21 augustus 2020 
in School
3 min. leestijd

Schoolplein Bingo!

Hier in regio Noord hebben we de eerste schoolweek er weer op zitten. Hoewel mijn social media nog volstroomt met vakantiegangers uit andere delen van het land is het ook best weer fijn om naar kantoor te kunnen gaan en weer in een “normaal” ritme te komen. En bij dat ritme hoort ook de dagelijkse gang naar het schoolplein. En na een week is het ook daar alsof we niet zijn weggeweest.

Schoolplein Bingo

Er zijn zo van die dingen op het schoolplein… kijk maar naar een willekeurige aflevering van de luizenmoeder en het lijkt soms wel een wespennest. Nu zou je denken dat met de jongste in groep 4 en de oudste al 2 jaar van school af dat ik daar mijn hand niet meer voor zou omdraaien. Maar ook ik kom wederom een aardig eind met deze schoolplein Bingo.

Schoolplein Bingo

Te kleine gymschoenen

Het is dat T zijn gewone schoenen aantrok in plaats van de slippers waar hij 6 weken op gelopen had. En dat deze nu al te klein waren. Van het voorjaar pas gekocht he, met de bedoeling dat ze nog tot ongeveer eind september mee zouden gaan. Hierdoor werd ik toch even op het idee gebracht om de gymschoenen te checken. VEEL te klein. Dik 2 maten. Maar hij had maandag direct nieuwe mee.
Dat was niet iedereen gelukt, want we kregen al een mail van de gymleerkrachten dat er veel te kleine gymschoenen en gymkleding waren.

Lekkende beker

Eind vorig jaar was de lievelingsbeker al gesneuveld, maar we hadden er nog 1 dus, die hoefden we niet aan te schaffen dit jaar. Maar op dag 3 mochten de papieren niet in zijn tas vervoerd worden, want dan zouden ze nat worden. De beker voelde vochtig aan, maar zat wel goed dicht. Dat was in elk geval het verhaal van T. Toch een beetje een lekkende beker dus?
Nu kan het ook zijn dat er in het schroefdraad van de deksel wat vocht zit. Dat geeft ook al snel het idee van een lekkende beker, weet ik inmiddels uit ervaring. Of dat ze hem toch niet zo recht hebben dichtgedraaid.

Aangesproken door strenge juf

Elke school heeft er wel 1, toch? Een juf die wat strenger is op de regels. Zeker nu in deze tijd waarbij het Coronavirus onze gedachten nog vaker dan ons lief is beheerst. Deze juf zorgt er dus voor dat je je wel aan de regels houdt. Heb jij deze eerste week al de regels overtreden, zeer waarschijnlijk onbewust en met een goede bedoeling?

Luizen gevonden

Hier niet hoor!! Nu heeft er nog geen luizencontrole plaatsgevonden. Maar ik heb ook nog niets gehoord over luizen. Ik hoop heel erg dat we dit jaar dan ook luisvrij zullen blijven.

Gestrikt als luizenmoeder

In het verlengde van bovenstaande. Ik ben al jaren luizenmoeder, dus ik word er niet meer voor gestrikt. En op alle andere commissies en op vrijwilliger zijn bij de Koningsspelen kan ik prima NEE zeggen, want ik heb het stomste klusje al op mijn CV staan toch?

Drijfnat geregend bij het wegbrengen

Nee, die hebben we nog niet gehad. Het zomerse weer laat ons ’s ochtends nog niet in de steek. Dat ik wel drijfnat na school bij de supermarkt aankwam die op nog geen 5 meter naast de school ligt, mag ik hier natuurlijk niet mee tellen….

Speeldate from hell

De eerste speeldate was er natuurlijk ook al deze week. Direct op dag 1. Want ze hebben vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk ontzettend gemist. Nu moet ik zeggen dat de vriendjes en vriendinnetjes die T meestal mee naar huis neemt niet in de categorie speeldate from hell vallen. Maar soms klikt het toch even niet zo goed en zit ja na een pittige schooldag met 2 kinderen die eigenlijk te moe zijn om nog samen te kunnen spelen.

Drijfnat geregend bij het ophalen

Check! Deze mag ik wel afstrepen. Zowel tussen de middag als om kwart over 3 regent het standaard bij ons in het dorp. Waar we vorige week nog smachtend keken naar de buienradar en de buien ons niet bereikten, zijn de smeekbedes nu verhoord en weten ze precies hoe laat ze hun druppels hier moeten laten vallen……

Dat belooft nog wat voor de rest van het jaar. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben vooral genoten van het feit dat de scholen weer begonnen zijn.

Hoeveel kun jij er al afstrepen?

Merel | De Mamagids
Door

Merel | De Mamagids

op 25 Aug 2020

School is nog niet begonnen, maar die speeldates from hell heb ik vorig jaar wel gehad. Hoop dit jaar iets minder hoor haha! Ben daar zo slecht in..

Reactie plaatsen