03 maart 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1709

Onze week begon heerlijk warm. Terwijl in Nederland de regen over het land trok zat ik met man en kinderen in het zonnige Rome. Temperatuur tussen de 12-18 graden overdag. Nee dat was geen straf dus. En we hebben er vele leuke dingen edaan. Sommige dingen vond A leuk en Q minder maar ook Q heeft genoten. Een hele week pizza en pasta eten viel best in goede smaak bij meneer.

Op zondag keerde wij weer huiswaarts. We vlogen wel pas heel laat en waren 23:45 weer thuis. Dat is dus best zwaar als je de volgende gewoon in de schoolbankjes moet zitten. Gelukkig wisten A en Q wel wakker te blijven.

En toen begon het gewone schoolleven weer. Een toets hier en een toets daar, spreekbeurt oefenen en werkstuk schrijven. We hebben het er maar druk mee.

Gelukkig zijn het echt de laatste loodjes want als dit allemaal klaar is dan zijn alle grote opdrachten afgerond. Ik, als mama, ben daar blij mee. Natuurlijk kijken we nog wel naar gewone thema-toetsen en niet te vergeten de grote Cito-eindtoets. Ook de rapporten van de kinderen hebben we inmiddels gekregen en ik ben echt heel erg trots op hun harde werken en het resulaat dat het heeft opgeleverd.

Mijn dagen waren, zoals na elk uitstapje, gevuld met heel veel wasgoed. Herkenbaar?

terugblik9

Ook kreeg ik een nieuw bed. En daar heb ik heerlijk op geslapen, gelukkig. Het geeft wel een hoop kleine extra dingen die je moet doen. Ik bedoel, als dat andere bed dan toch weg is dan wil je ook even goed stofzuigen en dweilen onder het bed. Ook A kreeg een ander bed, haar bed kraakt enorm als ze zich omdraait en dat is nu opgelost.

Woensdag gingen we naar de moestuin. Die hebben we sinds 1 januari en het was tijd om de fruitbomen te gaan snoeien. We hebben een appelboom en waarschijnlijk een kers. Maar dat weten we pas als we er vruchten in gezien hebben, het kan nu nog alle kanten op. Deze bomen waren nog van de vorige eigenaar van het stukje moestuin dus het is even spannend wat we aan gaan treffen. Meteen de compost maar uitgespreid zodat de boel gefreest kan gaan worden. En dan kan het opkweken van de plantjes gaan beginnen. Ik ben benieuwd wat de oogst gaat zijn het komende jaar. Als we heel veel appels krijgen dan moeten jullie maar helpen met opeten.

Ach en dan vergeet ik nog bijna te vertellen dat we 12,5 jaar getrouwd waren afgelopen week. We vierde het met een gezellig etentje met de kinderen en de de opa’s en oma’s. Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten.

Zo dat was alles wel weer. Hoe was de week bij jullie?

Reactie plaatsen