03 december 2016 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Merel

Merel drinkt vandaag een kop thee mee. Gezellig. Ik (Marijke) ken Merel ook uit een tegenwoordig weer zeer actieve app-groep van de Bloggers van West Nederland. Een gezellige boel daar. En het gaat daar heus niet alleen maar over bloggen. Daarnaast heeft Merel ook gewoon een heel gezellig blog om regelmatig te gaan lezen. Dus pak je eigen kop thee er maar weer bij!

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Merel (32). Ik woon samen met Ro en onze drie meisjes (10, 2 en 1) onder de rook van Rotterdam. Behalve thuisblijfmoeder ben ik ook blogger op Lotus Writings en freelance schrijfster voor een aantal magazines.
favoriete-theemoment-merel

Wanneer drink je thee?

Tegenwoordig drink ik vaak thee bij mijn ontbijt. Het liefst met beschuitjes vruchtenhagel (aanrader, is heerlijk!). Onze peuter doet dan graag mee en vindt het fantastisch als zij het zakje mag openmaken. Ik lees ook altijd de vraag even die aan het zakje hangt. Vorige keer vroeg ik hem hardop: wat wil je heel graag nog eens doen? Daarop antwoordde ze (heel lief): ‘Naar tante toe!’ Ik smolt. Tante ook natuurlijk toen ik het haar vertelde.

Losse thee of in een thee zakje?

Liever in een zakje. In sommige zaken ontkom je er niet aan, maar hier thuis liggen gewoon zakjes thee in de kast. Dat heeft ook een beetje te maken met die losse thee, ik vind het vervelend als er van die gedroogde theebladkruimeltjes in mijn glas terecht komen. Muntthee snap ik gewoon niet goed: losse takken in heet water?

Wat is je favoriete thee?

Ik drink het liefst rooibos of groene thee, gewoon naturel trouwens. Groene thee met een toevoeging vind ik persoonlijk niet zo heel lekker, maar goed, aan de vorige vraag kon je ook al zien dat ik een nogal uitgesproken smaak heb ;)favoriete-theemoment-merel

Wat is je favoriete merk thee?

Hier wordt eigenlijk alleen Pickwick gedronken. Dat heeft in principe geen echte reden, het is meeromdat mijn moeder het altijd dronk en ik het merk goed ken. We hebben sinds kort wel een pakje Fairtrade Earl Gray, maar die is meer voor verjaardagen.

Waar drink jij je thee uit?

Altijd uit glas. Ik heb eens van mijn moeder met Sinterklaas een mooi theeglas gekregen van Rivièra Maison met dubbel glas. Ideaal! Ro vindt het niets, omdat je niet kunt voelen hoe heet je thee is, maar voor mij is het -om die reden- perfect. Ik heb absoluut geen vuurvaste vingers haha, dus tegen de tijd dat ik mijn glas weer fatsoenlijk kan vasthouden, is het theewater alweer afgekoeld.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Liefst een koekje (of een paar). Vroeger vond ik het ook heerlijk om kaakjes te dopen in mijn theewater. Nu moet ik er niet meer aan denken, al die viezigheid op de bodem van je glas…

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Nee, als gezegd drinkt onze peuter het graag, dreumes komt er ook steeds vaker om vragen. En Ro en ik drinken het allebei regelmatig – hij vooral groene thee, ik rooibos. Alleen onze oudste heeft er niets mee, maar wat niet is kan nog komen!

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Linda de Mol!

Wat is je meest favoriete theemoment?

Als in de herfst of winter de regen tegen de ruiten zwiept en je heerlijk onder een plaid weggedoken zit, een feelgood film kijkt en een open rol koekjes naast je hebt liggen. Dan vind ik thee het allerlekkerst!
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Merel.

Reactie plaatsen