17 januari 2017 
1 min. leestijd

Reserveteam

En dan komt het lang verwachte bericht van De Beste Vriendenquiz. Er is goed nieuws en slecht nieuws.

Het slechte nieuws

Eerst het slechte nieuws dan maar. De meiden zijn niet geselecteerd om door te gaan naar de opnamedagen. Nieuwsgierig als ik ben vraag ik waarom niet.

In de selectieprocedure moeten ze met heel veel dingen rekening houden. Er moet een goede verdeling zijn tussen de provincies maar ook in soorten team, jongens/meiden/gemengd. Tja en als je dan al heel veel leuke blonde meiden hebt dan moet je kiezen.

Het goede nieuws

Maar er was ook goed nieuws. Ze zijn wel uitgekozen om reserve te staan op 1 van de opnamedagen. Wat houdt dat dan precies in?

Tijdens de opnames kan het zijn dat er een team vijf keer wint, dat is maximaal en dan hebben ze een extra team nodig. Het kan ook zijn dat iemand ziek wordt of om een andere reden niet mee kan doen. Ook dan wordt het reserve-team ingezet. Voor elke opnamedag is er een ander reserve-team.

Er is dus een kleine kans dat de dames alsnog op televisie zullen verschijnen.


Wat vinden ze ervan

Natuurlijk zijn ze teleurgesteld maar beide meiden zijn het eens. Ze willen graag reserve staan en een kleine kans is beter dan geen kans.

Een dikke enveloppe

We gaan accoord en ze zullen ons meer informatie opsturen als ze weten op welke dag de opnames gepland staan. Een maand later valt er een dikke enveloppe op de mat. De opnamedag is bekend en er zit een stapel formulieren in die ingevuld moeten worden.

Het is een heel officieel gebeuren. Ik moet wel acht formulieren invullen en bij formulier vijf bedenk ik mij dat het misschien allemaal wel voor niks is. Dat ze misschien wel helemaal nooit aan de beurt zullen komen en dat ik dus een middag bezig ben met het invullen van zinloze formulieren. Nou ja alles voor die kleine kans dus!

Ik vul in:

Gezondheidsverklaring
Toestemming van de ouders
Toestemming van school
Formulier met bankrekening, mochten ze winnen
Formulier met bankrekening goede doel, mochten ze winnen
Formulier met de kleding maten, lengte en gewicht, voor een deelname cadeautje
Kopie van de idkaart
Formulier voor de arbeidsinspectie

Ook A haar vriendin vult de hele bups aan formulieren in en we huppelen meteen even langs de schooldirecteur voor toestemming. Hij vindt het gelukkig geen probleem maar geeft ons nog wel even een extra formulier want de schoolinspectie moet natuurlijk een ander toestemmingformulier hebben voor de vrije dag dan de arbeidsinspectie, etc.

Inmiddels is de dikke enveloppe op de bus en we wachten wederom af.

Komen ze echt aan de beurt?

 Wordt vervolgd………

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 17 Jan 2017

En als reserve maken ze wel zo'n dag mee! En dat lijkt me ook leuk. Maar ik duim natuurlijk voor ze dat ze mee mogen doen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 Jan 2017

Dank je

Nathalie
Door

Nathalie

op 17 Jan 2017

Okay, alleen als reserve... maar dat is meer als helemaal niet! Ben benieuwd!

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 Jan 2017

Wordt vervolgd

Reactie plaatsen