08 februari 2016 
1 min. leestijd

Horendol

Het jeugdjournaal is afgelopen en de kinderen gaan aan hun dagelijkse bezigheden wat betreft school. In dit geval betekent het voor beide typen. Omdat de kinderen de computers bezetten speelt manlief een spelletje op de Xbox. En dit alles gaat gepaard met het nodige geluid.

De Xbox schiet, maakt motergeluiden en praat. Natuurlijk klinkt er een gezellig muziekje op de achtergrond wat een autoradio voor moet stellen.
De computers produceren type-machine geluiden, Goofy loopt fluitend voorbij, Donald Duck kwaakt en allerlei andere spelletjes geluiden passeren de revue. Onderwijl discussiëren de kinderen er heftig op los over waar ze zijn, hoe ver ze zijn en hoeveel er nog komen gaat.

Ik speel ook een spelletje, mijn geluid staat uit! Ik vind muziek en geluidjes bij spelletjes zo vreselijk irritant. Ik word er nerveus en overprikkeld van.

horendol

Terwijl ik op dit moment het liefst een mute-knop voor mijn huiskamer zou hebben vraag ik mij af of al die geluiden nu echt bijdrage aan de spelvreugde. Dat dit voor mij niet zo is mag inmiddels duidelijk zijn. Dus ik vraag het aan mijn man en kinderen.

Helpen de geluiden je bij het spelen van het spel?

Nee ze helpen niet altijd maar het is wel fijner spelen als ze aan staan. Bij sommige spelletje heb je ze wel nodig anders weet je niet wat je moet doen of hoor je geen gevaar.

Als je ze niet aan zou hebben staan zou het spel dus minder makkelijk zijn of niet te spelen?

Ja soms wel en soms niet.

Heb je alle geluiden nodig of zouden sommige best weg kunnen?

Sommige zouden best weg kunnen. De muziek op de achtergrond is niet altijd nodig maar draagt wel bij aan de sfeer van het spel. Maar het spel word wel leuker als je de geluiden kan horen. Ze hebben de geluiden niet voor niks aan het spel toegevoegd.

Ga jezelf drukker en harder praten als je meer geluiden hebt bij je spelletje?

“Nee dat denk ik niet”,  was het eenduidige antwoord hier. Als omstander heb ik wel eens een andere indruk.

Conclusie:

Ze zijn best bereid om mij te sparen door delen van het geluid uit te zetten of als het niet nodig is voor het spel al het geluid of zachtjes. In sommige gevallen zitten ze ook met een koptelefoon op. En in die gevallen dat er toch wat herrie is kan ik altijd nog de koptelefoon zelf op zetten!

Wordt jij ook wel eens horendol van alle geluiden om je heen?

lifebymamalinda
Door

lifebymamalinda

op 08 Feb 2016

Ik heb al het geluid op mijn telefoon uitstaan, zeker die van spelletjes. Vreselijk vind ik dat. Al heb je bij veel spelle wel geluid nodig (playstation/xbox) maar dan graag alle andere geluid uit! Ml heeft er wel vaak een handje van om (dumpert) filmpjes op zijn telefoon te kijken als ik iets probeer te volgen op tv.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Feb 2016

Wat fijn dat het herkenbaar is. Ben ik gelukkig niet de enige malle die al die geluidjes vreselijk vind.

Reactie plaatsen