Mama
Marijke Mulder- de Leur
Mama
08/27/2015
3 min
1

Een beetje pakjesavond

08/27/2015
3 min
1

“Omdat het net een beetje voelt alsof het pakjesavond is”, schreef Laura op mijn kaart. Klopt, dat was precies het gevoel dat ik kreeg toen ik mijn cadeautjes in de bus vond. Cadeautjes? Ja zomaar op een dag in augustus mocht ik cadeautjes ontvangen. Helemaal voor mij. Samen met Linda, Marjo en Laura deed ik een mini-mamaswap Kaartwereld. Van kaartwereld kregen Linda en Marjo een code om een cadeau uit te kiezen en zo werd het idee voor een mini-mamaswap geboren. Laura en ik waren vervolgens de gelukkigen die mee mochten doen aan dit cadeaufestijn.

Mamaswap

Een mamaswap is niets meer of minder dan in dit geval mama’s die onderling lootjes trekken en elkaar iets geven. Je spreekt dan ook af wat het budget is, wanneer het verzonden moet worden, of welk thema. Zo kun je rondom Sinterklaas, kerst, voorjaar, Valentijn met alle deelnemers een leuk swap verzinnen. Natuurlijk hoort bij zo’n swap een leuke kaart, mooi ingepakte pakjes en is het leuk als je je best doet om iets te zoeken dat echt bij de mama past.

Kaartwereld

Kaartwereld kende ik al. Ik heb wel eens een kaart gestuurd via kaartwereld. Maar nu hebben ze ook cadeaus. Zeer geschikt dus om met een mamaswap iets leuks naar elkaar te sturen. Gewapend met een shoptegoed van €30,- ging ik dus ook op zoek naar een cadeau met kaart voor mijn swapmaatje.

Uitzoeken

De andere dames die meededen aan de swap kende ik allen al via Facebook en ik volg ook hun blogs al langere tijd. Alleen Linda heb ik wel eens mogen ontmoeten. De andere dames niet. Tijd om dus ook eens goed verder te neuzen op hun blog, Instagram en Facebook, want als ik hun lootje trek, dan wil ik natuurlijk wel iets kiezen dat bij ze past. Ook al maakten we allemaal ook een lijstje met wat we leuk vonden van de cadeaus.
Dus voor het lootje binnen was, begon de voorpret al.

Na ontvangst van het lootje duurde het nog 2 dagen voor ik echt ging shoppen. Ziggo kampte net deze dagen met spannende Ddos aanvallen, waardoor de wifi het niet lekker deed. Dus even weinig op de computer gezeten. En dit werkje doe ik liever op de computer dan op de smartphone.
Wel genoeg tijd om na te denken over de cadeaus.

Mijn swapmaatje was Linda, en ze gaf me een ruime keuze. Boeken, natuurlijk chocola, maar ook de wijnen spraken haar aan. Nou dat was nog een lastige keuze. Want er zijn vele leuke boeken te vinden op de site. Samen met A kozen we uiteindelijk een boek en een doosje chocolade uit. 2 mooie kaarten erbij en het pakket was compleet. Linda kreeg de volgende dag 2 leuke pakketjes bij de post.
Wil je weten wat ik uiteindelijk koos voor Linda? Kijk dan even op haar site.

Ontvangen

Ik weet niet wat leuker is, ontvangen of het uitzoeken. Maar mijn cadeaus waren al snel binnen. Maar ik mocht ze nog niet openmaken, want niet iedereen had haar verrassing al in de brievenbus gevonden. En spannend. Zodra A doorhad dat deze pakjes er waren, bedacht ze allerlei excuses om ze open te mogen maken. Zeggen we toch gewoon niets tegen die anderen. Maar nee, zo zit ik dan weer niet in elkaar, en het was direct een goede geduldsoefening.

Zondag maakten we dan eindelijk de pakjes open. Eerst op zoek naar de afzender, want daar was ik het meest benieuwd naar. Wie heeft er voor mij iets leuks uitgezocht. Dat was Laura en ze schreef er ook twee hele lieve kaarten bij. Kaarten met een extra cadeau. De muizen worden zeer gewaardeerd door de kinderen en A wilde gelijk de bloemen zaaien.Kaarten

Ook de cadeaus maakten me echt heel blij. Twee cadeau’s echt voor mama. En beiden ingepakt in een gezellig papiertje. Een paar sokken van “Happy Socks”. Neutrale zwarte maar leuk door de witte bloemen. Ze konden niet direct aan, want ik zag mezelf niet lopen met sokken onder mijn zomerrok en in mijn slippers.Cadeau
En het andere cadeautje was het “luck!” kettinkje van Mi & Joe. Aan het lange dunne kettinkje hangt een bedeltje van een klavertje 4. Ik houd van klavertjes vier en ben ook altijd heel goed in het vinden van deze groene blaadjes. Dus vind ik dit kettinkje ook heel goed bij me passen.ketting

Ik weet inmiddels ook al wat de anderen kregen en hoe blij ze waren met de cadeau’s. Neem gerust ook een kijkje bij hen.

Heb jij wel eens een cadeau gestuurd via internet?

 

 

Reacties
Categorieën