21 januari 2018 
in Tags
2 min. leestijd

Thuiswerk tag

Door Amanda werd ik getagd voor deze tag. Zij en Merel bedachten deze tag. En aangezien ik ook voor een deel thuiswerk, vind ik het leuk dat zij mij heeft getagd. Net als zij ben ik ook benieuwd zijn naar hoe anderen dit invullen en werk en gezin met elkaar combineren vanuit huis.

Wat voor soort thuiswerk doe je?
Mijn man en ik hebben een online bedrijf, in bedrijfsverzekeringen. Dat betekent dat bedrijven bij ons 24/7 een verzekering kunnen aanvragen via internet. Van bestelauto, tot rechtsbijstand of een zakelijke opstalverzekering.
Ik neem het schrijven van teksten, beheer van de website, social media en nieuwsbrieven voor mijn rekening. En dat doe ik deels vanaf ons eigen kantoor en deels vanuit huis. Voor ons een ideale combinatie.

Waarom ben je gaan thuiswerken?
Toen ik in 2014 mijn baan in de verzekeringswereld verloor, was het eigenlijk een logische stap om samen met R in het bedrijf te gaan werken. Wij vullen elkaar enorm aan. Hij werkte toen al op een andere locatie, maar om op de kosten van de kinderopvang te besparen, werkte ik vanuit huis. Met een toen nog dreumes erbij.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?
De eerste jaren was het beperkt, het lag er een beetje aan hoeveel de dreumes sliep, maar inmiddels werk ik weer alle dagen onder schooltijd. Dat komt neer op ongeveer 20 uur in de week. Daarnaast zitten we op de bank ook nog wel eens over werk te praten, dan is niet te voorkomen ben ik bang. Dus in de praktijk wel mee. En als er snel iets af moet, komen de middag of avonden er ook bij. Maar dat komt niet vaak voor.

Hoe hou je de planning bij?
Ik heb een hele mooie spreadsheet met mijn jaarplanning daar kan ik alles in bijhouden. En dat werkt voor mij heel fijn. Daarnaast ben ik een slechte planner en heb ik vooral een to do list in mijn hoofd.

Regel je opvang voor de kinderen?
Nee, doordat wij samen werken en ik deels vanuit huis, hoeven we geen opvang voor de kinderen te regelen. Ik eet tussen de middag met ze en haal ze uit school. Daarnaast werk ik in de schoolvakanties volledig vanuit huis.

Hoe houd je werk en gezin in balans?
Doordat ik minder uren werk dan R, en de kinderen niet hoef te laten opvangen door de opvang of opa en oma. En omdat ik meewerk in het bedrijf heeft R ook ’s avonds vrij en hoeft hij dan niet allerlei taken te doen, zoals de administratie of social media

Op welke manier start je werkdag?
Ik breng eerst de kinderen naar school en doe boodschappen. Daarna open ik de laptop en zet een grote pot thee. Na de gebruikelijke rondjes social media, kijk ik dan wat er die dag gedaan moet worden en ga ik aan de slag.Blogtag_Mijn werkplek

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…
samen met de kinderen. En ja dan eten we gewoon brood.

Mis je het werken voor een baas?
Nee, totaal niet. Veel meer vrijheid en ontwikkeling op punten die ik echt direct nodig heb. Maar ook nog meer flexibiliteit om de balans werk-prive goed te houden.

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?
Ja die wel. Nu werk ik natuurlijk niet echt alleen, maar samen. Maar de waterkoker hier is een eenzame plek. Maar dat is op te lossen, door lekker actief te kunnen zijn tijdens werktijd op social media op het moment dat ik daar behoefte aan heb ;)

Heb je een vaste dag per week vrij?
Weekenden zijn in principe vrije dagen, net als de woensdagmiddag.

Wat kocht je van je eerste salaris?
Daar worden gewoon de vaste lasten van betaald. Dus niets bijzonders.

Werk jij vanuit huis?

Ilone
Door

Ilone

op 21 Jan 2018

Leuk om te lezen en zo blijven we een beetje op de hoogte

Reactie plaatsen