15 april 2020 
in Review
2 min. leestijd

Persoonlijke onderzetters van kurk

Zelfs met de oude salon tafel, of kleine tafel zoals hij hier genoemd wordt waren we voorzichtig met glazen en bekers. Toch zaten daar naar verloop van tijd wel heel veel kringen in. Het hout was ook niet meer zo mooi natuurlijk na 20 jaar. Maar we bleven wel onderzetters gebruiken, als waren we niet zo streng als het een keer niet gebeurde. Nu ben ik met de nieuwe meubels wel weer heel streng. Onderzetters verplicht dus.

Onderzetters van strijkkralen

Onderzetters op tafel dus. Toen we ooit, lang geleden gingen samenwonen, kochten we van die saaie onderzetters van kurk, maar door de jaren heen zijn die gesneuveld, kwijt geraakt of gewoon niet zo mooi meer. Ik liet daarom een hele tijd geleden de kinderen ze maken met strijkkralen. Win-win situatie. Zij konden lekker doorgaan met strijkkralen en ik wist eindelijk wat ik met dat overschot aan strijkkralen productie moest doen. Maar na enige tijd, gaan ook daar hoekjes los, of breken ze in meerdere stukken. Al naar gelang de kwaliteit van strijken door ondergetekende. Ik had al eens geopperd dat er weer nieuwe moesten komen, maar de strijkkralen productie is inmiddels opgedroogd. Helaas, op zoek naar een andere oplossing. Want een gebrek aan onderzetters kan nu echt niet……

Onderzetters met foto

Toen we dan ook het aanbod kregen van Studentendrukwerk en ik zag dat je bij hen ook onderzetters van kurk kan bedrukken, was de keuze snel gemaakt. Toch weer onderzetters van kurk. Maar dan gepersonaliseerd. Samen met A zochten we 2 foto’s op die we mooi genoeg vinden om op tafel te leggen. De ene een vrolijk voorjaarsboeket en de ander een sfeervolle zonsondergang en zo ontworpen we heel simpel de onderzetters online. Foto’s uploaden en klaar eigenlijk.

Onderzetters van kurk

Onderzetters van kurk

Het enige dat ik even lastig vond, was de controle van het resultaat. Ik zag in mijn winkelwagen alleen 1 kant van de onderzetter terug en niet de foto die ik op de andere kant wilde hebben.
Gelukkig kon ik even contact hebben, zodat ik het bestelproces zo kon afmaken.

Goede kwaliteit

Na een paar dagen lagen de onderzetters al in de brievenbus. En wat zijn ze mooi geworden. Ik heb gekozen voor onderzetters met een doorsnede van 75 mm. De meeste kopjes en glazen passen hier prima op. En ze zijn toch lekker compact. Fijn als je er veel nodig hebt op tafel tijdens bijvoorbeeld een verjaardag. Daarom heb ik er ook gelijk 24 besteld. Je kunt ze al bestellen vanaf 6 stuks. Maar nu weet ik zeker dat ik voorlopig genoeg onderzetters heb, om mijn tafel goed te beschermen. Niemand die in huis meer kan roepen dat er geen onderzetter beschikbaar was.

Onderzetters van kurk
De onderzetters van kurk zijn ook lekker dik en dus stevig. Ik ben dan ook niet bang dat kleine kinderhandjes ze bij het oppakken en neerleggen direct breken.
En het belangrijkste, de foto’s staan er ook ontzettend mooi op. Als je van heel dichtbij kijkt zie je dat door de structuur van de kurk de afbeeldingen wat waziger worden. Maar van een afstandje, als ze op tafel liggen zien ze er mooi uit. Door de kurken ondergrond krijgen ze een hele warme uitstraling.

Wat voor onderzetters heb jij op tafel liggen?

NB: Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Je herkent deze op social media met de hashtag #mmtad

Reactie plaatsen