10 mei 2016 
in Boeken
2 min. leestijd

Wat hebben we gelezen

We steken nooit onder stoelen of banken dat we dol zijn op lezen. En ook niet dat we lezen heel belangrijk vinden. Zo nu en dan plaatsen we dan ook een review/recensie van een door ons gelezen boek, of een kinderboek. Dat kan een prentenboek zijn of een boek voor oudere kinderen. Dat maakt ons niet zoveel uit. Oudere kinderen vinden prentenboeken vaak ook heel leuk om te lezen trouwens. Maar ik dwaal al weer af, want ondertussen lezen we zelf ook nog het een en ander. Vandaag dus even een update van wat er al gelezen is door Marijke dit jaar.

Geen tijd

Dus als je lezen promoot bij je kinderen, dan moet je zelf, net als bij al het andere opvoeden, het goede voorbeeld geven. LezenIk heb mijzelf geen doelen gesteld voor 2016 om te lezen. Ik vind namelijk dat ik ze dan ook moet halen. En het is dan een ongezonde druk die ik mezelf op leg in plaats van iets leuks om naar te streven. Ik ben wel gaan bijhouden hoeveel boeken ik dan heb gelezen, omdat ik daar zelf wel nieuwsgierig naar was. Voor mijn eigen gevoel lees ik namelijk heel weinig. Ik gun mijzelf niet altijd tijd om een boek te pakken. Een deel komt door de telefoons van tegenwoordig. Social Media en een aantal spelletjes die gemakkelijk leestijd opslokken. En ’s avonds in bed wil ik nog wel eens een serie opzetten op Netflix tegenwoordig in plaats van een boek te pakken.
De uitleentermijn van de bibliotheek is dan soms wel een goede stok achter de deur om toch een boek te pakken.

Overdag lees ik ook weinig. Altijd als ik denk even tijd te hebben voor een boek, omdat de kinderen zo lekker spelen, hoppa, dan hebben ze je net nodig. Dus dan heb je net 2 regels gelezen, als je geluk hebt.

Verschillende genres

Ik ben dol op boeken, alle boeken eigenlijk. Dus ik lees ook van alles door elkaar. Schrik dan ook niet van mijn lijst straks, want er staan zulke uit een lopende boeken op. Maar dat vind ik dus gewoon zo leuk. De afwisseling. Van een chicklit naar de draken en toverkunsten uit de Wetten van de Magie en via de Heksen uit Salem weer terug naar een luchtige chikclit. Of in een andere volgorde natuurlijk. Het ligt er soms maar net aan wat er bij ons in de bieb voorhanden is, waar ik tegenaan loop.

Update leeslijst

In 2016 heb ik tot nu toe de volgende boeken gelezen.
Terry Goodkind: verscheurde zielen
Terry Goodkind: OorlogshartTerry Goodkind
Eveline Karman: Verstrikt
Robin Hobb: boeken van Fitz en de nar; de moordenaar van de nar.
Robin Hobb: boeken van Fitz en de nar; de geheimen van de nar.
Chantal van Gastel: Zwaar verguld
Astrid Harrewijn: Miss verstand
Astrid Harrewijn: Miss communicatie
Astrid Harrewijn: Miss match
Marijke van den Elsen: Pretty Perfect
Chantal van Gastel: Zoek het maar uit
Katherine Howe: Het verloren boek van Salem

Zoals je ziet heb ik steeds veel van dezelfde schrijvers achter elkaar gelezen. Er zijn dan al weer enige tijd boeken verschenen en kreeg ik ze pas recent te pakken in de bibliotheek. En dan toevallig wel 2 delen bij elkaar. Leest lekker door in de verhalen.
Of ik pak direct een hele serie van bijvoorbeeld Astrid Harrewijn tegelijk mee uit de bibliotheek. Heerlijk om dan de verhalen die bij elkaar horen direct allemaal te lezen.

Dit zijn alle boeken die ik tot en met april heb gelezen. En daar zitten dus ook een paar flinke dikke boeken tussen. En er zitten zoals eerder gezegd periodes tussen waarin ik weinig heb gelezen. Al met al vind ik 12 boeken in 4 maanden een mooie score. De kinderboeken en prentenboeken die ik heb voorgelezen natuurlijk even niet meegeteld.

Lezen jullie veel?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 10 May 2016

Ja, ik lees zoveel als ik kan! Zo geef ik het goede voorbeeld en ik vind het ook gewoon heel fijn.

Marijke
Door

Marijke

op 10 May 2016

Heerlijk he!

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 10 May 2016

Ja, ik lees zoveel als ik kan! Zo geef ik het goede voorbeeld en ik vind het ook gewoon heel fijn.

Marijke
Door

Marijke

op 10 May 2016

Heerlijk he!

Marguerita
Door

Marguerita

op 10 May 2016

Vroeger wel, nu niet meer. Heb de hele terry goodkind serie in het engels gelezen, mooie verhalen

Marijke
Door

Marijke

op 10 May 2016

Ja! Echt een prachtige serie. Maar in het Engels vind ik nog best pittig!

Marguerita
Door

Marguerita

op 10 May 2016

Vroeger wel, nu niet meer. Heb de hele terry goodkind serie in het engels gelezen, mooie verhalen

Marijke
Door

Marijke

op 10 May 2016

Ja! Echt een prachtige serie. Maar in het Engels vind ik nog best pittig!

Reactie plaatsen