07 januari 2016 
in Mama
2 min. leestijd

4 keer wat papa's niet (meer) moeten zeggen

We houden van ze! We willen niet zonder ze! En ze hoeven ook echt niet helemaal perfect te zijn. Dat zijn we immers zelf ook niet. Maar er zijn dingen die papa’s in mijn ogen echt niet moeten zeggen.

Oppassen

Op eenzame hoogte. Ik heb hem zo vaak gehoord en zeker niet alleen van de papa van mijn eigen kinderen. Echt lieve papa’s dit kan in 2016 echt niet meer. Het zijn je eigen kinderen. Ik ga ervan uit dat je ze met liefde hebt gemaakt, net zoveel van ze houdt als ik dat doe. En ook met even wel liefde voor ze zorgt. En al helemaal op momenten dat ik dat even niet kan doen, om welke reden dan ook. Dus zeg nooit meer:

“Ik moet op de kinderen passen.”

Manflu

Herken je dat, het staat al weken, zo niet maanden in de agenda. Bijkletsafspraak met je beste vriendin. En natuurlijk kiest de man deze dag uit om besmet te raken met de griep. En natuurlijk de meest gevaarlijke variant, de manflu! Dus wat zegt hij:

“Ben zo ziek, kun je de kinderen niet meenemen naar je vriendin?”

Nee dit willen we dus ook echt niet horen. Kom op. Mama’s mogen ook nooit ziek zijn. Verman je even voor deze ene middag en vermaak de kinderen met een middagje Netflix als je het echt moeilijk hebt.Wat papa's niet mogen zeggen

Weekend

Vrijdagmiddag, leuke borrelafspraak met vrienden hier in de straat. Manlief staat te popelen om de deur uit te gaan. Maar ik wil me nog even opfrissen en de make-up even bijwerken. Want ja ik was daar nog niet aan toe gekomen, er moest er nog 1 een schone luier, de ander wil nog wat hebben om mee te nemen. En natuurlijk moest mama daar voor zorgen. “Neem jij de kinderen vast even mee schat?” Vraag ik als manlief besluit daar niet op te wachten. Het antwoord?

“Ik heb weekend, dus nee ik neem de kinderen niet mee.”

Tja, mannen… Waarom niet? Ze komen zo toch. En mama mag toch even een momentje weekend dan? Of horen de kinderen ineens niet meer bij je weekend?

Mama’s zijn beter

Mama’s zijn geen papa’s. En papa’s zijn geen mama’s. En dat moet ook vooral zo blijven. Hier is mama is beter in troosten en knutselen. En papa is beter in stoeien en de leuke uitjes. Maar als je het hebt over het verschonen van een poepluier, dan hoeven mama’s dus echt niet te horen:

“Daar zijn mama’s veel beter in.”

Dat kunnen papa’s net zo goed als mama’s!

Mijn papa is de allerliefste

Maar toch is papa papa en voor de kinderen de allerliefste papa op de hele wereld. En dat houden we graag zo! Dus papa’s het zijn geen misdaden en halszaken. En jullie doen meer goed dan verkeerd, maar deze puntjes zijn wel heel erg 1980 hoor.

Wat willen jullie niet meer horen van papa?

poweredbyflowers
Door

poweredbyflowers

op 07 Jan 2016

Hihi. Het zinnetje babysitten of oppassen vind ik ook echt niet kunnen. Babysitten of oppassen doe je op vreemde kinderen.

Marijke
Door

Marijke

op 07 Jan 2016

Ja toch. En ik heb hem zo vaak gehoord deze van zoveel papa's

Essie
Door

Essie

op 08 Jan 2016

Daar kookt mijn bloed echt van ja, 'nee ik heb vrij dus ik neem/verzorg/doe de kinderen niet'. Hoezo vrij? Wat bedoel je vrij? Besef je wel wat je eigenlijk zegt? Wanneer is mama dan 'vrij?' Werkt dat gewoon zo denk je? NEE! Als je kinderen hebt ben je niet vrij van de kinderen tenzij je oppas regelt. En nee ook mama is net zomin als papa nooit 'oppas'.

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jan 2016

Klopt! Helemaal eens. Daarom verdiende hij ook een plek op mijn blog.

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 09 Jan 2016

Waaauw, applaus!! Die eerst is zooooo herkenbaar! Ik ben dus niet de enige die er zo over denkt ?

Marijke
Door

Marijke

op 11 Jan 2016

Nee hoor, ik vond dat altijd zo vreselijk als de papa's op mijn werk dat zeiden. Brr...

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 12 Jan 2016

Amusant artikel om te lezen! Ik ga er eens op letten wat ik niet kan horen van papa B., want kan zo onmiddellijk niets bedenken. De oppas-zin vind ik het ergst, dat is zo als je moet babysitten op andere kinderen, maar niet op die van jezelf.

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jan 2016

Haha ja daarom ook bovenaan op nummer 1! En zo vaak gehoord om me heen helaas

Reactie plaatsen