09 juni 2016 
2 min. leestijd

My Little Pony Vriendschapstour

Afgelopen weekend was de eerste van een serie van zes van de My Little Pony Vriendschapstour. De mama’s met thee waren uitgenodigd om hier bij te zijn. Maar waar A en Q inmiddels wat te oud zijn voor de pony’s en A en T andere activiteiten hadden, vonden we Jiska bereid om met haar 2 dochters, die dol zijn op deze pony’s, hierheen te gaan. Natuurlijk maakten zij voor ons een verslag en mooie foto’s.

Magische ervaring

Via Mamasmetthee mochten wij naar de My Little Pony vriendschapstour in Muiden afgelopen zaterdag. Na een prettig telefoongesprek hadden we afgesproken dat ik en mijn meiden (R van 7 en E van 4) om drie uur verwacht werden bij de roze tourbus. 

“Tijdens de My Little Pony Tour draait alles om vriendschap. In en om onze prachtige roze bus worden de kleintjes uitgenodigd om samen de beleving mee te maken. Kinderen gaan op de foto met My Little Pony, spelen leuke spelletjes en ontdekken alles over de wereld van My Little Pony. De magische ervaring duurt ongeveer 20 minuten.”

Welke pony is het leukst?

My Little Pony vriendschapstour
R had er meteen zin in en ook E vond het allemaal erg leuk! Goed we kwamen daar aan op een parkeerplaats waar de roze bus niet te missen was. Héél even moesten we wachten, want er was nog een ander groepje bezig. De kinderen werden uitgenodigd om te gaan zitten op een mooie landkaart van Equestria, het land van de pony’s. Natuurlijk werden de kinderen aan elkaar voorgesteld. Het meisje dat dit groepje begeleidde was erg enthousiast en ging een gesprek aan met de kinderen. Welke pony is je lievelingspony en waar wil je het liefst wonen in Equestria.

De tourbus

My Little Pony vriendschapstour
Daarna mochten ze de bus in en hun eigen cutie mark uitkiezen. (Een mooi stickertje voor op hun wang.) Een cutie mark is voor de pony’s erg belangrijk. Het is een tekentje dat op de flank verschijnt als ze weten wat hun talent is. Daarna mochten ze op de foto voor een grote wandschildering. Er was een mandje met wat kleine verkleedspullen. Een hoedje, een diadeem met ponyhaar. Noem maar op. Er mocht ook met de foto gewapperd worden, want het was een Magische foto. (Polaroid) Daarna gingen de kinderen weer naar buiten om een spelletje te doen. Een soort domino. Het heet Shuffle en je hebt verschillende varianten. Deze was natuurlijk van My Little Pony kaartjes met daarop gekleurde edelstenen. Zag er erg leuk uit. Iedereen mocht twee keer een kaart aanleggen.

Als laatste kregen ze nog een goedgevulde goodybag mee. En een flyer, als je die inleverde bij de Toys XL kreeg je nog een tijdschrift mee. Die dag hadden ze ook 15% korting op alles van My Little Pony. Je wordt dus erg verleid om dingen te kopen.

Te kort

Vonden ze het leuk, die meiden van mij? Ja, ze vonden het leuk, maar wel een beetje kort volgens E. Dat idee had ik ook. Ze wilden graag nog wat in de bus spelen met de pony’s die daar opgesteld stonden, maar dat hoorde niet bij de beleving. Misschien als we het hadden gevraagd had ’t wel gemogen… En anders is het een goede tip, zorg dat er in of buiten de bus nog pony’s zijn om mee te spelen. Immers kinderen willen hun nieuwe vriendschappen niet snel meer verlaten!

Zijn jullie kinderen ook fan van My Little Pony?

zomijntje
Door

zomijntje

op 09 Jun 2016

Superleuk joh! Ook met dat spel en die cutiemark stickers. Tof hoor. Ik denk dat mijn dochtertje helemaal uit d'r dak had gegaan. En tja.. het is wel zo idd dat ze je juist willen verleiden tot het kopen van MLP producten. Dat was een paar jaar terug ook zo met de ninja turtles. Maar dat vind ik persoonlijk geen punt. Wel jammer dat het een beetje kort was. Ik baal dat er nu niet meer 1tje in de buurt komt, Muiden had ideaal geweest ook voor ons zo vanuit Baarn. Nahja..wie weet, er staan nog niet alle locaties en data bij zag ik net. Thanx for sharing. Liefs, Mijntje.

Marguerita
Door

Marguerita

op 09 Jun 2016

Oh helemaal leuk, zouden mijn meiden geweldig vinden!

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Jun 2016

Je kan je altijd opgeven. Er schijnen nog nieuwe data en plekken bij te gaan komen.

Vakantie terugblik: eerste vakantie alleen – Mama's met thee
Door

Vakantie terugblik: eerste vakantie alleen – Mama's met thee

op 26 Aug 2016

[…] Na ons eindexamen gingen we dan wel echt alleen op vakantie. Zonder school, zonder ouders. Alleen met Jiska. Goed dat maakt 3. Ja ook toen deden Hanneke en ik al veel samen. We besloten met een backpack te gaan kamperen in Groot Brittannië. Lands End werd de bestemming. Dit stuk van Groot Brittannië zou een aangenaam klimaat moeten hebben. Ook in juni. Dus gewapend met backpacks en tenten, stapten we in de bus, die ons naar de plaats van bestemming zou moeten brengen. De camping was gereserveerd en konden we met het openbaar vervoer daar prima bereiken. Dus na zo’n 24 uur met de bus, bleek het die dag een Bank Holiday (feestdag) te zijn. Er reden dus geen bussen meer. Camping gebeld, die hadden geen optie. Wat voor hun een gemiste kans was, want we kwamen nu terecht op een camping in een piepklein gehucht. Echt een veldje met een toiletblok. Maar werkelijk prima! We zaten veel dichter bij het busstation en ook al was er geen campingwinkel. Er was verderop, op loopafstand een winkel die tot 22:00 uur open was. Bijzonder in die tijd. Jiska […]

Favoriete theemomentje van Jiska – Mama's met thee
Door

Favoriete theemomentje van Jiska – Mama's met thee

op 04 Mar 2017

[…] ook al en keer een kijkje in haar portemonnee gegeven, en ze heeft een gastblog geschreven over My little pony. Maar dat is allemaal al weer even geleden, dus tijd om even bij te kletsen met een kopje […]

Reactie plaatsen