25 juni 2018 
in School
3 min. leestijd

Schoolreisje Blijdorp

 

Yes, we gaan weer op schoolreis. Na de afgelopen jaren mee te zijn geweest naar Duinrell, Drievliet en de Lineaushof met zowel A en T staat er dit jaar een bezoek aan Blijdorp op het programma.
Geen gescheiden schoolreis voor de onder- en bovenbouw, maar gezamenlijk. En dat vind ik ook wel weer leuk. En ik mag mee!

Begeleiders

Voor A zijn er dit jaar, net als vorig jaar niet veel begeleiders nodig. Groep 7 mag zelf in groepjes door de dierentuin lopen. De juf/meester en 1 ouder gaan mee. En dat is voor hen genoeg. En al bijzonder genoeg. Het is hun laatste schoolreis. Volgend jaar zijn ze op kamp geweest en oefenen ze die dag gewoon de musical op school.
A had wel liever een spectaculairdere schoolreis gehad dan de dierentuin, iets met meer achtbanen, maar die zijn de afgelopen jaren al veelvuldig aan de beurt geweest.

Voor groep 1/2 zijn er wel meer begeleiders nodig. En bij een teveel aan ouders die zich opgeven, wordt er geloot. Hoeveel ouders zich hebben opgegeven weet ik niet, maar ik mag wel mee. Dus mocht ik met T en een paar andere klasgenoten lekker door Blijdorp struinen.

Dierentuin vs pretpark/speeltuin

Na een aantal jaren pretpark (met A naar Duinrell en Drievliet) en vorig jaar met T naar de Lineaushof vind ik Blijdorp wel weer even fijn. Op je gemak met een groepje kinderen door het park wandelen. Zij rennen waarschijnlijk. En dan van dier naar dier, en hok naar hok. Waar we als ze het leuk vinden heel lang blijven kijken, of als ze snel uitgekeken zijn weer met elkaar doorhollen naar het volgende dier.
Overzicht en het groepje makkelijk bij elkaar.
In de pretparken was het lastiger. De een wil hierin (achtbaan) en de andere durft niet. En er staat toch een wachtrij. Wat doe je als ouder? Blijf je bij de achterblijvers? Of ga je mee met degene die alles durven. Met A in groep 5 ging dat wel vanzelf. Er waren wel ouders die niet overal in wilden. Die bleven dan achter. En offerde ik me graag op om wel mee te gaan.

Maar in de Lineaushof renden de kinderen van groep 1/2 met een nog korte concentratieboog al snel ergens anders heen. Ze wilden niet op elkaar wachten. Ideaal was dan de Lineaushof, waar ze in het kleuterdeel heerlijk konden spelen en er was maar 1 uitgang. Tactisch die bankjes daar.

Blijdorp

Ondanks het begin van de zomer was het deze dag helemaal niet zulk lekker weer. In de tassen dus geen zonnebrand, maar voor de zekerheid wat regenkleding (voorspelling is wel dat het droog blijft). En een flink aantal laagjes aan. Dan kan er af en toe wat uit.
Zo stappen we met de hele school in de bus. Na een klein uurtje, arriveren we dan bij Blijdorp. Vlot lopen we door de ingang en mogen we met onze groepjes zelfstandig door het park lopen.Schoolreisje_Blijdorp
Aangezien de kinderen al toe zijn aan een hapje en een drankje, vertrekken we als laatste groepje het park in. Eerst even langs de zeeleeuwen, daar zijn twee baby zeeleeuwtjes, en die zitten samen met de moeders heerlijk op de kant. De kinderen kunnen ze dan ook goed zien. Daarna volgen de haaien in het Oceanium, gaan we met het treintje door het hele park, bewonderen we de gorilla en willen de kinderen al weer even spelen in de speeltuin. Voor je het weet is het dan tijd om terug te lopen naar de ingang waar de lunch geserveerd zal worden. Dit doen we door rustig langs de olifanten, tijgers, leeuwen, neushoorns en alle andere dieren te lopen die we onderweg tegenkomen. Precies op tijd voor de lunch. Iedereen krijgt een bakje patat en al snel kunnen we weer het park in. Naar de ijsberen, giraffen en krokodillen. Als laatste even opwarmen in de vlindertuin en nog spelen in de speeltuin. En dan moe, maar voldaan weer terug in de bus.

Blijdorp is een leuke en overzichtelijke dierentuin om met schoolreisje te bezoeken. Groep 7 was minder enthousiast over hun laatste schoolreisje. Die hadden liever wat meer spektakel gehad, maar voor de onderbouw was het een geweldige en uitputtende dag.

Waar zijn jullie dit jaar geweest op schoolreis?

Reactie plaatsen