23 juni 2020 
3 min. leestijd

Pura Drinkfles

Mee naar school, in mijn handtas, voor het sporten, overal slingerend in huis. We komen om in de plastic flessen. Duurzame plastic flessen, maar ook gewoon wegwerpflesjes die dus overal in huis rondslingeren, of halfvol in de koelkast voor de volgende keer, of gewoon ergens blijven liggen tot we ze maar bij het plastic afval gooien omdat niemand de eigenaar lijkt te zijn. Langzaam zijn we dat aan het veranderen, weg met de wegwerp plastic flessen…

Dopper of ander duurzaam plastic

Zo hebben we hier in huis al verschillende alternatieven. Er slingert een dopper en een grote roze waterfles, of meerdere bidonnen in mijn kast. Nu heb ik er laatst ook maar een heleboel van weggedaan, want ze waren van niemand. Dat ruimt op, en geeft ruimte voor nieuwe en betere alternatieven.
De dopper en de andere duurzame flessen hier in huis hebben nog wel een ander nadeel, vooral met sporten of als je iets voor een hele dag wil meenemen en niet (makkelijk) kan bijvullen. Met deze zomerse temperaturen wordt hetwater zo warm. En nu hoeft water van mij niet ijskoud te zijn, dat ligt over het algemeen ook erg zwaar op de maag, maar te warm is ook niet meer lekker.
Of in de winter als we graag iets warms mee nemen, dan vind ik deze plastic ook minder fijn in gebruik.
A heeft al goede ervaringen met een beker die haar thee lekker warm houdt als ze die mee naar school neemt. Maar dat is echt een beker en die neem je toch minder snel mee naar het sporten.

Pura Sportfles

Mooi om te zien, duurzaam, te gebruiken van baby tot en met volwassene en het houdt ook je drinken nog eens warm of koud. Dat is de korte samenvatting .
Wij kregen de Sportfles met roze sleeve en sportdop toegestuurd om te testen. Maar waarom wilde ik deze nu zo graag uitproberen?Pura sportfles

Behalve in de strijd tegen de plasticsoep, wil het oog ook wat. En deze flessen zijn ook nog eens mooi. Daarnaast kun je ze gebruiken voor het hele gezin, want met de verschillende doppen van speen tot sportdop kun je deze fles levenslang gebruiken.
Verder is hij:

  • VEILIG: De enige 100% plasticvrije fles… dus geen veiligheidsrisico;
  • Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS (#304 of 18/9 kwaliteit);
  • Silicone van anti-bacteriële medische kwaliteit;
  • Vrij van BPA, PVC, Phthalaten en lood;
  • Vaatwasserbestendig.

Met name dat laatste!!! Dingen die niet in de vaatwasser kunnen, die blijven altijd liggen. Gek genoeg wordt niemand enthousiast van om dingen apart af te wassen. Dus die blijven dan zo lekker een paar dagen staan. Dus alles wat gewoon in de vaatwasser kan en mag, wordt met name door mij van harte toegejuicht.

Sportfles in gebruik

Ik koos in ons geval voor de sportdop op de fles. Die sluit voor ons het beste aan bij het gebruik dat we er van maken.
Maar je kunt bijna elke dop kiezen die je wil. Een speen, een tuit of een rietje. Deze laatste is er in een kinder en een volwassene variant. Daarnaast kun je er ook silicone afsluitdisks bijkopen, die kun je gebruiken om dingen in te vriezen, of voor bijvoorbeeld kokend water.

Bij ons verdween de fles met sportdop in een tennistas. Met die mooie warme dagen beviel hij direct goed. Het meegenomen water bleef goed koud langs de baan. Veel fijner dan warm water in je fles langs een warme tennisbaan. Zeker nu de kleedkamers i.v.m. de coronamaatregelen voor een groot deel nog gesloten zijn en je dus niet gemakkelijk je water kan vervangen. Maar ook als dat wel kan, is het fijn dat je water gewoon koel blijft.Pura fles met sportdop

In de winter kun je de fles dus ook vullen met een warme drank. Lekker om mee te nemen voor onderweg. Let er daarbij wel op, dat de sportdop niet geschikt is voor kokende vloeistoffen. Door de stoom die wil ontsnappen kan deze dop open gaan. Een alternatief is dan een rietje, of een afsluitdisk, of de stoom eerst even laten ontsnappen. Zelfs wij drinken thee niet op 100 graden, dus een beetje laten afkoelen voor je de fles sluit kan prima.

Zo hebben wij dan weer een stuk plastic uit huis geweerd.
Wil je hem ook hebben? Check de site van Kleine Giraf. Je kent ze wel van Sophie de Giraf. Kun je direct een duurzame fles mee bestellen als je een Sophie Giraf als kraamcadeau geeft.
Het model dat wij hebben is de Pura fles met sportdop in het roze

Welke duurzame fles gebruik jij?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 24 Jun 2020

Hier hebben we diverse Dopper flessen in de keukenlades.

Annelore
Door

Annelore

op 25 Jun 2020

wij hebben doppers en klean kanteen, ook heel tevreden van voor warme dranken.

rachel
Door

rachel

op 26 Jun 2020

hier hebben wij geen drinkflessen maar deze ziet er wel leuk uit en niet zo groot ook

Marijke
Door

Marijke

op 26 Jun 2020

Klopt en dat is heel fijn dat hij in je tas past

Lodi
Door

Lodi

op 26 Jun 2020

Wij hebben ook allemaal onze eigen drinkflessen, doppers, Nalgene en Flaske, Ik ben erg van het duurzaam en zo min mogelijk plastic. Ik vind deze ook erg mooi en handig dat je kan kiezen voor een bepaalde dop!.

Caroline
Door

Caroline

op 27 Jun 2020

Dit lijkt me een hele fijne fles, die ga ik onthouden als ik weer aan een nieuwe fles toe ben.

Aniek
Door

Aniek

op 27 Jun 2020

Fijn alternatief voor plastic flessen! Ik heb een Dopper en een aantal HydroFlask thermosflessen, die vind ik echt ideaal. Dit merk kende ik nog niet.

Marijke
Door

Marijke

op 29 Jun 2020

Die van Hydroflask zijn ook heel fijn inderdaad. Hebben wij ook wat van.

Merel | De Mamagids
Door

Merel | De Mamagids

op 29 Jun 2020

Wat handig! Vooral dat hij je drinken lekker warm of koud houdt; ik vind Doppers vaak toch ook een beetje zo'n plastic smaak hebben en daarom gebruik ik ze zelf liever niet. En minder plastic is sowieso beter natuurlijk. Ga deze wel in gedachten houden.

hippiemeisje
Door

hippiemeisje

op 29 Jun 2020

Het ziet er een fijne en handige fles uit, maar voor mij zou ze te klein zijn, denk ik. Maar goed, dat heb ik wel meer voor bij drinkflessen.

Renata Feyen
Door

Renata Feyen

op 01 Jul 2020

Ja wij hebben ook zo gelijkaardige flessen tegenwoordig in huis en filteren ons water zelf met een brita filterkan - dus veel minder plastic afval :)

Reactie plaatsen