10 oktober 2016 
1 min. leestijd

Afval verzamelen voor een goed doel

Wat is die uitdrukking ook al weer? Het afval van de een is de schat van een ander?
Ik heb voor jullie een aantal afvalschatten op een rijtje gezet waar een ander heel blij van wordt.

Wat?

Plastic doppen en kroonkurken zijn geliefd en er zijn verschillende goede doelen die deze verzamelen. Bovendien zijn ze voor ons vrij makkelijk te verzamelen. Even een zakje of doosje neerzetten en elke plastic dop van yoghurtpak tot colafles erin doen. Hetzelfde geldt voor de kroonkurken. En als horeca dit nu ook zou doen dan gaat het pas echt hard!

Voor wie?

Hard plastic doppen kan je verzamelen voor KNGF Geleide Honden. Van de opbrengst van de doppen gaan de honden naar school om goede hulphonden te worden.

Ook KIKA spaart mee met de harde plastic doppen van onder andere colaflessen en waterflessen.

Het plastic van deze doppen is kwalitatief goed plastic en hierdoor hebben de stichtingen afspraken kunnen maken met recyclebedrijven. Zij krijgen dus geld als ze een bepaalde hoeveelheid doppen inleveren die verwerkt kunnen worden tot nieuwe materialen. Het is dus beter voor het milieu om ze apart in te zamelen omdat ze meer waard zijn dan het gemiddelde inpakmateriaal dat van plastic gemaakt is.

En de kroonkurken dan?

Kroonkurken van bierflesjes en frisdrank hebben waarde voor het Diabetesfonds. Ook deze doppen worden verwerkt door een recyclebedrijf. Omdat de directeur van dit bedrijf zelf diabetes heeft krijgen ze een mooie prijs voor de dopjes.

kroonkurken

Net als bij de plastic doppen is het natuurlijk wel de hoeveelheid die telt. Dus allemaal even meesparen!

Inktcartridges en oude mobieltjes

Wat meer bekend is waarschijnlijk is het inzamelen van inktcartridges en oude mobieltjes. Stichting Aap maar ook Warchild en de Cliniclowns willen ze graag hebben. Wat zij er dan precies mee doen is mij niet helemaal duidelijk maar in elk geval wordt het niet zomaar verbrand want ze krijgen er uiteindelijk geld voor.

telefoons

Ik heb bij alle goede doelen een link geplaatst naar de actie of de website van de stichting. Wil je meer weten over de inzamelingen of de inzamelpunten klik dan even door.

MetMirjam
Door

MetMirjam

op 10 Oct 2016

Ik spaar inderdaad ook dopjes voor KNGF Geleide Honden. Een collega doet het al langer en vroeg of ik mee wilde sparen.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 10 Oct 2016

Mooi dat jij dit onder de aandacht brengt. Respectvolle groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Oct 2016

Graag gedaan

Ineke
Door

Ineke

op 11 Oct 2016

Hier verzamelen we met de collega's plastic dopjes, een collega zijn dochter heeft helaas een elektrische rolstoel nodig en dit kan je ook krijgen dmv plastic doppen te sparen :).

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Oct 2016

Oh wat goed! En wat fijn dat jullie op die manier een beetje kunnen helpen.

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 13 Oct 2016

Ja, zeker goed dat je dit onder de aandacht brengt. Plastic dopjes spaar ik ook inderdaad voor iemand. En wat ze met die oude mobieltjes doen, vroeg ik mij ook al af ja.

Hanneke
Door

Hanneke

op 13 Oct 2016

Ja dat is en blijft een mysterie

Reactie plaatsen