der Geest. Toen ik hem op het internet opzocht, vond ik hem een beetje lijken op Mees Kees. Hij is in 1978 geboren en is theaterdocent en kinderboeken schrijver. Ik heb ook opgezocht welke boeken hij nog meer geschreven heeft. Het eerste dat mij opviel was dat de boeken gaan over wat oudere kinderen dan die van mij, de meeste hoofdpersonen zijn ouder dan 10. Het is dus niet zo vreemd dat er nog niks van deze schrijver is gelezen.

Andere Boeken

De andere boeken die ik vond zijn:

  • Spijkerzwijgen
  • Spinder (Gouden Griffel 2013)
  • Dissus (Gouden Griffel 2011)
  • Geel gras

per ongelukt

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over een jongetje waarvan de moeder onschuldig in de gevangenis is gekomen. Hij is heel bang dat de hele klas hem uit gaat uitlachen als ze er achter komen. Helaas komen ze er toch achter want de pestkop van de klas heeft het per ongeluk gehoord. Samen met zijn beste vriend bedenkt hij plannen om zijn moeder te helpen. Het ene plan nog raarder dan de ander. En dan krijgen ze hulp uit een overwachte hoek en blijkt een uiterst raar plan ineens waar te kunnen worden. Lukt het om de moeder te helpen? En hoe? Dat moet je zelf maar lezen.

Wat vond ik van het boek?

Ik vond het een leuk boek met hele inventieve oplossingen voor de problemen waar de hoofdpersonen voor komen te staan. Het is zo raar maar zo goed mogelijk dat het daardoor een interessant boek is geworden. Ik kan mij voorstellen dat kinderen graag iets lezen van deze schrijver want het verhaal pakt je. Het is net een modern sprookje.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Per Ongelukt!,
Auteur: Simon van der Geest,
Uitgeverij: CPNB,
Prijs: €0,- als je een kinderboek koopt in de kinderboekenweek van min €10,-
ISBN 978 90 596 5290 3

Ren jij vandaag nog snel naar de winkel voor het kinderboekenweekgeschenk?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 13 Oct 2015

Ik kende deze schrijver ook nog niet. Mijn kinderen zijn iets ouder en zijn denk ik z'n doelgroep. Ik ga dit boek zeker aanraden aan mijn jongste zoon!

Hanneke
Door

Hanneke

op 13 Oct 2015

Leuk.

Reactie plaatsen