29 mei 2017 
3 min. leestijd

Favorieten nog net geen tiener

Het gaat net zo snel als het weer en de technologische ontwikkelingen van de vorige eeuw en deze eeuw, de interesses van mijn bijna tiener. Nog een paar maanden en dan wordt ze echt al weer 10. Tijd om eens op een rijtje te zetten waar haar interesses lagen en liggen.

Eerlijk gezegd was ik dit blog al een tijdje geleden aan het schrijven. En toen bleek eigenlijk de waarheid al weer achterhaald. Had ik net door waar ze naar keek, en hoppa dat was oud nieuws. Daarom is niet alles meer even actueel, en kan het volgende week dus al weer gewisseld zijn….. Tja het leven van tegenwoordig gaat een stuk sneller dan toen wij bijna 10 waren. Speelden jullie toen ook nog met barbies?

Netflix

Netflix Vorig jaar, aan het begin van het schooljaar was Netflix dagelijkse kost. Het liefst zette ze bij het ontbijt een serie op en pas bij het naar bed gaan ging hij uit. Geloof me, het binge watchen is door haar uitgevonden.
Ze heeft alle afleveringen van Pokémon gezien, mede door de enorme rage van Pokémon Go die vorige zomer door het land trok. Wij kregen er ook genoeg van mee, want T zong dagen lang: “Kanne ketchup all”

Naast Pokémon Go hebben ook alle afleveringen van Winx haar beeldscherm gehaald. 6 seizoenen Winx Club, World of Winx en een film werden achter elkaar gekeken. De rest is op Netflix nog niet verschenen. Voor wie deze serie niet kent. Het is een Italiaanse serie over 6 feeën in een magische wereld.

Inmiddels is Netflix passé.

Televisie

TelevisieHeel ouderwets hebben wij hier in huis ook een tv. Handig voor momenten waarop de telefoon niet gebruikt mag worden. Als we op tijd klaar zijn met eten en huiswerk, wordt hij aangezet voor het Jeugdjournaal. Handig omdat ze op school ook werken met nieuwsbegrip, maar ook goed om te leren wat er allemaal gebeurt in de wereld.
Daarna volgen dan SpangaS of brugklas. Beide series die zich afspelen op de middelbare school. Heel interessant dus, niet alle onderwerpen zijn in mijn ogen al voor haar leeftijd. Regelmatig check ik daarom, zeker bij brugklas, wat ze mee krijgt, wat ze er van vindt, en hoe ze er zelf mee om zou gaan. Verplicht meekijken dus.

SpangaS: De televisieserie draait om de levens van een groep leerlingen op het Spangalis College. Ze maken alles mee wat op het voortgezet onderwijs kan gebeuren

Brugklas is een Nederlandse jeugdserie, uitgezonden door de AVROTROS. In deze serie worden waargebeurde verhalen nagespeeld. De spelers hebben doorgaans geen toneelopleiding.

Daarnaast is ze dol op “Wie is de Mol” en speelt ze fanatiek mee in de app, en natuurlijk wil ze elke vrijdagavond of was het dit jaar op zaterdag tot laat voor de tv blijven zitten voor The Voice of The Voice Kids.

Vloggers

YoutubeStiekem was ik eigenlijk wel blij dat ze helemaal niet zo met vloggers bezig was. Op scholen waar ik regelmatig inval, is dat meestal vanaf groep 5 al helemaal in. Maar inmiddels is bij haar het kwartje ook gevallen en horen we elke ochtend:

Hallo, wat leuk dat je weer kijkt naar mijn nieuwe vlog! blablablablablablablablabla. Bedankt voor het kijken en vergeet niet, duimpje omhoog als je deze video leuk vond

Natuurlijk heeft ze een aantal favoriete vloggers die ze volgt.
MeisjeDjamila, Nina Houston, BeautyNezz, maar ook Dylan Haegens en Marit.
Maar wat nu hip is, kan morgen weer vergeten zijn.

Wat nog meer

Daarnaast is ze een groot gebruiker van Musical.ly. Hierover zal ik nog een apart blog schrijven, want hier kwamen we ook in aanraking met het creëren van een eigen profiel en hoe open kun je zijn op social media….

Wat zijn de interesses van jullie bijna tieners?

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 30 May 2017

Hier ook grote fan van Dylan Hagen en Marit in huis, maar ook Pokemon blijft het goed doen

Reactie plaatsen