16 september 2018 
in Tags
1 min. leestijd

TeaTopic #2

Het is weer zondag, dus weer tijd voor een vraag van een theelabel van Pickwick. Dit label trok ik deze week op kantoor van het theezakje dat ik ging gebruiken. Overigens daar komen de meeste theelabels vandaan, want op kantoor drink ik eigenlijk nooit losse thee. Gek genoeg vind ik dat dus lastig. Maar wel handig voor de Tea topics verzameling.

Welke bordspellen staan er in jouw top 3

Tea Topic
Eigenlijk spelen we veel te weinig spelletjes. We zijn hier in huis allemaal wel heel fanatiek, en dat kan wel eens wat oorlog opleveren. Tevens hebben we alle vier nog wel andere voorkeuren. Komt ook door het leeftijdsverschil. Maar een top 3 is voor mij wel goed samen te stellen.

Met stip op 1. Kolonisten van Catan. Oh daar zitten veel uren in. Sinds we dat spel jaren geleden hebben ontdekt, hebben we het echt zoveel gespeeld. Alle spelregels zijn helemaal uitgeplozen en tot op het bot geanalyseerd. We speelden uren achter elkaar tot diep in de nacht. Altijd met dezelfde vrienden. We hebben alle vier ook onze eigen kleur. Stiekem waren andere mensen ook niet welkom.
Helaas horen deze nachten nu een beetje tot het verleden, maar we hebben ook nog andere vrienden met wie we dit spel graag spelen. Gaat er net zo fanatiek aan toe. Ja voor een avondje Catan, ben ik ook altijd wel in.

2. Monopoly. Dit blijft ook gewoon een leuk en tijdloos spel. Vroeger thuis gebruikten we de oude versie van mijn moeder. Vind ik nog steeds de mooiste versie. Nu hebben we alleen een kinder variant in huis, dus spelen we het eigenlijk nooit. Maar ik blijf het een leuk spel vinden.

3. Scrabble. En dan de mooiste woorden verzinnen. Tegenwoordig speel ik het alleen nog digitaal. Wordfeud. Een paar jaar geleden speelde echt iedereen het, en had ik echt zoveel spellen open staan. Nu is die hype al weer een tijdje voorbij en speel ik het alleen nog maar met R. Het blijft gewoon een leuk spel om te doen. En het voordeel van op de telefoon is dat je het ook even kan laten liggen om na te denken als je er even niet uitkomt.

Wat is jouw favoriete bordspel?

MarjonS
Door

MarjonS

op 16 Sep 2018

Ik speel voornamelijk kinderspelletjes. Bordspel buurman en buurman of nijntje tikkertje. Met vriendlief geen bordspellen maar eerder rummikub, Triominos. Vroeger veel Scotland Yard, levensweg, hotel en monopoly.

Paula
Door

Paula

op 16 Sep 2018

Hier zijn Ticket to ride, Monopoly Empire en Dolfje Weerwolfje favoriet.....:-) Maar in de kast staan er nog heel wat die er niet veel voor onder doen.

Reactie plaatsen