09 december 2016 
2 min. leestijd

Terugblik #1649

Hoi Zus,

Wat een gedoe het met de sint, elk jaar weer. Wij hadden de afgelopen week het allerlaatste staartje ervan en daarna vallen we op school altijd meteen in de kerst, iets met een krap tijdschema, dus ook daar zijn de kinderen al druk mee. Verder gebeurde er ook nog andere dingen, lees je lekker mee?

Ik begon vrijdag met een gezellig museumbezoek met (o)pa. Lang geleden dat ik zonder kinderen naar een museum ben geweest. Ik ging samen met (o)pa naar het Rijksmuseum van Oudheidkunde in Leiden. Hier is een tentoonstelling over Egypte, dat vind ik al jaren erg interessant en dus ook erg leuk om heen te gaan. De kinderen werden door (o)ma opgevangen en wij gingen met de trein naar Leiden. Nou dat was nog best een gedoe. Ik doe dat dus nooit meer, openbaar vervoer. Ik heb de ov-pas, niet op naam, vvan manlief geleend met ruim €15,- erop. Dacht er een eind mee te komen! Haha de bus ging prima maar ik mocht het treinperron niet op. Te weinig tegoed! Opwaarderen tot boven de €20,- en ik mocht voor €2,- in totaal naar Leiden rijden.

Het museum was erg gezellig. Ik heb veel gezien en nieuwe dingen geleerd over de egyptische dames. Na een broodje en wat drinken gingen we weer op de terugweg. Maar wederom mocht ik het perron niet op. €18,- is niet voldoende om voor €2,- te kunnen reizen. Het blijft een buitengewoon bijzonder bedacht systeem! Na nogmaals opwaarderen toch nog thuis gekomen.

We maakte de surprises af, schreven gedichten en de thuiskapper kwam langs. Q is weer lekker kort en A heeft alleen de puntjes weer gezond laten knippen.

Zaterdag konden we even realxen. Alhoewel….. A moest dansen, ik regelde een kerstcadeautje, was hard aan het werk voor ons blog, hielp Q met begrijpend lezen, A met haar werkstuk en deed nog wat werk voor school. Ook legde ik de laatste hand aan de mamafeestdagenswap waar wij samen aan meedoen. Hij is klaar voor de post. Klinkt ontspannen toch? Maar gelukkig is het weekeinde twee dagen lang en konden we zondag ontspannen? Ehm nee ook niet echt. Q moest weer vroeg sporten dus we stonden allemaal bijtijds naast ons bedje. Nog maar zes wedstrijden hoor dan is het alweer afgelopen.

terugblik

En toen ineens was het alweer maandag. De dag dat de kinderen Sinterklaas vieren op school. Lunchpakketje mee vanwege het continurooster, Pikachu en een Emoji onder de arm en daar gaan ze. Oh vergeet ik bijna te vertellen dat ze verkleed mochten komen. Q wil dat niet maar A had afgesproken met een paar meiden om als cadeautje te gaan. Ze heeft een doos versierd en arm en hoofdgat eruit gehaald. Maar een cadeautje is pas een cadeautje als er een strik op zit. Dus ging ze naar school met haar haren in een strik. De door hun gemaakt surprises vielen gelukkig in de smaak en ook waren A en Q blij met wat ze zelf kregen. Q een grote hond en A een snapchatfoto van haarzelf met een vossenfilter. Daar heeft iemand heel knap getekend! In de avond dronken we gezellig een kop chocolademelk met een stukje banketletter. En ze kregen een chocoladeletter om de Sint niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan.

Gelukkig begon dinsdag het normale leven weer. Rekentoetsen, aardrijkskundetoetsen en huiswerkbladen. Allemaal weer lekker normaal. Ik deed wat boodschapjes en vouwde wat achterstallige was op. Twee volle wasmanden, oeps misschien toch iets eerder doen de volgende keer beginnen. Maar de kasten zijn weer gevuld en de manden zijn weer leeg. We kunnen opnieuw beginnen met sparen.

Woensdag en donderdag mocht ik weer eens helpen op school. Woensdag bakte we appelflappen, jummie, en op donderdag maakte we een knutsel voor in de kerstboom. Eerst hangen ze gezellig op school in de boom en straks mogen ze ook bij ons thuis komen hangen. Zo hebben we van een aantal jaren achter elkaar knutsels van de kinderen.

En dat was mijn week in een volgelvlucht. Hoe was de week bij jullie, zitten de kerstliedjes er al in?

Rika Koper van Norden
Door

Rika Koper van Norden

op 09 Dec 2016

Gezellig allemaal ,maar de puntjes gezond knippen ??

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Dec 2016

Dat eraf tot het haar weer gezond is. Is het zo een rare uitspraak?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 09 Dec 2016

Hier is de Sint net weg. Kerst begint hier pas vanaf zondag : )

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Dec 2016

Heerlijk even rust. Helaas gaan ze er op de basisschool meteen vol in. Allemaal gezellig enzo maar toch.

Reactie plaatsen