03 augustus 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Sparkly Amber van theefit

Vandaag hebben we een mooie thee van theefit in de review. Enige tijd geleden kreeg ik 2 verpakkkingen toegestuurd van theefit om te proberen. En als eerste moest deze getest worden. Al is het maar om de naam. Sparkly Amber spreekt A natuurlijk erg aan. En ik ben vooral nieuwsgierig naar de gele thee. Ik heb namelijk nog niet eerder gele thee gedronken.

Gele thee

Allereerst ga ik eens op onderzoek uit naar gele thee. Witte thee, groene thee en zwarte thee ken ik, maar gele thee niet. De site van theefit voorziet ook direct in mijn nieuwsgierigheid. Top, want als ik een product wil bestellen, dan wil ik niet eerst het hele internet afzoeken naar het verhaal erachter. Ik vind het fijn dat het direct beschikbaar is.
Ik lees dat gele thee nog relatief onbekend is. Ja dat klopt, ik kende het namelijk verder ook nog niet. Het maken van gele thee is een moeilijk en tijdrovend proces. De bereiding lijkt op die van groene thee, maar na het drogen worden de theebladeren langzaam gestoofd voor ze onder een vochtige doek worden gelegd. Geelstoven (Men Huang in het chinees). De thee absorbeert tijdens dit proces zijn natuurlijke aroma weer en de geur en zoetheid nemen geleidelijk weer toe.

De thee

Nieuwsgierig open ik de verpakking. Wat zal ik aantreffen, hoe ziet gele thee er dan uit? Wat mag ik verwachten? Als ik wat thee uit de verpakking schud, zie ik mooie grote gedroogde bladeren. Ze zien er een beetje uit als zwarte thee. De geur is neutraal, het ruikt naar thee! Een beetje een warme droge geur.Sparkly Amber_theefit_thee

Na het zetten van de thee, let hier op dat je het water na het koken net als bij groene thee een beetje laat afkoelen tot 70-80 graden, krijg je watje verwacht. Een mooie beetje gelige thee. Ja misschien gek, maar van gele thee, verwacht ik ook een thee met een gele uitstraling.
Het voordeel van deze thee is ook dat je het water al wat hebt laten afkoelen, hierdoor is de thee snel drinkbaar. Als je tenminste net als ik van hete thee houdt. En we kunnen dus snel proeven.Sparkly Amber_theefit_thee
De smaak van deze Sparkly Amber vind ik vrij neutraal. Een beetje droog en daardoor wat nootachtig. Ik mis wel duidelijk het stukje Sparkly in de thee. Ik had hem dan frisser, lichter van smaak verwacht. Maar wel een lekkere thee om vaker te drinken. Overigens een prima idee, want hij is ook nog eens gezond.

Wist u dat gele thee dezelfde antioxidanten bevat als groene en witte thee, maar dan in andere verhoudingen? En dat het extract van gele thee gebruikt wordt in verschillende onderzoeken omdat het mogelijk een beschermende werking kan hebben tegen ontsteking van de lever?

bron: Theefit

Overigens heeft A gezellig met mij meegetest en zij kwam tot een net iets andere smaakbeleving dan ik. Zij vond de thee wel licht van smaak, wat zoet. De smaak blijft lang hangen in je mond en dat is fijn. Een hele lekkere thee.
Het kan door de naam komen, een andere verwachting, maar ook gewoon smaken verschillen. Wat mij betreft is het in elk geval gewoon een blijvertje.
Sparkly Amber is te koop bij Theefit voor € 10,95 voor 50 gram.

Kende jij gele thee?

MamaPlaneet
Door

MamaPlaneet

op 03 Aug 2017

Sparkly Amber. De naam alleen al. Geweldig gevonden! Ik ken het niet maar ik ben wel dol op thee. Ik vind dit wel een smaakje voor mijn vader. Hij is niet zo van de sterke smaken.

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2017

Ja die naam vind ik ook echt geweldig

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 03 Aug 2017

Nee, van gele thee had ik nog nooit gehoord! Weer wat geleerd zeg. Leuk dat er steeds meer theesoorten komen.

Mirteblogr
Door

Mirteblogr

op 03 Aug 2017

Inderdaad wat een geweldige naam! Ik ben zelf heel erg benieuwd naar de thee.

capitalmonday
Door

capitalmonday

op 03 Aug 2017

Oe ik ben nu ook erg geïnteresseerd. Ik heb nf nooit gele thee gedronken dus ik ben erg benieuwd. Thanks voor deze review.

Amy
Door

Amy

op 03 Aug 2017

Wat speciaal zeg! Ik had nog nooit van gele thee gehoord en vind het best interessant. Ik wil het zeker eens proberen.

Manon
Door

Manon

op 03 Aug 2017

Leuk om dit te lezen want ik kende gele thee nog niet. Ik zou het best wel eens willen proberen , want ben wel echt een thee leut

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 03 Aug 2017

Ik heb denk ik nog nooit gele thee gedronken, maar ik drink mijn thee heel licht, dus dan is hij al snel geel van kleur

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2017

Haha ja dat klopt, dat heb ik ook

Carli Van Echelpoel
Door

Carli Van Echelpoel

op 03 Aug 2017

Ik ben zelf geen thee-drinker dus had nog nooit gehoord van gele thee. Ik schrok wel eeen beetje want ik vond persoonlijk dat de thee leek op zeewier :D

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2017

Mooie vergelijking ?

Mariëlle Meray
Door

Mariëlle Meray

op 04 Aug 2017

Klink als een heerlijk theetje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit losse thee gebruik. Ik denk dat ik het niet makkelijk vind ofso? Met koffie doe ik dit weer wel. Misschien toch maar eens over nadenken!

MommyLovesPink
Door

MommyLovesPink

op 07 Aug 2017

Ik gebruik eigenlijk weinig losse thee, meer werk ofzo, maar hij klinkt wel erg lekker

Marijke
Door

Marijke

op 07 Aug 2017

Ja het lijkt altijd zoveel meer werk, maar eigenlijk valt het mee

Maaike
Door

Maaike

op 20 Aug 2017

Ik had nog nooit van gele thee gehoord en nu moet ik dat natuurlijk proberen. Thee is gewoon lekker en iets nieuws proberen leuk.

Marijke
Door

Marijke

op 21 Aug 2017

Ja moet je zeker doen!

Reactie plaatsen