11 juni 2015 
in School
2 min. leestijd

Schoolreisje

De pretparken, speeltuinen en dierentuinen hebben het er druk mee in de maand juni. De meeste scholen plannen dan hun schoolreisje. En de pretparken, speeltuinen en dierentuinen staan bij ieder kind op het verlanglijstje om naar toe te gaan op schoolreis.
Toen bij A op school bekend werd dat ze naar pretpark gaan, werd er dan ook hard gejuicht.
En het leukste zou natuurlijk zijn als je eigen mama of papa meegaat. Elk jaar lever ook ik de brief in, in de hoop mee te mogen op schoolreis. Behalve toen T nog een baby was. Ik was net aan het werk en eerlijk gezegd zag ik kolven ook niet echt zitten op schoolreis.

Wel of niet mee op reis

Ook dit jaar mag ik mee. De ouders die onderdeel uitmaken van de OR, MR of klassenouder zijn, hebben voorrang om mee te gaan. Maar tot nu toe mocht ik ondanks dat ik dat allemaal niet ben, toch ook mee.
En dat vind ik heel erg leuk. Samen met een groepje kinderen door de dierentuin of een pretpark lopen is ook gewoon feest. De eerste keer schoolreis vond ik ook als mama heel erg spannend. Je kind in een grote bus, in een enorm pretpark, zonder papa en mama is ook gewoon heel erg spannend. Maar net zoals de eerste schooldag, of de eerste keer uit logeren. Dus laat het los en geniet van de verhalen bij thuiskomst. Of geniet dat je als mama of papa mee mag.
Wat is nu handig om te weten als je kind op schoolreis gaat?

Herkenbaarheid

De meeste scholen zorgen ervoor dat zeker de jongste kinderen herkenbaar zijn. Ze krijgen een shirt of hesje aan met daarop het logo van de school. Daarnaast krijgen alle kinderen op hun kleding ook nog een sticker met hun naam, de naam van de school en het mobiele nummer waarop de school in het park bereikbaar is. De kinderen worden in kleine groepjes verdeeld die onder begeleiding van een ouder staan. Deze papa of mama hoeft dan ook maar 4 of 5 kinderen in de gaten te houden. Dat is al veel makkelijker dan een groep van 30 kinderen.

Bagage

De kinderen moeten hun eigen spullen dragen. Zorg er dus voor dat de tassen niet te zwaar zijn. Afhankelijk van de locatie en de afspraken met school moeten de kinderen ook hun eigen lunch meenemen en drinken.
In de tas stop je in elk geval drinken, op een dag als deze mag je best een keer voor gemak gaan en in plaats van bekers pakjes meegeven. Misschien minder goed voor het milieu, maar beter te dragen, minder kans op lekker en de tas wordt steeds lichter.
Dit geldt ook voor de lunch. Normaal netjes in een trommel, maar van mij mag het op deze dag in een zakje.
Daarnaast moet er in de tas nog een beetje ruimte zijn voor de jas of vest, of de regenjas. Afhankelijk van het weer en wat de locatie vraagt.
Zo mochten de eerste keer op schoolreis naar het strand ook de zwembroeken en handdoeken niet ontbreken.

Een label aan de tas kan heel handig zijn, mocht je kind de tas ergens laten staan, dan kunnen ze je altijd bellen.

Snoep

Natuurlijk hoort iets lekkers erbij op schoolreis. Maar geef de kinderen niet hele grote zakken met snoep mee. Ze kunnen zich hooguit misselijk eten. En geloof me, er is niet veel ergers op een schoolreis dan een moe kind, dat op de terugweg de hele bus onderspuugt omdat het misselijk is.

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen mogen van mij al nooit mee naar school, maar al helemaal niet mee op schoolreis. Mobieltjes, camera’s allemaal heel erg leuk, maar doe het niet…. het kan alleen maar kwijtraken.

DuinrellEn als jullie me missen vandaag! Wij zitten deze dag met school heerlijk in Duinrell. Jullie ook veel plezier op schoolreis.

Linda
Door

Linda

op 11 Jun 2015

Heerlijk hoor dagje duinrell met dit weer. Veel plezier!

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Alsnog bedankt. Het was echt super!

marjon1911
Door

marjon1911

op 11 Jun 2015

Wat grappig dat vandaag online komt. Onze dochter A. is vandaag voor de 1e keer op schoolreisje. Ze zit nu 3,5 maand op school. Ze is naar een grote speeltuin: Irrland in Duitsland. Ik vind het best wel spannend, ze is een kleintje en houdt niet van erge drukte. En daarbij is gr 1 t/m 8 mee en zijn ze in verdeeld in groepjes van gr 1 t/m 4. Dus mama vindt het spannend. Haar tasje zit best vol, maar alleen het nodige is mee. Ze zit wel bij de juf in het groepje omdat ze de jongste is. maar vanmorgen stonden de meisje van gr 3 en 4 haar al op te wachten, namen haar tas meteen over en eentje ging naast haar zitten in de bus. Dat geeft me wel weer rust. Maar blij als het 16.30 is... Leuk dat jij mee mag!! En een pretpark is ook gezellig!!

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Ja het was heel leuk! En hoe heeft jouw A het gehad?

marjon1911
Door

marjon1911

op 14 Jun 2015

Gelukkig heeft ze het leuk gehad! Ze was wel erg moe!

josanjongbloed
Door

josanjongbloed

op 12 Jun 2015

Ik ben nog nooit in Duinrell geweest maar gun het je van harte :-)

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jun 2015

Dank je wel! Duinrell is echt een aanrader!

Reactie plaatsen