#Mamachallenge
Marijke Mulder- de Leur
#Mamachallenge
08/04/2016
2 min
7

Vakantie ervaring in je eigen buurt

08/04/2016
2 min
7

Mama! Ik wil daar een keer spelen! En dat hoorde ik bijna elke keer dat we er langsfietsten, of reden. T bij de ene speeltuin en A bij de andere speeltuin. Ik hoor mezelf alleen al jaren zeggen: “Prima, dat gaan we een keer doen.” Maar al jaren kwam het er niet van. We moeten namelijk dan erop uit. En voor je het weer speel je bijna alleen maar bij de speeltuin op het eigen plein. Lekker makkelijk en snel. Ik beloofde daarom T dat als A vakantie had, we de speeltuin zouden gaan bezoeken en dan nog veel meer speeltuinen, gezellig met een picknick erbij.

#Mamachallenge2016

En toen werd er voor de #Mamachallenge2016 ook een opdracht bedacht over picknicken. Dus vandaag vertel ik je over onze picknick idee in combinatie met de speeltuinen.#Mamachallenge2016

Picknick

Toen ik T vertelde wat een picknick is, was hij direct heel enthousiast. Buiten eten, op een kleed, en niet in de tuin, was hij direct enthousiast. We smeerden dus gewoon broodjes voor in de broodtrommels, die ondanks de vakantie toch weer uit de kast mochten komen. Naast de broodjes stopte ik een blokje kaas, komkommer en crackers in de broodtrommels. De kinderen stopten er “stiekem” (ja ze denken hier nog steeds dat mama de la en de koektrommel niet kan horen, laat staan het overleg dat ze erbij voeren) een koekje bij. Natuurlijk een pakje drinken, doen we normaal nooit, en we hadden al een hele speciale maaltijd.Picknick en speeltuinen

Bij de eerste stopplek, een van de hierboven beschreven speeltuinen, legen we het picknick kleed neer en gingen we in de schaduw van een boom eerst lekker eten. Nou ja mama dan, de kinderen wilden eerst nog even uitrazen. En dat is meer dan prima.

Ik zat heerlijk in de schaduw en genoot van de speeltuin en het langsrazende verkeer. En kwam daardoor helemaal in vakantie stemming. Het deed me denken aan een Frans park, waar we gewapend met een stokbrood en half gesmolten kaas in de vakantie lunchten. Ook dan kwam een oud luchtbed als picknickkleed uit de auto en zaten we onder een boom en het langsrazend verkeer hoorde bij de stad waar we op dat moment waren. Klinkt dan toch allemaal veel leuker dan als je langs diezelfde weg staat om over te steken.

Spelen is hard werken

Na het eten stapten we weer op de fiets. Even bij oma langs, want ons dorp blinkt niet uit in openbare toiletten, en er moest al geplast worden. Dus voor de sanitaire stop even bij oma langs.
Daarna fietsten we van speeltuin naar speeltuin. Bij elke speeltuin hebben we gespeeld. Natuurlijk ook regelmatig op een bankje gezeten, wat gedronken of gegeten.Picknick en speeltuinen

Aan het einde van de middag, hadden we pas 2 km afgelegd, hebben we 6 speeltuinen bezocht en bedwongen en 2 keer bij oma geplast, en hele moeie benen. Ik kreeg direct nog tips voor speeltuinen in de buurt, die we absoluut nog moeten bezoeken, omdat ze leuk zijn, of recent zijn opgeknapt. Deze staycation, dus zeker nog de moeite waard, om de picknick nog een keer te doen, maar dan met een andere route, want in ons eigen dorp is nog zoveel te doen en te ontdekken!

Kijk hier hoe andere mama’s invulling gaven aan deze opdracht: Sofie, Merel en Kimberley gingen ook al picknicken.

Hebben jullie wel eens gepicknickt in je eigen buurt?

Reacties
Categorieën