28 maart 2016 
1 min. leestijd

Opgepast! Theeleutjes in wording

Onze dochters zijn echte theeleuten en de mannen, die lusten af en toe ook best een kopje thee. Maar wij zijn dan al heel vroeg begonnen met het aanbieden van ons favoriete drankje, thee!

Van speenfles naar tuitbeker

Toen de kinderen andere dingen dan alleen melk mochten gaan drinken kwamen we op de zoete drankjes zoals diksap en limonade. Tuurlijk vonden de kinderen dat best lekker. Vooral Q, hoe zoeter hoe beter vond hij. Maar al die suikers geeft wel stuiterballen in plaats van kinderen in je huis. Water, koud uit de kraan of nog kouder uit de koelkast vonden ze toen niet zo lekker. Maar lauwwarme thee wel. Slappe thee aangelengd met wat water, en voor de zoetekauw met een beetje suiker erdoor om te wennen, en dan gewoon in de tuitbeker.

Van tuitbeker naar drinkbeker

Toen de kinderen de tuitjes ontgroeid waren, werd er een tijdlang minder thee gedronken. Het iets bittere van de zwarte thee vonden ze niet zo lekker. Toen A de groene thee met jasmijn ontdekte was ze echter om. Q volgde heel wat later met rooibosthee.

Theepartijtjes

theepartijtje

Wat ze in die tijd wel onwijs leuk vonden, was het houden van een theepartijtje. We hadden van dat hele kleine porseleinen Dora-servies. Mini-kopjes en schoteltjes en een mini-theepotje. Ik maakte dan altijd een grote pot thee, aangelengd met water tot drink temperatuur ,om de theepot steeds bij te vullen. Een theedoek op tafel, tegen het knoeien, zodat ze zelf steeds de kopjes konden vullen. Ongemerkt ging er zo een heleboel vocht naar binnen en wat hadden ze een plezier. Op een ongebruikt schoteltje kregen ze dan koekjes of chocolaatjes, net wat er op voorraad was in de kast.

Voor de theepartijtjes zijn ze nu alweer te oud maar thee is wel het lievelingsdrankje van A, afgewisseld met water. Sommige smaakjes zoals aardbei vind ze ook erg lekker maar ze heeft wel een voorkeur ontwikkeld voor de zwarte thee. Q drinkt het liefst water maar af en toe kan hij genieten van een kopje rooibosthee. En suiker? Dat gaat hier al heel lang niet meer door de thee!

En zo zijn ze hier in huis van speenfles naar theefeestje naar theeleut gegaan.

Wat is het lievelingsdrankje van jullie kinderen?

Reactie plaatsen